Curry kun je ongeveer 2 maanden bewaren in de vriezer. Vers gemaakte curry kun je ongeveer 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren, mits de curry afgesloten of afgedekt is. Buiten de koelkast moet curry dezelfde dag worden gegeten, want dat bederft vrij snel.
In de vriezer kun je curry ongeveer 2 maanden bewaren. Als je de curry na het invriezen wil gebruiken moet je wel rekening houden met het ontdooien, het beste is om het een paar uur voordat je het wil eten eerst in de koelkast te zetten en daarna pas op te warmen. Zo loopt de temperatuur van het eten langzaam af.
de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.
Heb je een heerlijke curry met kokosmelk bereid, maar blijft een deel over? Dat kun je prima invriezen!
Curry: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Je kunt curry na het afkoelen 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. In de vriezer is curry 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in de bak, zodat de curry bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbak barst.
Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C. Na deze twee dagen neemt de kans toe dat er ziekmakende bacteriën in het eten aanwezig zijn. Restjes kunnen langer bewaard worden, maar dan wel in de vriezer.
In de meeste gevallen is het geen enkel probleem en kun je het enkele maanden ingevroren bewaren. Kun je rijst met kip invriezen? Dat is mogelijk.
Je kan (een restje) kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten vriesdoos. Hou er wel rekening mee dat de melk wat schift door het vriesproces. Dus na het ontdooien flink omroeren!
Je kan de curry opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 5-8 minuten. Of bedek het vlees met magnetronfolie en verwarm ca. 3-4 minuten op 600 Watt in de magnetron. Je kan de curry ook opwarmen in een pannetje op middelhoog vuur.
Curry kun je ongeveer 2 maanden bewaren in de vriezer. Vers gemaakte curry kun je ongeveer 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren, mits de curry afgesloten of afgedekt is. Buiten de koelkast moet curry dezelfde dag worden gegeten, want dat bederft vrij snel.
Kun je kip kerrie salade invriezen? Nee, dat is niet mogelijk. Als je een salade invriest, verliest deze namelijk zijn smaak en structuur. We kunnen dus niet in staan voor de kwaliteit van een ingevroren salade.
Kun je saus invriezen? Je kunt saus prima invriezen zolang het niet te lang onverpakt op kamertemperatuur (of warmer) heeft gelegen. Daarnaast moet je verse saus (na bereiding) zo snel mogelijk luchtdicht verpakt achterin de diepvries leggen bij een constante temperatuur van minimaal -18°C.
Mayonaise, ketchup, curry, mosterd
Tot ongeveer twee maanden na de THT-datum kun je deze producten nog gebruiken. Kijk (en ruik!) van tevoren natuurlijk altijd even of het nog goed is en bewaar na het openen in de koelkast.
Absoluut! Het beste is om de nasi en kip separaat in te vriezen voor langere houdbaarheid. Rauwe kip kun je tot maximaal 9 maanden invriezen en voorgegaarde kip maximaal 3 maanden. Met name het invriezen van kip vereist de nodige aandacht om bacteriën als ESBL, Salmonella en listeria bacterie te voorkomen.
Currypasta invriezen is ideaal. Wat je nodig hebt zijn een paar superkleine diepvriesbakjes (circa 50-75 milliliter). Daar passen wel twee eetlepels currypasta in, maar zorg ook voor bakje(s) met één eetlepel – vooral als je van niet te pittig houdt.
Na opening, 3 mnd houdbaar in koelkast.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Sommige groenten warm je best niet voor een tweede keer op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten nitraat en dat is een stof die kan omgezet worden in nitriet. Nitriet is een acuut gif en bindt zich met ons bloed, waardoor het bloed minder zuurstof kan vervoeren.
Kokoscrème (santen) kun je, na openen, maximaal 1 maand in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Het vaste stuk is nu bobbelig en soort van droog en het vocht is wittig/grijzig.
Hoe lang blijft soep met kokosmelk goed? In de koelkast kan Kokosmelk 3 tot 5 dagen bewaard worden. Kokosmelk in gesloten verpakking of blik, volg het bewaaradvies op het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.
Instructies. De nasi, de bami of de nasi goreng af laten koelen tot op kamertemperatuur. Doe de nasi in porties in een diepvriesbak of diepvrieszak.
Is rijst bewaren gevaarlijk? Rijst bewaren is in principe niet gevaarlijk, zolang je het maar op de juiste manier bewaart. Dat houdt in dat je de rijst dus snel moet afkoelen en vervolgens in de koelkast of vriezer zet. Op die manier rem je de groei van bacteriën en is het veilig om later nog te eten.
Het advies is om gerechten van Chinees-Indische restaurants niet nogmaals op te warmen. Ook als je de rijst invriest is het belangrijk het eerst goed af te koelen. Je kunt het daarna 3 maanden in de vriezer bewaren.