Leidingwater op de Canarische eilanden is veilig om te drinken.
Het leidingwater in Spanje kan een chloorsmaak hebben. Spanjaarden maken dan ook veel gebruik van flessenwater.
Uit de kraan komt ontzilt zeewater. Je kunt er gerust je tanden mee poetsen en eten in koken maar het heeft een hoog gehalte aan mineralen en is niet lekker om zo te drinken. De eilandbewoners drinken zelf ook liever water uit flessen.
Een minder bekend eiland is Fuerteventura. Dit eiland doet saai aan, maar dat is helemaal onjuist. Op dit eiland zijn een van de mooiste stranden van de wereld te vinden, en van de Spaanse cultuur kun je hier ook nog heel wat opsnuiven. Ook is er veel te doen op het eiland.
Is Fuerteventura een duur eiland? De prijzen van basisproducten in Fuerteventura zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.52 keer minder betalen om te winkelen in Fuerteventura dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Fuerteventura bereik van: 76 EUR in Hostel tot 153 EUR in 3 sterren hotel.
Op Fuerteventura houden ze vooral van gegrilde vis met een flinke dosis knoflook erop. Je krijgt meestal royale porties, opgediend met een salade en Canarische aardappelen. De lekkerste vis eet je in vissersdorpen als El Cotillo, Ajuy en Pozo Negro. De bekendste vis van het eiland is de vieja, de papegaaivis.
De vliegduur Fuerteventura is met een rechtstreekse vlucht zo'n 4,5 uur. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg. Bij Corendon kun je een ticket naar Fuerteventura boeken in combinatie met een accommodatie.
Het natuurpark van Corralejo strekt zich uit bij de gelijknamige badplaats. Hier vind je de mooiste en grootste stranden van de Canarische eilanden (Playas Grande). Het strand bij Corralejo is maar liefst 11 kilometer lang! Hier komen veel golf- en kitesurfers bij elkaar om de golven te bedwingen.
Fuerteventura ligt het dichts bij de kust van Noord Afrika, op slechts 100 km van Marokko. Het is het tweede grootste eiland en is bekend door haar lange, goudgele zandstranden, en -duinen. Het eiland is een paradijs voor zon en -watersportliefhebbers.
Het antwoord daarop is ja, in 99,3% van het Spaanse grondgebied is het water uit de kraan gewoon “agua potable” ofwel drinkwater. In de meeste gevallen heeft het water een smaak en geur van chloor, dit zorgt ervoor dat het kraanwater bacterievrij is.
In cafés en restaurants op de Canarische Eilanden is het normaal om ongeveer 10% fooi te geven. Ook taxichauffeurs verwachten een fooi van 10% van de ritprijs. In bijna alle winkeltjes kun je afdingen, behalve in supermarkten. Het prijsniveau op de Canarische eilanden is ongeveer gelijk met dat van Nederland.
voor dit zonovergoten eiland komt dat neer op een zonnebril, zwemkleding, zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en slippers! Veel mensen gaan er graag op uit, dus als u van plan bent de bergen in te trekken of een tocht landinwaarts te maken, neemt u een dunne trui mee.
Veel landen, zoals Frankrijk en Spanje, voegen chloor toe aan leidingwater. Dit doen ze omdat chloor de bacteriën dood en het water dus schoner maakt. Het voordeel is dat chloor goed werkt tegen de meeste vervuiling en ook nog eens goedkoop is.
Zwitserland biedt het beste kraantjeswater aan ter wereld. Het evenaart zelfs de kwaliteit van flessen mineraalwater, alleen is het bijna vijfhonderd keer goedkoper. De Noren hebben een speciaal systeem ontwikkeld om grondwater optimaal te beschermen.
Qua stopcontacten gebruikt men in Spanje dezelfde als in Nederland. De type C stopcontacten (2.5A), geschikt voor de kleinere huishoudelijke apparaten zijn compatibel met stekkers van de types C, en in de geaarde stopcontacten van het Type F (16A) kun je gebruikmaken van stekkers van het type C, E en F.
Veiligheid. Fuerteventura is een relatief veilig eiland met minder criminaliteit dan in Nederland, maar diefstal komt regelmatig voor. Pas op voor zakkenrollers. Bewaar waardevolle spullen in een kluis op uw kamer of bij de receptie van de accommodatie en sluit de deuren en ramen goed wanneer u het verblijf verlaat.
Maar welk Canarisch eiland is het warmst in de winter? Eigenlijk kun je naar zowel Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife als Gran Canaria. Vooral op de laatste twee eilanden is het verstandig om te kiezen voor het zuidelijke gedeelte, zodat je geniet van hogere temperaturen en minder neerslag.
Zonovergoten. Het gemiddeld aantal uren zonneschijn op Fuerteventura bedraagt 2700 tot 3000 per jaar. De kustgebieden, met name de oostelijke kustgebieden, zijn iets zonniger, terwijl het binnenland iets somberder is. De maanden juli en augustus zijn met gemiddeld 10 uur aan zon per dag de zonnigste maanden.
Het stadje Morro Jable is de belangrijke toeristenplaats in het zuiden van Fuerteventura. In het eens zo slaperige vissersdorp vind je nu vele winkels, uitgaansgelegenheden, een lange boulevard en volop hotels.
Fuerteventura is een ideale vakantiebestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een actieve zonvakantie. Het is een perfecte spot voor surfers en het weer is er over het algemeen goed. Het eiland bestaat uit 20% natuurreservaat, heeft de meeste wind van de Canarische eilanden en is ook het oudste eiland.
Dat merk je dan vooral op ene bestemming als Corralejo. In de zuidelijk gelegen badplaatsen zoals Costa Calma, Jandia en Morro Jable merk je dan over het algemeen niet zoveel van de wind.
De zeetemperatuur rond Fuerteventura ligt in de maanden juli tot en met oktober rond de 22-23°C. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 18-19°C.
Het regent zelden en er waait bijna altijd een verfrissende wind die vooral op de warmste dagen een welkome verkoeling biedt. Soms waait de calima, een harde warme wind, die zand van de Sahara richting Fuerteventura blaast. In de zomer is deze wind warm en kunnen de temperatuur oplopen boven 40°C.
Vanaf de Nederlandse vliegvelden kun je rechtstreeks naar de Canarische Eilanden vliegen met bijvoorbeeld Transavia en TUIfly. Het eiland met de korste vluchtafstand vanaf Nederland is Lanzarote, deze vlucht duurt ongeveer 4 uur. Naar Tenerife en Gran Canaria is het ongeveer 4,5 vliegen.