In theorie is dit mogelijk, maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. TicketSwap ontvangt persoonlijke informatie van verkopers. Dit maakt het plegen van fraude zeer onaantrekkelijk. Wanneer het toch misgaat, komt dit vaak door een fout van de verkoper, die de verkeerde barcode heeft gebruikt.
Koop een kaartje via Ticketswap
Op Ticketswap kun je kaartjes kopen en verkopen. Deze site checkt van tevoren het Facebookaccount, telefoonnummers en bankrekeningnummers. Het gaat ook wel eens mis, maar mocht het misgaan dan worden koper en verkoper met elkaar in contact gebracht.
Let op de barcode: bij sommige neptickets wordt hij erop gekopieerd en kun je verschil zien in de dikte van de lijntjes. Check ook of de naam overeenkomt met de verkoper. Dubbelcheck ook of de aangegeven rang op het kaartje klopt met de officiële zaalverdeling van het concert waar je naartoe wilt.
De Koper mag het e-ticket alleen doorverkopen via hetzelfde TicketSwap-account als waarmee het e-ticket is gekocht. Het is niet toegestaan een e-ticket via een ander platform door te verkopen (tenzij het gaat om een e-ticket van Secure Swap).
Als het lijkt alsof je ticket ongeldig was, zal TicketSwap je in een gesprek plaatsen met de verkoper. Een van onze supportmedewerkers zal dit gesprek in de gaten houden en helpen waar nodig. Ons gespecialiseerde After Sales-team gaat je waar nodig verder helpen in dit gesprek.
Je kaartje aanbieden op TicketSwap is gratis. Pas als een ticket verkocht wordt, zijn er kosten verbonden aan het gebruik van TicketSwap. Aan kopers en verkopers rekenen we 5% servicekosten. Daarnaast worden er transactiekosten gerekend bij een aantal betaalmethodes.
Zodra iemand een kaartje in de winkelwagen plaatst, wordt het kaartje voor 10 minuten gereserveerd. Wanneer de betaling is gestart, blijft een kaartje 30 minuten langer gereserveerd. Het kan zijn dat iemand de betaling niet afmaakt: in dat geval komt het ticket natuurlijk weer gewoon te koop te staan!
Ja. We leggen graag uit waarom! Om TicketSwap zo veilig mogelijk te maken, vragen wij persoonlijke gegevens van verkopers, zoals bijvoorbeeld een geverifieerd telefoonnummer en e-mailadres. Je e-ticket wordt pas naar de koper verzonden wanneer deze heeft betaald; voor die tijd is het ticket voor niemand zichtbaar.
De grote ticketer heeft de steun van concert- en festivalgigant MOJO Concerts, net als Ticketmaster eigendom van Live Nation. Het nieuwe platform moet de strijd aangaan met Ticketswap, en daarom wordt direct fel uitgehaald naar de marktleider op het gebied van fair secondary ticketing.
Een ander aspect van TicketSwap dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de privé-advertenties. Als je al een bepaalde koper op het oog hebt, kan je het ticket rechtstreeks aan deze persoon verkopen. Stel: een vriend van een vriend wil jouw kaartje overnemen, maar je kent hem niet persoonlijk.
In de strijd tegen doorverkopers kwam organisator Mojo, bekend van Lowlands, met de website en het label Weetwaarjekoopt.nl. Op die site vind je een hele trits aan sites waar je veilig kaartjes kan kopen. De belangrijkste en meest bekende zijn Ticketmaster, Eventim, Nationale Theaterkassa en Ticketpoint.
Rechtsboven in jouw advertentie kan je op 'advertentie verwijderen of wijzigen' klikken. Bij mijn aangeboden tickets kan je ook je advertenties terugvinden en verwijderen. Het is tevens mogelijk om losse tickets uit de verkoop te halen. Verkochte tickets zijn niet meer te verwijderen.
Op TicketSwap ben je verzekerd van je geld, omdat kopers online betalen. Wij sturen de tickets pas naar de koper zodra de betaling is afgerond. We sturen de betaling de eerstvolgende werkdag naar onze bank, maar houd er alsjeblieft rekening mee dat het langer kan duren voordat het bedrag zichtbaar is op jouw rekening.
De ontvanger van je ticket kan het via deze link accepteren en toevoegen aan hun TicketSwap-account. Het ticket zal van jou blijven, dus je kan altijd stoppen met delen of het ticket doorverkopen. De persoon aan wie je het ticket stuurt kan het enkel bekijken (en natuurlijk gebruiken).
Hoi Pietert, klopt de tickets zijn mobile tickets, deze kan je niet doorverkopen omdat de barcode continue veranderd. Dit om doorverkoop tegen te gaan. Het is aangegeven bij de verkoop dat dit niet mogelijk is. We adviseren je dan even contact op te nemen met de partij aan wie je het verkocht hebt.
Tickets doorverkopen is eenvoudig. Als je als fan besluit om een ticket door te verkopen, ga je naar jouw Ticketmaster-account en selecteer je 'verkoop ticket'. Wanneer een andere fan dit doorverkoopticket koopt, maken we een nieuw ticket aan met een nieuwe barcode en wordt het originele ticket ongeldig.
Als je een kaartje van iemand anders overkoopt, kun je dus niet naar binnen want: jouw naam staat er niet op. Het wijzigen van die naam kan niet, net als het ticket retourneren of verkopen via een platform als Ticketswap. Conclusie: je bent je geld kwijt.
Mocht een evenement definitief uitverkocht zijn, koop dan nooit kaarten van aanbieders op Marktplaats of via Facebook. Ook via de zoekmachine van Google kom je helaas vaak op frauduleuze websites terecht. Koop dus nóóit tickets via een ander kanaal dan het officiële verkoopadres.
Tickets zijn gereserveerd via de reserveringsmodule
Wanneer de kaarten niet tijdig opgehaald worden, vallen ze weer vrij voor de verkoop. Het moment waarop de tickets opgehaald dienen te worden kun je instellen via Settings - Ticketing - Defaults.
Zo heeft de koper van het 'tweedehands' kaartje een uniek nieuw ticket.” Tot nu toe aan boord: Apenkooi, Draaimolen, Eventix en BookingApp. De 100 procent betrouwbare kaarten zijn nu herkenbaar aan het groene 'Secure Swap'-logo.
Om ervoor te zorgen dat bezoekers niet de dupe worden van doorverkoop moeten tickets worden gepersonaliseerd. Informatie kan ook worden gebruikt om bezoekers te informeren over het festival.
De organisatie / promoter van een evenement kan ervoor kiezen doorverkoop per evenement uit te schakelen. Gepersonaliseerde tickets (tickets op naam) kunnen niet te koop aangeboden worden. Als je jouw tickets via het resale platform aangeschaft hebt, is het niet mogelijk deze zelf weer te koop aan te bieden.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.