Thermometer is een nieuwe iPhone-applicatie van een Nederlandse ontwikkelaar. De applicatie toont de actuele temperatuur op je huidige locatie. De Nederlandse ontwikkelaar Nicolas Koenig heeft z'n eerste applicatie in de App Store staan.
Gebruik de ThermoCheck app van Dyzle
De ThermoCheck app werkt op zowel Android als IOS smartphones, elke moderne smartphone met bluetooth verbinding is hiervoor geschikt. Je installeert de app op je smartphone en we zorgen er samen voor dat al je controlepunten gedigitaliseerd worden.
Gebruik een glazen thermometer om de temperatuur bij benadering te bepalen. Glazen thermometers gebruiken een glazen buis gevuld met vloeistof, om de temperatuur te meten. Als de lucht rond de thermometer warmer wordt, beweegt de vloeistof door het buisje omhoog en krijg je een goede indicatie van de kamertemperatuur.
AccuWeather. Het is een van de beste weerapplicaties die er zijn, omdat het ons niet alleen de temperatuur in realtime, maar veel meer gedetailleerde informatie. Het heeft zelfs kaarten -alle typen- en grafiek.
De temperatuur wereldwijd
De app weet zo waar jij je bevindt en zal op deze manier de temperatuur op jouw locatie bepalen. Als je niet wil dat Echte thermometer weet waar je bent, dan kan je een locatie zoeken. De app zal dan de temperatuur bepalen op de locatie die jij hebt uitgekozen.
De beste kamertemperatuur
De 'beste kamertemperatuur voor iedereen' bestaat niet, maar er zijn wel richtwaarden die je helpen om het thuis comfortabel te hebben. Een temperatuur die tussen 19 en 22 graden ligt, is de gulden middenweg.
Op meteorologische stations wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open grasvlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie.
WeatherPro app
Je ontvangt de temperatuur en neerslag, maar ook gevoelstemperatuur, zonuren, UV-index en nog veel meer. Voor € 0,99 heb je de premium-variant en kan je zelfs veertien dagen (uur per uur) vooruitkijken. Suuuuperhandig!
Je hebt koorts als je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden celsius hebt. Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'.
Een temperatuur tussen de 18 en 21 graden is een aan te raden temperatuur voor thuis. Jongeren vinden de verwarming op 18 graden vaak voldoende, terwijl ouderen het vaak prettiger vinden om een temperatuur van minimaal 20 graden in huis te hebben.
de beste manier om de lichaamstemperatuur te meten is in de anus. Wanneer er onder de oksel wordt gemeten kan de gemeten temperatuur 1°C lager uitvallen en gemeten onder de tong 0,5°C lager dan de werkelijke lichaamstemperatuur; ook de mond is een goede plek om koorts te meten.
Open de Weer-app op je Apple Watch. Tik boven in het scherm op 'Weergave'. Kies 'Weertype', 'Neerslag' of 'Temperatuur'.
Men spreekt van koorts bij een temperatuur onder de oksel van 37,2 °C of hoger.
Is temperatuur meten nuttig? Naast de privacybezwaren zijn er twijfels over de effectiviteit van de lichaamstemperatuur meten. Het RIVM geeft aan dat bij slechts een klein deel van de besmettingen sprake is van verhoging. Dat betekent dat bij temperaturen het merendeel van de besmettingen niet in beeld komt.
Bovenin de stratosfeer, op een hoogte van circa 50 km, kan de temperatuur weer oplopen tot rond het vriespunt. Hierbij moet worden aangetekend dat op die hoogte de lucht zeer ijl is. Hoewel de temperatuur er relatief aangenaam lijkt (∼0°C i.p.v. -50°C), is er zeer weinig lucht, waardoor deze weinig warmte bevat.
Een staafthermometer is de meest betrouwbare manier om koorts te meten, en een voorhoofdthermometer is hygiënischer, sneller en comfortabeler in gebruik.
U heeft koorts als de temperatuur van uw lichaam 38 graden of hoger is. Meet uw temperatuur via de anus (poepgat) met een thermometer. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter. Rust ook genoeg.
Met de Weer-app kun je zien wat voor weer het op je huidige locatie wordt. Je kunt onder meer de weersverwachting per uur en voor de komende 10 dagen en informatie over noodweer bekijken.
Tik op een module om een diepgaandere reeks gegevens weer te geven, zoals de temperatuur per uur en de neerslag in de komende tien dagen. Ontvang meldingen voor zware weersomstandigheden zoals tornado's, orkanen en overstromingen, zodat je veilig kunt blijven en voorbereid kunt zijn.
Op mijn Poco X3 Android telefoon is er een vergelijkbare app. Daar zit zelfs luchtkwaliteit bij. Voor meer info linkt die app door naar accuweather.com. Beide zijn mooi, gratis, redelijk functioneel en zonder reclame.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is 18 graden een veilige en gezonde temperatuur voor in huis. Bij een kamertemperatuur van 18 graden functioneren de meeste mensen goed en loopt u de minste kans op gezondheidsklachten.
Het klinkt misschien logisch, maar door je ramen en deuren te sluiten, houd je de warmte binnen. Daarnaast kun je je ramen luchtdicht maken door kieren te dichten en ze te vergrendelen. Ook via de deur kan kou naar binnen komen. Met een tochtstrip of gewoon een simpele handdoek heb je dit zo opgelost.
Zet de thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Daarmee bespaar je gemiddeld 120 m3 gas per jaar (120 euro). Als je in huis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zet de thermostaat 's nachts op 15 graden, daarmee bespaar je gemiddeld 125 m3 gas per jaar (125 euro).