De combimagnetron is namelijk niet geschikt om ingewikkelde baksels mee te maken. Dit apparaat heeft alleen een heteluchtfunctie en een verwarmingselement aan de bovenkant. Taarten en ovenschotels worden dan vaak niet overal even gaar en knapperig.
In een combimagnetron kun je ovenschotels maken en gerechten bakken, maar het is minder ideaal. De combimagnetron bakt met hetelucht en bovenwarmte. Er zijn combimagnetrons die een crispfunctie hebben.
Silicone bakvormen zijn geschikt voor temperaturen van –40 tot + 230 graden zonder vervorming van het materiaal en de technische kenmerken en kan veilig gebruikt worden in de oven, magnetron en vriezer.
In de meeste combimagnetrons kun je de magnetronstand en ovenstand tegelijkertijd gebruiken in de combistand. De microgolven van de magnetronstand warmen het eten snel op en de ovenstand zorgt voor een knapperig korstje. Zo gaat het bakken van bijvoorbeeld een quiche of lasagne sneller dan in een gewone oven.
Daarnaast is het door het draaiplateau vaak niet mogelijk om grote of vierkante ovenschalen te plaatsen. Voor de echte bakliefhebber is de combimagnetron wellicht niet de beste keus, zo heeft het apparaat vaak alleen een hetelucht- en een grillfunctie. Daarbij komt nog dat de hoeveelheid functies verwarrend kan werken.
Een combi-oven is te vergelijken met een combimagnetron, maar dit apparaat heeft één groot voordeel. De functies op dit apparaat komen dicht in de buurt van die van een echte oven. Met de combi-oven haal je vaak hogere temperaturen dan de combi magnetron. Dit is voor het bereiden van sommige gerechten essentieel.
Meer handige functies
Kijk of de combimagnetron groot genoeg is. Uit onze test blijkt dat de bruikbare ruimte soms veel kleiner is dan wat er op de magnetron staat. Neem je grootste ovenschaal mee naar de winkel en kijk of hij past. Let er bij combimagnetrons met een draaiplateau op dat de schaal ook kan draaien.
Het grote voordeel van een combimagnetron is dat hij kleiner is, dus hij neemt minder ruimte in wanneer je een kleinere keuken hebt. Ook zijn deze apparaten vaak budgetproof. Een nadeel is wel dat het kleine formaat er ook voor zorgt dat je minder kwijt kan in de magnetron.
De oplossing: hetelucht stand en dan de temperatuur iets lager (20-40 graden lager) en dan op de helft vd baktijd omdraaien.
Bij combimagnetrons krijg je vaak een metalen bakplaat en ovenrooster. Kun je deze wel veilig in je magnetron gebruiken? Ja, dit is geen enkel probleem. Deze bakplaten zijn namelijk voorzien van een speciale coating.
Metaal in de magnetron kan schade aan de magnetron of aan het metalen voorwerp veroorzaken, en er kunnen vonken ontstaan met als mogelijk gevolg brand. Het is dan beter om het gerecht op een bord of in een magnetronbestendig bakje te doen.
Je hebt maar 1 apparaat in je keuken nodig; de oven en magnetron zijn samengevoegd in één. Hierdoor bespaar je ruimte in je keuken. Een combi oven is goedkoper dan een aparte oven en magnetron. Veel combi ovens combineren oven- en magnetronfuncties gelijktijdig.
Een draaiplateau heeft de functie om eten gelijkmatiger te verhitten met de microgolfstraling. Er bestaan ook combimagnetrons waarbij het draaiplateau uit te schakelen is, zodat er grotere schalen in passen als je de ovenfunctie gebruikt.
Maak jij regelmatig een ovenschotel of een lasagne, dan heb je een combi magnetron met een heteluchtfunctie nodig. Zo voorkom je dat er harde stukjes lasagnebladen in de lasagne zitten. Door een ventilator circuleert de hete lucht door de ovenruimte.
Goedkopere modellen zijn vaak van minder duurzaam materiaal gemaakt waardoor deze minder lang meegaan dan een duurdere combimagnetron. Gemiddeld gaat een combimagnetron vijf jaar mee, maar er zijn uitzonderingen waar sommige modellen ruim twintig jaar meegaan.
Nee. Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling.
Ovens zijn heel geschikt voor het bereiden van onder andere vlees, vis, groente en aardappelen zonder veel vet te gebruiken. Ook voor taarten, ovenschotels, koekjes en pizza's zijn ovens heel geschikt. Magnetrons hebben een andere manier van verhitten, zij doen dit namelijk met microgolven (radiogolven).
Verschil in Functies
Doordat de combi oven ook meer op een oven lijkt, zijn de ovenfuncties ook beter dan bij een combimagnetron. Bij sommige apparaten kunt u de magnetron- en ovenfuncties gelijktijdig gebruiken. Dit heet gecombineerd koken, wat handig kan zijn om gerechten sneller te laten garen.
De Samsung MC32K7055CK is het best geteste combimagnetron als het gaat om vrijstaande magnetrons. Deze vrijstaande combimagnetron is verkrijgbaar op zowel Coolbue als op Bol.com. Het voordeel van de MC32K7055CK is dat een magnetron-, oven- en grillfunctie heeft.
Met een magnetron zonder draaiplateau plaats je gemakkelijk een rechthoekige ovenschaal. Daarnaast is een combimagnetron zonder draaiplateau erg geschikt voor het bereiden van pasta's en ovenschotels. Het schoonmaken van een magnetron zonder draaiplateu is er gemakkelijk vanwege de gladde bodem. Te veel keuze?
Een combi-oven is een oven die 2 soorten ovens combineert in 1 toestel, namelijk deheteluchtoven en de microgolfoven. Beide ovenprincipes kunnen in dit éne toestel zowel apart als samen gebruikt worden. U kan dus gelijktijdig de ovenfunctie en de microgolfoven gebruiken.
Koop Een Magnetron En Oven In Een
Als u de ruimte in uw keuken heeft, kan het stapelen van uw magnetron over een muuroven niet alleen een prachtige, gestroomlijnde look zijn, maar brengt de magnetron ook op een gemakkelijk te gebruiken hoogte.
Bij een hetelucht oven blaast een ventilator de warme lucht door de oven heen. De temperatuur is hierdoor overal in de oven gelijk. Voor veel gerechten is dit ideaal, ook wanneer je meerdere platen of roosters tegelijk gebruikt. Bij een conventionele oven komt de warmte van boven en beneden.