U kunt de test op elk moment uitvoeren vanaf de dag dat uw menstruatie zou moeten beginnen. Wanneer u klaar bent voor de test, verwijdert u de verpakkingsfolie en verwijdert u het kapje. Het teststaafje moet direct worden gebruikt.
Je kan een zwangerschapstest ook online bestellen. Bij Albert Heijn vind je verschillende betrouwbare testen van Clearblue, Etos en Test-Point. Het fijne aan online bestellen is het gemak. Jouw boodschappen worden samen met de zwangerschapstest op je favoriete moment thuisbezorgd.
Een zwangerschapstest (urinetest) is te koop bij de apotheek, maar evengoed in het warenhuis of de drogisterij. In de supermarkt zijn ze meestal goedkoper, maar even betrouwbaar als degene die je bij de apotheek vindt.
Vanaf wanneer kan je een zwangerschapstest doen? Een zwangerschap is in principe opspoorbaar vanaf zes dagen na je ovulatie (eisprong). Dat is zo'n twee weken na je vorige menstruatie. Een echt betrouwbare zwangerschapstest kan je pas doen vanaf de eerste dag waarop je normaal gesproken zou menstrueren.
Lifetest Zwangerschapstest 1 Stuk Promo - €2,50
Zowat alle zwangerschapstesten op basis van urine zijn zo gemaakt dat je op de dag waarop je ongesteld moet worden een betrouwbaar resultaat krijgt.
Tijdens vroege zwangerschap kunnen je borsten voller voelen of gevoeliger zijn dan gewoonlijk en sommige vrouwen merken op dat het gebied rond de tepels (areola/tepelhof) donkerder is. Gevoelige borsten zijn een van de meest voorkomende vroege zwangerschapssymptomen, maar dit kan tijdelijk zijn.
Is het mogelijk dat ik wel zwanger ben, maar toch een negatieve uitslag van een zwangerschapstest krijg? Ja, dat is mogelijk. Een negatieve uitslag betekent niet dat u niet zwanger bent, het houdt in dat uw hCG-waarden nog niet hoog genoeg zijn voor de test om het hormoon in uw urine te detecteren.
Als je net zwanger bent, zul je niet veel zien of voelen aan je zwangere buik. Het is wel mogelijk om lichte krampen te ervaren, een opgeblazen gevoel en sommige vrouwen ervaren benauwdheid. Allemaal logisch aangezien je lichaam ruimte vrij maakt boor je baarmoeder waardoor ander organen verplaatsen.
Symptomen zwangerschap en jouw lichaam
De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!
Wanneer is de innesteling? De innesteling is het moment dat een bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt. Dit is het moment dat de zwangerschap echt begint. Meestal vindt de innesteling tussen de vijf à twaalf dagen na de eisprong plaats, met een gemiddelde van negen dagen bij een regelmatige cyclus.
Gebruik ochtendurine, zeker als je vroeg test, omdat dit de hoogste concentratie hCG bevat. Drink van te voren niet teveel, dit verdunt je urine waardoor de concentratie hCG lager is en de kans aanwezig is dat je negatief test terwijl je wel zwanger bent.
Je kunt een foutpositieve ofwel vals positieve uitslag op een thuistest krijgen. De test geeft dan aan dat je zwanger bent, terwijl je dit niet bent. Dit komt zelden voor, aangezien je lichaam geen hCG produceert als je niet zwanger bent.
Betrouwbare zwangerschapstesten zijn van de merken Telano en Clearblue. Hoewel Clearblue ook aan de duurdere kant is, zijn de testen van Telano juist heel betaalbaar. Zo hebben beide merken een test die al zes dagen voor de verwachte menstruatie kan worden afgenomen. Zo weet je zeker of je zwanger bent of niet!
Het eerste wat je moet doen, is naar je arts gaan voor een bloedtest. Vals-positieven zijn zeldzaam, maar met een bloedtest ben je pas écht zeker. Die test maakt het bovendien mogelijk om je zwangerschap te dateren dankzij de gemeten hoeveelheid van het zwangerschapshormoon B-HCG.
De innesteling duurt ongeveer een week en is dan 10-12 dagen na de bevruchting klaar. De bloeding kan maar een paar uur duren maar er zijn ook zwangere vrouwen die een paar dagen bloeden. Echter, het gaat van vaak om een bloeding van maximaal twee dagen.
Een week na de bevruchting kun je je al moe voelen, je menstruatie is nog niet uitgebleven en je merkt nu al dat je eigenlijk alleen maar wilt slapen, de hele dag door. Het wordt veroorzaakt door het hoge niveau van het hormoon progesteron.
Wanneer vrijen om zwanger te worden? Om zwanger te worden is het meestal genoeg als je ongeveer om de 2 tot 3 dagen vrijt. Vaker kan ook, maar is niet nodig.
'De kans is klein dat je een valse negatieve uitslag krijgt als je een zwangerschapstest doet, maar het is wel mogelijk. Vooral wanneer je de test in het begin van je zwangerschap doet, bestaat de kans dat je lichaam nog niet genoeg van het zwangerschapshormoon heeft geproduceerd, waardoor de test onbetrouwbaar is.
Afscheiding begin zwangerschap
Normale vaginale afscheiding is wittig van kleur en voelt slijmerig aan en is geurloos of iets zurig van geur. Tijdens je zwangerschap is dit niet heel anders, het moet wittig en geurloos blijven. Wel wordt het (veel) meer en kan het wateriger worden.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Dit gebeurt er met jou als je 2 weken zwanger bent
Dit zijn dingen zoals veranderde afscheiding rond de eisprong, een LH-piek, lichte krampen en een lichte stijging in de lichaamstemperatuur. Ook zal je rond de eisprong meer zin hebben in seks en kunnen je borsten wat gevoeliger worden.
De menstruatiecyclus heeft ongeveer 28 dagen, maar het kan zijn dat het soms iets langer duurt, dus dat je na een aantal dagen toch nog ongesteld wordt. Ben je wel aan de anticonceptie, maar twijfel je of je zwanger bent, doe dan een zwangerschapstest.
Als de menstruatie wegblijft en u zwanger zou kunnen zijn, doe dan een zwangerschapstest. Als de menstruatie tijdens de vruchtbare leeftijd een tijdje uitblijft, betekent dat niet dat u niet meer vruchtbaar bent. De eisprong en menstruatie kunnen ieder moment weer op gang komen.
Hoewel zwangerschap en ziekte ervoor kunnen zorgen dat je ongesteldheid later of helemaal niet komt, zijn er ook andere factoren, zoals stress of de natuurlijke schommelingen in je menstruatiecyclus, die een late ongesteldheid kunnen veroorzaken.