Hoe dieper je onder water komt, hoe minder licht er is. Zo is de kleur rood in helder water al na een meter of 10 niet meer waarneembaar. Na 20 meter is ook de oranje kleur weg en na 30 meter zie je ook geen geel meer. Tenslotte verdwijnt groen na een meter of 40 en blauw bij 50 meter.
Absorptie van licht
Groen en blauw komen het diepst. Al op tien meter diepte is het meeste rode licht echt wel verdwenen terwijl het blauwe licht soms tot meer dan dertig meter diep door kan dringen. Hierdoor lijkt het alsof alles op diepte grauw, groen en blauw is.
Andere kunstaas kleuren waar sportvissers vertrouwen in hebben zijn geel, wit en oranje. Deze vallen onder water flink op. Ze lokken op deze manier roofvissen als snoek, snoekbaars en baars uit de tent. Zowel in helder als in troebel water wordt geel, wit en oranje kunstaas goed door roofvis waargenomen.
Je kan allergisch zijn voor kleurstoffen in zwemkleding. Je huid raakt dan geïrriteerd en soms krijg je last van eczeem. Vaak gaat het om een allergie voor een blauwe kleurstof.
Neonkleuren komen het beste uit de verf
Ondanks dat donkere kleuren in het zwembad nog wel te zien zijn, raden de onderzoekers dit toch af. Donkere kleuren kunnen namelijk al gauw worden aangezien voor schaduw, modder of bladeren. Neonkleuren zijn kortom de veiligste keuzes voor de zwemkleding van je kind.
Het beste kun je kiezen voor een badpak met een speciale voering, die zorgt voor een slanker gevormd silhouet en meer taille. Een badpak met een riempje is ook zeer geschikt. Draag je liever een bikini, zorg er dan voor dat je een sarong of pareo bij de hand hebt, hierdoor leg je meer de nadruk op je slanke benen.
Bleke tot lichte huid
Ga dan liever voor poederkleuren, koraalkleuren of zachte kleuren zoals bijvoorbeeld licht blauw of roze. Vermijd een witte, gele of zwarte bikini, een witte bikini maakt je nog bleker en zwart steekt af bij je huidskleur.
“De maatregel is er volgens mij voornamelijk gekomen, om te voorkomen dat zwemmers scherpe voorwerpen meenemen in het zwembad. Het is dus meer een kwestie van veiligheid dan van hygiëne.” Dat verklaart bovendien waarom ook zwemvijvers zwemshorts weigeren.
De voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen
Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren. Voor meer ondersteuning en tegen jeuk en irritatie kan je dus een onderbroek onder je zwembroek dragen.
Een onderbroek onder zwembroek
Dit is natuurlijk niet zo fris. Helemaal niet om dan in dezelfde onderbroek te gaan zwemmen. Op deze manier komt er dan ook erg veel vuil in het zwembad terecht. Veel hotels en zwembaden willen dit dan ook niet meer en verbieden het dragen van een onderbroek onder je zwembroek.
Uit onderzoek van Centraal Beheer (2018) zijn de minst aangereden kleuren auto's groen (1,29% aanrijdingen), geel (1,52% aanrijdingen) en rood (1,88% aanrijdingen). Deze kleuren auto's zijn het minst betrokken in aanrijdingen door de opvallende kleuren.
We denken altijd dat donkere kleuren een kamer kleiner maken. Echter zijn sommige donkere tinten - zoals diepe inktachtige blauwe kleuren - recessief. Dit wil zeggen dat ze diepte geven aan de kamer en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.
Voor een natuurlijke zwemvijver is het advies altijd een donkere folie gebruiken. Voor een biozwembad adviseer ik antraciet, licht blauw of lichtgrijs kan ook, echter omdat het een natuurbad is en de kans op lichte groene aanslag op de wanden groter is, is dit op lichtere folies meer zichtbaar.
Vis moet onder water zien. Maar, water 'filtert' kleuren uit het licht. Na een meter of 10 zijn de kleuren rood en de geel oranje tinten vrijwel verdwenen, net als ultraviolet licht. Groen daarentegen kan wel tot 100 m.
Tijdens een tropische dag met dertig graden is het niet verstandig om de kleur zwart te dragen. Dit komt omdat donkere kleuren de warmte goed absorberen, waardoor jouw zwarte shirt warm wordt met het gevolg dat ook jij flink begint te zweten. Wit is daarentegen wel een kleur die je met warm weer het beste kunt dragen.
Dit 'rotsbloem' wordt met het smeltwater afgevoerd naar de gletsjermeren. Aangezien het stof zeer licht is van gewicht blijft het gedurende lange tijd zweven in het water. Gecombineerd met de inval van de zon geeft dit het water de typische turquoise, azuurblauwe of blauwgroene kleur.
Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek. Mocht je nog benieuwd zijn hoeveel mannen niet elke dag een schone onderbroek dragen (of naar meer van dat soort euhm, opmerkelijke weetjes), raden we je zeker aan even de boxers.nl blog over ondergoedfeitjes te lezen.
Het antwoord is: Natuurlijk! Zwemmen met menstruatie ondergoed is zeker mogelijk en kan een goede optie zijn voor mensen die liever geen tampons of menstruatiecups gebruiken tijdens het zwemmen.
Als je er zeker van wil zijn dat jouw onderbroeken helemaal hygiënisch schoon worden, kun je ervoor kiezen om ze één keer per maand op 60 graden te wassen. De rest van de tijd is op 30 graden voldoende. Dat is goed voor de stof en zo draag je met het wassen van je onderbroeken ook nog iets bij voor het milieu.
Typisch Frans
Dit is vaak omdat een strakke zwembroek als hygiënischer wordt beschouwd, zoals we eerder al vermeldden. Dit betekent dat zwemslips of zwemshorts vaak niet worden toegestaan en dat men verplicht is om een strakke zwembroek te dragen.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water.Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu.
strakke zwembroek in Frankrijk
Fransen vinden hygiëne extra belangrijk en willen niet dat je jouw short eerst gebruikt als korte broek en vervolgens als zwembroek. Wat toch al snel gebeurt met een zwemshort en minder snel met een strakke zwemboxer.
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje. Heb jij even geluk dat de herfst voor de deur staat! Deze kleuren ga je namelijk veel zien de komende tijd, dus ik zeg: tijd om je kledingkast aan te vullen.
Kleuren als bruin, zwart, bordeauxrood, donkerblauw en donkergroen zijn een perfecte match met een lichtere huid. Heb jij even geluk dat het winterseizoen is aangebroken. Deze kleuren ga je namelijk veel zien de komende tijd: goed moment om je kledingkast aan te vullen.
Kies je make-up bewust
Heb je dus een koele ondertoon in je huid, dan kunnen kleuren als dieprood en donkerblauw je huid bruiner doen lijken. Bij een warme ondertoon zijn lipstick en oogschaduw in kleuren als olijfgroen en perzik perfect als je je huid bruiner wil laten lijken.