Een runderrollade is een feestelijk stukje vlees dat je zowel warm als koud kunt eten. Als onderdeel van het hoofdgerecht of koud, als voorafje.
Verwijder het netje en snijd de rollade in plakken. algemeenU kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Als u de rollade langer van tevoren wilt maken, kunt u hem ook invriezen.
verder gaar in een oven op 160 °C. Hoe zorg je ervoor dat je rollade niet droog wordt? Rollade bereiden op zo'n manier dat het lekker mals en sappig blijft, doe je door het vlees regelmatig te besprenkelen met het eigen bakvet. Zo voorkom je dat het droog wordt en blijft je vlees heerlijk zacht.
Rauwe rollade opwarmen: bak eerst rondom aan in de pan en braad dan per 500 g 40-50 minuten in de oven op 180°C. Gegaarde rollade opnieuw opwarmen: stop circa 20-25 minuten in de oven op 150-160°C, ingepakt in aluminiumfolie.
Stoofvlees en grotere stukken vlees, zoals rosbief of rollades, kan je 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Vacuüm verpakt vlees kan je langer in de koelkast bewaren, soms wel 1 tot 2 weken.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Hoe lang rollade bewaren in de koelkast? Een gebraden rollade kun je (luchtdicht) maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de rollade ook invriezen, dan is deze tot 3 maanden houdbaar.
Een rollade is een opgerold stuk vlees, dat met een netje bij elkaar wordt gebonden. Zet de rollade eens na het braden in de koelkast en serveer hem koud.
Kan het vlees na het bereiden opnieuw worden opgewarmd? Ja, dat kan. Let er met steaks wel op dat ze niet uitdrogen. Opwarmen kan bijvoorbeeld door ze 10-12 minuten op een gesloten barbecue te leggen of in de oven te verwarmen op 80 °C.
De rollade braden in pan, met een klein beetje boter, rondom dichtschroeien. Daarna de wijn toevoegen en het geheel een uur laten gaar stoven. Doe de rollade daarna in de aluminiumfolie, zo behoud je de sappen en droogt de rollade niet uit.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Smeer de rollade rondom in met olie of braadboter. Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals.
Dit is de meest malse rollade en wordt gemaakt van dunne lende van de koe. Kenmerkend is het dunne randje vet aan de buitenkant die deze rollade een specifieke smaak geeft.
Verhit op hoog vuur een scheut Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een braadpan, wacht tot de Croma bruin kleurt. Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
Zet het vlees in de voorverwarmde oven en houd de volgende richttijden aan: 1kg 60 minuten, 1,5kg 90 minuten en 2kg 120 minuten. Schep ieder kwartier een beetje bakvet over het vlees. Heeft het vlees na de richttijd de gewenste kerntemperatuur van 63 graden bereikt? Dan mag de rollade uit de oven.
Water is je beste vriend. Een opgewarmde maaltijd kan weleens uitgedroogd uit de microgolfoven komen. Tenzij je je groenten, vlees, aardappelen en zelfs je pizzakorst op voorhand met enkele druppels water besprenkelt. Pasta- en rijstschotels kan je ook beter opwarmen met een deksel of plasticfolie erover.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Een runderrollade van 1 kilo moet ongeveer 50 minuten in de over. Runderrollade kan ofwel op het vuur worden dichtgeschroeid en vervolgens 25 minuten per 500 gram worden gebraden, ofwel langer worden gegaard met een gaartijd van 30-35 minuten. Dit hangt er helemaal vanaf of u uw vlees goed doorbakken wilt hebben.
Kerntemperatuur runderrollade
Hier zijn enkele richtlijnen voor de kerntemperatuur van een runderrollade: Medium-rare: ongeveer 55-57°C. Medium: ongeveer 60-63°C. Well-done: ongeveer 68-71°C.
Kan je een runderrollade in de diepvries bewaren als hij al gebraden is? Jazeker.
Stap 4: laten rusten
Laat de rollade 10-15 minuten met de deksel op de pan rusten op kamertemperatuur. Zo heb je genoeg tijd om de rest van het eten op tafel te zetten, maar krijgt de rollade ook de kans om zijn vocht te behouden. Wees niet bang dat het vlees afkoelt.
Zoals bij de meeste gekookte voedingsmiddelen, kun je vlees wat al gebakken of gebraden is maximaal drie tot vier dagen in de koelkast bewaren.
Doe de boter in een braadslede, reken per persoon 25 à 30 g, voor een rollade voor 10 personen dus ca. 1 pakje. Zet de braadslede met de boter in de oven. Droog de rollade en bestrooi met zout en peper.