De deo van Loveli bevat geen water en is dus erg geconcentreerd, waardoor je maar een héél dun laagje nodig hebt om de hele dag goed beschermd te zijn tegen zweetgeur. Twee streepjes van boven naar beneden naast elkaar per oksel is al genoeg.Deppen met de deo kan ook, om te voorkomen dat je teveel smeert.
De Loveli deo's bevatten namelijk 3 verschillende poeders die niet alleen zweet absorberen, maar vooral ook de bacteriën op je huid neutraliseren: natriumbicarbonaat, zinkoxide en arrowroot. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is het ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes.
De deo van Loveli is een stick op basis van kokosolie. Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Heb jij een winkel of salon en ben je geïnteresseerd in de verkoop van de Loveli producten? Helaas nemen we voor onbepaalde tijd geen nieuwe verkooppunten meer aan.
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress. De geur van rozen en lavendel neutraliseert zweetgeurtjes niet alleen, het zorgt ook voor extra ontspanning.
Je kan gedurende de dag een paar keer een klein beetje smeren (liever een paar keer een beetje dan in een keer veel). En hou vol! Deze detox duurt maar even en je zult merken dat de Loveli deo steeds beter voor je gaat werken. Wil je meer lezen over waarom jouw lichaam moet wennen aan een natuurlijke deo?
In de zomermaanden is een goede deodorant een must. Maar ga je voor een spray of een roller? Je denkt misschien dat het niet uitmaakt, maar er is wel degelijk een verschil. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat een spray een stuk minder effectief is dan een roller.
Iemand die veel zweet, kan beter een roller gebruiken, omdat de deodorant of antitranspirant daarmee beter op de huid kan worden aangebracht. Hoe beter de zweetklieren in contact komen met en product, hoe beter het werkt. Ook de dikte van de laag maakt uit; een beetje 'deo' werkt doorgaans minder goed dan wat meer.
Zweet ruikt niet. Het is een heldere, geurloze vloeistof die voornamelijk uit water, zout, eiwitten en vetten bestaat. De geur die we 'lichaamsgeur' noemen, wordt veroorzaakt door bacteriën. Ons lichaam herbergt miljoenen onschadelijke bacteriën die helpen bij de natuurlijke verdediging van onze huid.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Deodorant: als je deo niet antibacterieel is gaat het ongeopend drie jaar mee, na opening zes maanden. Antibacteriële deodorant gaat een stuk langer mee. Gezichtscrème en body lotion: ongeopend drie jaar, na opening zes maanden.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
In deodorant zitten vaak aluminiumzouten. Deze zouten zorgen ervoor dat er minder zweet uit de klieren kan komen. Doordat er minder zweet uit de klieren komt, zijn de oksels minder vochtig en krijgen bacteriën minder snel de kans om zich te vermenigvuldigen. Hierdoor ontstaat er dus ook minder snel een 'zweetgeur'.
Rol ermee. Met een roll-on deodorant, de naam verklapt het al: rol je deodorant - bijvoorbeeld onze Original Antiperspirant Deodorant Roll-on - gewoon een paar keer over elke oksel, zodat deze goed en gelijkmatig bedekt is.
Een deodorant stick is meestal wit of gel-achtig en steekt echt uit, als een harde balsem. De witte sticks hebben een zeer goede werking. Net als bij rollers is er bij sticks natuurlijk ook huidcontact, waardoor bacteriën e.d. 'opgenomen' kunnen worden door de stick.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
Wat kan je tegen hormoonzweet doen? Wassen: De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken.
Je lichaamsgeur kun je niet veranderen
Dat betekent dat er op elk lichaamsdeel een andere samenstelling van bacteriën zit. 'Onder de oksel heb je heel veel bacteriën. Op de handen heb je er veel minder', legt Callewaert uit. 'Die zijn droger en zouter, waardoor bacteriën er niet zo graag zitten.
Uien. Het zweet van vrouwen bevatte in verhouding een grote hoeveelheid van een geurloze zwavelhoudende substantie. Toen de stof door wetenschappers in contact werd gebracht met bacteriën die normaal gesproken onder de oksels van mensen leven, ontstond er een luchtje dat vergelijkbaar is met de geur van uien.
In angstzweet vind je veel aldehyden en ketonen en weinig van de andere twee, in neutraal zweet is het precies andersom. Een van de stoffen in angstzweet is hexanal, een grasachtige geur. Je ruikt het niet bewust, maar je hersenen reageren wel. In de natuur is het ook een belangrijke signaalstof.
Zweet uit apocriene zweetklieren is aanvankelijk geurloos maar kort nadat het zweet aan het oppervlak van de huid is terechtgekomen wordt het door bacteriën op de huid (met name corynebacteriën) omgezet in onaangenaam ruikende stoffen zoals boterzuur en capronzuur.
Vermijd tot 24 uur na het ontharen ook factoren als deodorant of geparfumeerde producten, deze kunnen leiden tot een gevoelige of pijnlijke huid.