We hebben heel goed nieuws voor je: het is nooit bewezen dat het eten van chocolade zorgt voor het ontstaan van puistjes. Het is dus een hardnekkige mythe. En dat betekent dat je je om je huid dus niet druk hoeft te maken als je onbeperkt paaseitjes wegwerkt.
Chocolade en ander vet voedsel zijn namelijk belangrijke veroorzakers van acne. Waar of een hardnekkige mythe? Dit is een hardnekkige mythe. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel zorgt voor het ontstaan van puistjes.
Ondanks tientallen jaren van onderzoek is er weinig bewijs dat enkelvoudige voedingsmiddelen zoals chocolade direct acne veroorzaken. Maar dat betekent niet dat voeding geen invloed heeft. Het is waarschijnlijker dat de suiker in je chocoladereep of cupcake de oorzaak is van nieuwe puistjes of diepere uitbraken dan de cacao zelf .
Onderzoek toont aan dat chocolade goed is voor je huid. Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-stralen en dus ook rimpels. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Er zijn diverse factoren die oorzaken en triggers zijn voor het ontstaan van acne. Interne factoren zoals medicatie en hormonale veranderingen (bijvoorbeeld tijdens de puberteit of menstruatie) én externe factoren zoals omgevingsinvloeden kunnen leiden tot een verhoogde productie van seborroe en corneocyten.
Kies voedingsmiddelen die helpen de olie in de huid in evenwicht te brengen
Ja, vet voedsel kan puistjes, acne en andere huidaandoeningen veroorzaken. Daarom moet u overstappen op voedsel dat is gekookt met olijf- of avocado-olie, gebakken voedsel en voedsel dat rijk is aan vezels en omega-3-vetzuren (bijv. vis, zeevruchten, noten) .
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Een chocoladeallergie kan een reactie veroorzaken die ernstiger is dan die veroorzaakt door chocolade-intolerantie, wat soms chocoladegevoeligheid wordt genoemd. U bent mogelijk allergisch als u een van de volgende symptomen ervaart wanneer u chocolade eet: Netelroos . Kortademigheid .
Dus, hoe zorg ik ervoor dat deze uitbraak verdwijnt? Als je extra puistjes hebt gekregen na het eten van wat chocolade, raden dermatologen aan om het te behandelen zoals je elke uitbraak zou behandelen. Huidverzorgingsproducten met actieve stoffen die acne bestrijden, gecombineerd met milde ondersteunende producten zoals een parfumvrije moisturizer, zijn hier de beste optie.
Drink veel water . Drinkwater helpt om suiker of bacteriën weg te spoelen die mogelijk op je tanden achterblijven na het eten van chocolade.
Verzadigde vetten in rood vlees en transvetten in sommige bewerkte voedingsmiddelen en fastfood verergeren acne door de factoren te stimuleren die leiden tot verstopte poriën, zoals de olieproductie.
Snoep en gebak kunnen een opstoot veroorzaken
Recente studies hebben aangetoond dat voeding met een hoge Glycemische Index - die de bloedsuikerspiegel de hoogte injagen - acne kunnen doen verergeren.
Cacao allergie symptomen zijn onderander: huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen. Als je vermoedt dat je allergisch bent voor cacao, is het raadzaam om bij de huisarts een allergietest te laten doen. Verder kijkende naar de allergenen, cacao en cacaopoeder zijn van nature glutenvrij.
'Het klopt dat stress één van de oorzaken is waardoor pukkeltjes en puistjes kunnen ontstaan', zegt dr. Jetske Ultee, huidexpert en onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Stress kan een behoorlijke impact hebben op je huid, vooral als het gaat om het ontstaan of verergeren van acne.
De enige manier om een chocoladeallergie te diagnosticeren is door een allergoloog te laten testen . Uw allergoloog kan een bloedtest of een voedselprovocatietest voorstellen. Een bloedtest voor allergieën meet Immunoglobuline E (IgE), een antilichaam dat uw immuunsysteem ontwikkelt als reactie op een specifiek allergeen.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
De volgende punten moeten in overweging worden genomen bij het opstellen van een nikkelarm dieet. Vermijd alle voedingsmiddelen die routinematig een hoog nikkelgehalte hebben, zoals cacao, chocolade, sojabonen, havermout, noten, amandelen en verse en gedroogde peulvruchten. Vermijd alle dranken en vitaminesupplementen met nikkel en blikvoer.
Donkere chocolade bevat veel vezels en mineralen zoals ijzer, zink en koper die ontzettend belangrijk zijn voor het behouden van een gezonde huid. Deze mineralen zijn namelijk belangrijke componenten voor een stralende teint, omdat ze de huidcellen helpen regenereren en de natuurlijke functies ondersteunen.
Deskundigen zeggen dat de aanbevolen "dosis" ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g is. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën . Een 1,45-ounce (41 gram) Hershey's Special Dark Chocolate Bar bevat 190 calorieën. Ter vergelijking: als u een middelgrote rauwe appel eet, krijgt u slechts 95 calorieën binnen.
In chocola zit ook fenylethylalanine, waardoor je hersenen de stof endorfine aanmaken. Dit maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. Endorfine komt ook vrij wanneer je andere zoete of vette producten eet, waardoor je hetzelfde gevoel ervaart.
Enkele veelvoorkomende boosdoeners zijn zuivelproducten; met name magere melk, vanwege de potentiële hormonale invloed. Bovendien kunnen individuen nadelige reacties ervaren op specifieke voedingsmiddelen zoals chocolade, cafeïne of gekruid voedsel.
Het is een veelgehoorde mythe, maar het eten van vet voedsel veroorzaakt geen acne en maakt het ook niet erger .
Vis, chiazaad, walnoten en koolzaadolie zijn allemaal bronnen van omega-3-vetzuren . Dit geeft aan dat een mediterraan dieet, rijk aan vis en olie, acne kan verbeteren. Probiotica kunnen ook nuttig zijn bij de behandeling van acne.