Het is beter om gelnagels niet te knippen, want hierdoor verliezen ze hun effect. Je mag ze wel bijvijlen met een speciale vijl. Draag bij het schoonmaken en afwassen steeds handschoenen om je gelnagels te beschermen.
Het korte antwoord is; ja.
Tips voor thuis gelnagels inkorten
Hiervoor heb je een nagelvijl nodig die maximaal 180 grit grof is. Plaats voor het inkorten de vijl schuin onder de nagel om te voorkomen dat je geen stomp nageluiteinde krijgt. Wanneer de nagel voldoende is ingekort, ga je hem in de gewenste vorm vijlen.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Je kan gellak eraf halen met een gewone vijl, elektrische vijl of je kan jouw nagels laten afweken in remover. Indien je niet over genoeg vaardigheid beschikt raden we je wel af om met een elektrische vijl te werken. We zien heel vaak dat de natuurlijke nagelplaat beschadigd wordt door te ver te frezen.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Knippen is niet aan te raden, dit zet de nagelplaten open en dat willen we niet: knippen is de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het daarom veel beter om je nagels te vijlen.
Voor het effectief verwijderen van gelnagels kun je het beste een 100 grit vijl gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een overgang maken bij een bestaande gelnagel naar een nieuwe gelnagel, ook dan kun je de gel voor 60 tot 70% wegvijlen met een 100 of 180 grit vijl.
Uitgroei gellak
Wanneer je de gellak nog niet wilt vervangen kun je de uitgroei behandelen of laten behandelen door een nagelstyliste. Je kunt dit echter ook nog even uitstellen door de uitgroei te 'verbloemen' met nagellak. Eventueel kun je de gellak op je nagel eerst iets 'opvijlen' met een niet al te grove vijl.
De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro. Als je alleen gelnagels wilt op je eigen nagels dan is het zo'n 20 euro gemiddeld.
Met gelnagels is het mogelijk om de eigen nagel langer te maken dan dat hij is. Ideaal als je van jezelf korte nagels hebt. De gel is er in verschillende kleuren maar ook in een transparante kleurloze gel.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
Bij verlenging van de gelnagels worden de nagels verlengd met tips of sjablonen. De gel wordt dan alleen aangebracht op de natuurlijke nagel en de tips waardoor je mooie sterke nagels krijgt. Standaard wordt de nagels aan het uitende vlak afgewerkt of met een natuurlijke ronding.
Kunstnagels maken de handhygiëne moeilijker, omdat er na handdesinfectie of handen wassen met water en zeep nog steeds micro-organismen aan de handen zitten. Het is bovendien ook bekend dat er infecties bij patiënten zijn veroorzaakt die teruggeleid konden worden tot kunstnagels van zorgverleners.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Hoe af te weken:
Laat de nagels minimaal 10 minuten in het badje, De gellak word nu langzaam zacht en lost op. en haal de volgende vinger eruit om deze nagel te behandelen met het bokkenpootje. en kun je weer opnieuw beginnen met afweken.
Onze expert Stefanie heeft een tip voor je hoe je op een veilige manier van je gelnagels afkomt: "Om de natuurlijke nagel te beschermen, kun je je gelnagels gewoon laten uitgroeien - je hoeft alleen de nagel in te korten, de rest laat je zoals hij is.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.