Kun je links URL's controleren?

Check de URL (het adres) van een link door er met er met je muis op te gaan staan (niet klikken natuurlijk!). Kijk goed of je vreemde dingen (rare tekens, vreemde woorden) in de URL ziet staan. Check het e-mailadres van de afzender.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiliginternetten.nl

Hoe zie je of een link veilig is?

Wat is Checkjelinkje? Checkjelinkje ® is een handig hulpmiddel om (verkorte) links en websites op veiligheid en betrouwbaarheid te controleren, omdat je sommige links beter links kunt laten liggen. 'Leidt dat linkje in die mail of op die site wel echt naar mijn bank of mijn verzekeraar? '

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op checkjelinkje.nl

Wat gebeurt er als je op een link klikt?

Als je op de link klikt, ga je naar een website van de oplichters. Daar moet je allerlei persoongegevens invullen, voor je je 'prijs' krijgt. Die prijs komt er alleen niet, en de daders hebben al jouw gegevens. De Fraudehelpdesk noemt deze methode een 'valse winactie'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe herken je een valse website?

Veilig webwinkelen: zo herken je een malafide webshop
  1. Domeinnaam gebruikt van bekende webinkel, maar dan net anders.
  2. Hoge kortingen en alles op voorraad.
  3. Websiteadres dat hoog scoort in zoekmachine en geen https.
  4. Ontwerp website erg standaard.
  5. Geen keurmerk op website.
  6. Taalfouten.
  7. Geen contactpagina.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpngids.nl

Is een URL vrij?

Status van een domeinnaam

Is de domeinnaam die je zoekt vrij, dan kun je die registreren via een registrar (hostingprovider). Is de domeinnaam bezet dan kun je via 'toon mij de gegevens' in de Whois inzien wie de houder ervan is. Je krijgt ook suggesties van domeinnamen die nog wel vrij zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sidn.nl

Short URLs or Branded Links?

41 gerelateerde vragen gevonden

Is deze URL nog beschikbaar?

Wil je een . nl-domeinnaam? Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mkbservicedesk.nl

Hoe kun je zien wie de website heeft gemaakt?

De eigenaar van een website kun je online natrekken via wereldwijde domein registers. NL en BE domeinnamen kunnen worden opgezocht via het SIDN en DNS Belgium, en internationale domeinnamen via het ICANN.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op webwijzer.nl

Welke link is legitiem?

Het is heel makkelijk om te checken of een website over een SSL-certificaat beschikt. Dit doe je simpelweg door te kijken of het adres van de site met https begint of door te kijken of je een slotje voor de URL ziet staan. Deze twee tekenen vertellen je dat een website over SSL-versleuteling beschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijken.org

Hoe weet je of je opgelicht wordt?

Prints van eventueel e-mailcontact, alle berichten en ook de e-mailheader. Bankafschriften. Naar aanleiding van het bankrekeningnummer kan de politie de oplichter traceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe weet ik of ik opgelicht ben?

'Je gaat naar politie.nl en op de homepage heb je een knop naar internetoplichting: check de verkoper. Je kunt hier vier entiteiten controleren: e-mailadres, rekeningnummer, telefoonnummer of de url van een webwinkel. ' Vervolgens krijg je te zien of de ingevulde gegevens bij de politie bekend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opgelicht.avrotros.nl

Kan je gehackt worden door een link?

Door op een phishing-link te klikken, wordt schadelijke software op de mobiele telefoon geïnstalleerd of wordt je naar een frauduleuze website geleidt. 5. Onbetrouwbare downloads. Apps van onbekende bronnen kunnen er mooi uitzien, maar zijn mogelijk met malware geïnfecteerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nordvpn.com

Kun je een virus krijgen door op een link te klikken?

Zelfs als u niet noodzakelijkerwijs wordt doorverwezen naar een nepwebsite of wordt gevraagd om uw gegevens in te voeren, kunt u met een klik op de link of door het openen van de bijlage een virus op uw computer downloaden. Niet klikken op links in valse berichten blijft dus altijd de boodschap!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op safeonweb.be

Kun je een virus krijgen door een mail te openen?

E-mailvirussen zijn echt, maar computers worden niet meer geïnfecteerd door alleen e-mails te openen. Gewoon een e-mail openen om deze te bekijken is veilig, hoewel het nog steeds gevaarlijk kan zijn om bijlagen te openen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bestand.info

Wat wordt bedoeld met URL?

Een URL is het adres van een website op internet. De afkorting URL staat voor Uniform Resource Locator. Elke URL is, net zoals bijvoorbeeld een e-mailadres, uniek en bestaat uit een domeinnaam (hosting naam) + specifieke pagina (URL pad).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxlead.com

Hoe veilig is deze website?

Check het veiligheid slotje in de adresbalk

Klik met je muis op het slotje in de adresbalk. Dan zie je dat het certificaat gecontroleerd is (Verified of Valid staat er meestal). Is de website niet beveiligd, dan zie je dat staan. Het kan ook dat je ziet: not secure.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kliksafe.nl

Waar vind je de URL van een website?

Een URL van een pagina opvragen
  1. Ga op je computer naar google.com.
  2. Zoek naar de pagina.
  3. Klik in de zoekresultaten op de titel van de pagina.
  4. Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde URL. Kopiëren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Kan iemand misbruik maken van je ID?

Denk aan online een telefoonabonnement of bankrekening afsluiten met een kopie van je identiteitsbewijs. Daardoor neemt de kans op identiteitsfraude toe. Een oplichter heeft dan alleen nog een kopietje van jouw ID nodig. Het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten (CMI) krijgt elk jaar vele honderden meldingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan mijn DigiD gehackt worden?

Vermoedt u dat iemand uw DigiD-inloggegevens in bezit heeft of is uw telefoon met de DigiD app gestolen. Onderneem dan direct actie. Iemand kan met uw inloggegevens bijvoorbeeld uw bankrekeningnummer bij de Belastingdienst wijzigen of persoonlijke gegevens bekijken in MijnOverheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op digid.nl

Wat kunnen criminelen met je email?

URL-spoofing

Een oplichter stuurt je een link (URL) naar een website, bijvoorbeeld via een e-mail of tekstbericht. De link lijkt echt, maar gaat in werkelijkheid naar een gevaarlijke website. De crimineel maakt in zo'n nagebootste URL handig gebruik van kleine spelfouten en letters die op elkaar lijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kvk.nl

Wat is gerechtvaardigd belang bij cookies?

Uw onderneming/organisatie heeft een gerechtvaardigd belang wanneer de verwerking binnen een klantrelatie plaatsvindt, wanneer zij persoonsgegevens verwerkt voor direct-marketingdoeleinden, om fraude te voorkomen of om de netwerk- en informatiebeveiliging van haar IT-systemen te waarborgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ec.europa.eu

Van wie is deze site?

Je kunt contact opnemen met de provider waar de domeinnaam bij geregistreerd staat. Deze vind je terug in de publieke WHOIS-informatie bij SIDN op https://www.sidn.nl. Je kunt contact opnemen met SIDN. Bekijk hiervoor de pagina SIDN en Privacy op hun website.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op transip.nl

Wie is de eigenaar van een domeinnaam?

Een domeinnaam behoort eigenlijk toe aan de website eigenaar. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Maar als ondernemer zou jij dus zowel de website- als de domeinnaameigenaar, ook wel domeinnaamhouder genoemd, moeten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interwijs.nl

Hoe kan ik zien wie de eigenaar is van een domeinnaam?

Dit doe je via de WHOIS-database van de organisatie die het topleveldomein (domeinextensie) beheert (de registry). WHOIS betekent letterlijk 'wie is'. Het is een protocol waarmee je een zoekopdracht kunt uitvoeren om te proberen de eigenaar van een domeinnaam te achterhalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hostnet.nl

Wat kost een domeinnaam per jaar?

De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 000.nl

Welke domeinen zijn er?

Volgens het driedomeinensysteem van Woese is het leven te verdelen in drie domeinen: Archaea, Bacteria en Eukaryota. De eerste twee zijn micro-organismen met een eenvoudige cellulaire organisatie (prokaryoten). Alle organismen die over een celkern en organellen beschikken, worden ingedeeld bij de eukaryoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Populaire vragen