hengsten samen kunnen prima,ook al zijn ze ouder. meestal begint de miserie als er merries in de buurt zijn. indien het zo is,zal met meestal wel goed gaan als ze van jongs af aan samen staan,later zou ik het niet meer proberen,maar los van merries? kan prima,en zonder problemen!
Ruinen en hengsten kun je het beste bij elkaar zetten, zonder merries in de buurt. Merries en veulens gaan vaak goed samen. Hengstveulens kunnen tot ongeveer tien maanden zonder problemen bij de merrie blijven. Daarna moeten ze worden weggehaald of gecastreerd om te voorkomen dat ze hun moeder gaan dekken.
Paarden vechten weliswaar om hun plek maar accepteren de rangorde. Ze kennen geen wraakgevoelens, hebben geen dubbele agenda's en kunnen tevreden zijn met de allerlaagste rang. Niet elk paard is gemaakt om een hogere rang te hebben. Veel dieren zijn geboren volgers en voelen zich op hun plaats in een lagere rang.
Gillen kan ook een teken van speelsheid zijn, net als wanneer je paard bokt. Je paard zal briesen door snel in te ademen en dan door zijn neus uit te ademen. Met dit geluid kan hij aangeven dat hij gealarmeerd is wanneer een ander dier te dicht bij hem komt. Hij kan ook aangeven dat hij ergens over opgewonden is.
Zet ze vast of apart tijdens het voeren van krachtvoer of suikerrijke voeding (zoals wortelen/appels). - Er is contact mogelijk. Zorg dat paarden die met elkaar loslopen, elkaar ook kunnen zien, en dat paarden met hechte vriendschappen naast elkaar op stal staan zodat ze contact kunnen houden.
Neem de tijd om je paard te laten wennen aan de locatie en aan de nieuwe paarden. Het wennen aan een nieuwe locatie en nieuwe paarden kan makkelijk drie tot negen maanden duren!
In de natuur kan bijten om verschillende redenen worden ingezet. Het kan agressief gedrag zijn, waarbij het bijten wordt gebruikt als vechttechniek. Dit zie je vooral bij hengsten onderling, waarbij de hengsten elkaar meestal in de manenkam of benen beetpakken. Het kan worden ingezet bij het bepalen van de rangorde.
Hoe blijer een paard, hoe meer het briest, blijkt uit Frans onderzoek. Paarden briesen vooral als ze het naar hun zin hebben. Hoe paardvriendelijker hun omgeving, hoe meer ze briesen.
Een paard zal hard en vol melodie hinniken als hij aan u wil laten merken waar hij is. Veel paarden doen dit naar hun eigenaren wanneer deze op stal aankomen. Een paard kan ook briesen, dit doet hij wanneer hij twijfelt tussen nieuwsgierigheid en angst.
Supplementen voor hengstige merries en merries met een onregelmatige cyclus bevatten veelal Monnikspeper. Monnikspeper, ook wel Kruisboom bessen of vitex agnus-castus extract heeft een bijzonder goede werking op het reguleren van de cyclus.
Het verschilt per situatie, of het helpt om een achterblijvend paard het dode lichaam van zijn maatje te laten zien. 'Als een paard gewoon weggehaald wordt om nooit meer terug te keren, dan kan de achterblijver ongerust blijven', vertelt Pearson.
Het paard likt en bijt zachtjes in je handen
Misschien wil het paard gewoon een snoepje van je. Maar het kan soms ook duiden op iets wat speelt bij jou, bijvoorbeeld als je vingers gevouwen zijn en het paard iets harder gaat bijten in je vingers.
Vaak probeert het paard echter iets duidelijk te maken, zoals pijn, ongemak of angst. Net als bij communicatie in de kudde zal een paard nooit zomaar bijten. Het paard zal altijd eerst met subtiele signalen proberen te waarschuwen.
Tuurlijk kan een paard zich verdrietig voelen. Het verschil met ons, mensen, is dat zij er direct alles aan doen om terug gelukkig te worden.
De oren gaan naar achter, en de spieren rond de neus verstrakken. Nu is de merrie echt kwaad! De oren liggen plat in de nek en de spieren rond de neus en mond zijn helemaal verstrakt. Ze kijkt kwaad, en zwaait ook kwaad met haar staart.
De reden van het hoofdschudden is veelal dat er iets in het hoofd van het paard in de knel zit. Meestal is dit de Trigeminus zenuw. Deze zenuw loopt door de oogkas en door het kaakgewricht, over het voorhoofd en vertakt zich naar het gebit. Ook problemen aan het gebit kunnen zo hoofdschudden veroorzaken.
jouw paard wil afleren om te bijten heeft het geen zin om jouw paard te straffen door bv. te slaan wanneer hij bijt, dit maakt vaak het gedrag erger of het paard wordt uiteindelijk bang. Wat je wel kan doen is het gewenste gedrag belonen (en dan bedoel ik niet met snoepjes) en het ongewenste gedrag moeilijk maken.
In praktijk worden paarden helaas regelmatig 'gestraft' door flinke tikken met de zweep, schoppen onder de buik of bijvoorbeeld een mep met de hand (tegen het hoofd). Vaak is deze straf bedoeld om het paard ongewenst gedrag te stoppen.
Regelmatig nemen mensen contact met me op omdat hun paard vanuit het niets bijt. Een vervelend probleem om te hebben, want ook al zijn paardentanden niet scherp, paarden hebben wel veel kracht in hun kaken. Ze kunnen je dus flink pijn doen en zelfs (ernstig) verwonden.
Verschillende kuddes
Zo'n groep bestaat uit 1 tot 4 merries met hun jongen en een hengst. Alles bij elkaar zijn dat meestal zo'n 10 dieren. De volwassen merries vormen samen de kern van de groep; zij blijven doorgaans lang bij elkaar en zijn soms goede vriendinnen.
Het ruiken aan vreemde objecten
Wanneer blijkt dat het voorwerp toch niet zo eng is als gedacht, zal het paard nieuwsgierig worden. Het voorwerp zal dan voorzichtig benaderd worden, terwijl er tegenaan geblazen wordt. Beweegt het voorwerp zich dan nog steeds niet, dan zal het paard er voorzichtig aan snuffelen.
Complete röntgenologische keuring voor €368,- incl. BTW. Klinische en röntgenologische keuring (22 foto's) voor €508,- incl. BTW.
Meest voorkomende blessure is een kneuzing (42 procent), gevolgd door fractuur (39 procent) en traumatisch hersenletsel (13 procent). Minst voorkomende oorzaak: een beet (bron: De Limburger). Sporten met een dier kan risicovol en gevaarlijk zijn.