Het korte antwoord is ja. Docenten en professoren kunnen het gebruik van ChatGPT detecteren wanneer studenten artikelen, papers, essays en andere geschreven inhoud indienen.
Het korte antwoord is: nee, je kunt dit nu niet controleren. De plagiaatchecks werken op basis van herkenning van exacte stukken tekst, en ChatGPT genereert een nieuwe tekst.
Sinds december 2022 is ChatGPT publiek toegankelijk.
Kan ChatGPT gecontroleerd worden? Ja, het kan worden gecontroleerd.
Bij gebruik van ChatGPT of andere vormen van artificiële intelligentie is er strikt genomen geen sprake van plagiaat, omdat er originele tekst wordt gegenereerd.
Het antwoord is nee. De tool kopieert de tekst namelijk niet vanuit andere bronnen. In plaats daarvan genereert het teksten op basis van een combinatie van verschillende bronnen en algoritmen.
Een van de grootste risico's is het creëren van malware met behulp van ChatGPT. Door het invoeren van een kwaadaardige code in de tekst die wordt gegenereerd door ChatGPT, kan een aanvaller gevaarlijke software maken die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot gevoelige informatie op een computer of netwerk.
Het schrijven van teksten met behulp van chatbots heeft meerdere nadelen voor scholen. Zo leren leerlingen zelf niet om teksten te organiseren, te schrijven en te redigeren. Leerlingen missen hierdoor bovendien een belangrijk denk- en ontwikkelingsproces.
Iedereen die jouw internetverkeer kan zien - een school, werkgever, internetprovider, overheidsinstanties of mensen die meekijken op een openbare draadloze verbinding - kan je surfactiviteiten zien.
ChatGPT gebruiken op scholen
Ongeveer 20 procent van de 13- tot 24-jarigen maakt gebruik van deze techniek. Ze gebruiken het bijvoorbeeld voor het automatisch genereren van boekverslagen en andere opdrachten.
Ouders, leerlingen en personeelsleden van een school kunnen een klacht indienen bij de klachtencommissie. De commissie moet een klacht vertrouwelijk behandelen en moet binnen 4 weken reageren. Op basis van het advies van de klachtencommissie kan het schoolbestuur maatregelen nemen.
Wat is ChatGPT nu precies? ChatGPT is zogenoemde artificiële intelligentie (AI) in de vorm van een chatbot, die tekst kan genereren op basis van internetdata. In Italië is ChatGPT inmiddels geblokkeerd vanwege privacyzorgen, maar het Nederlandse kabinet wil geen specifieke regels in het onderwijs.
AI-gegenereerde tekst laten doorgaan voor je eigen werk wordt beschouwd als plagiaat. Echter, wanneer je de tools correct gebruikt, kunnen generative AI-tools zoals ChatGPT je legitiem helpen bij het schrijfproces van je essay, scriptie, verslag of paper.
Een veelvoorkomende reden waarom Chat GPT niet werkt, is serveroverbelasting. Wanneer veel gebruikers tegelijkertijd proberen toegang te krijgen tot de chatbot, kan dit leiden tot een capaciteitsprobleem, waardoor de server crasht of mensen buitensluit van de site.
Het probleem met het gebruik van door AI gegenereerde inhoud, zoals ChatGPT, is dat deze gemakkelijk via browsers kan worden getraceerd, en het zal algemeen bekend zijn dat we uw inhoud hebben gegenereerd op basis van AI.
Chatbot ChatGPT bereikt bijna anderhalf miljoen personen in Nederland. De online chatbot ChatGPT heeft in de eerste maanden na introductie reeds anderhalf miljoen personen bereikt (GfK GXL DAM, 10%, 1.418.000 personen van 13 jaar en ouder, december 2022 t/m maart 2023).
Terroristen kunnen AI gebruiken om angst en destructie te verspreiden op een nog grotere schaal. In het meest onwaarschijnlijke scenario is er zelfs het risico dat de mensheid de controle volledig kwijtraakt."
Met Chat GPT kunnen kinderen in hun eigen tempo leren en gerichte vragen stellen over specifieke onderwerpen waar ze moeite mee hebben. Het model zal persoonlijke feedback geven en de kinderen begeleiden om de juiste antwoorden te vinden.
Dan kun je rekenen op een boete voor het schoolverzuim van ongeveer 100 Euro per dag dat je je kind van school houdt.Voor een week kan dat oplopen naar 600 Euro per gezin en voor twee weken komt het bedrag uit op 900 Euro per gezin.
Leerkrachten of directieleden mogen iets uit je schooltas of broekzak opvragen als ze vinden dat je de les stoort. Maar ze mogen er niet in kijken. Ze hebben ook niet het recht om jou te fouilleren.
Ja, uw wifiprovider (ook wel internet service provider (ISP) genoemd) kan zien wat u zoekt en welke sites u bezoekt, zelfs als u in de incognitomodus bent.
Google weet waar je naar zoekt
Google is natuurlijk bekend geworden dankzij de zoekmachine. Maar wist je ook dat alles wat je opzoekt met diezelfde zoekmachine wordt opgeslagen? Dat doet het bedrijf op alle apparaten die je gebruikt.