Een houtskool- of elektrische barbecue kan je ook gerust in een schuur of garage zetten. Heb je geen afgedekte plek en moet je toestel buiten blijven staan, kies dan zeker voor een kwalitatieve waterbestendige hoes en bewaar eventueel enkel het rooster toch op een droge plek.
De Weber gasbarbecues werden zodanig ontworpen dat ze het hele jaar door buiten mogen staan ('s winters in de koude, 's zomers in de zon). We adviseren wel om een hoes te gebruiken die uw barbecue beschermt tegen regen en stof. Met een hoes van Weber zijn condensatie, schimmelvorming, enz. uitgesloten.
Kan ik mijn kamado onder alle weersomstandigheden gebruiken? De kamado is een kooktoestel voor alle weertypes en kan gebruikt worden wanneer u maar wilt genieten van de geweldige smaak van een barbecue.
Je Kamado kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. Het unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden.
Plaats je kamado bij voorkeur binnen en/of op een beschutte plek waar hij niet kan omwaaien. Kan je Grill Guru niet naar binnen in een schuur, bescherm hem dan met een regenhoes.
We raden sterk af de Big Green Egg binnen te gebruiken. Overigens geldt dat voor alle barbecues in het algemeen. Hoewel het mogelijk is om één van de kleinere modellen van de Big Green Egg onder professionele omstandigheden binnen te gebruiken, moet u zich bewust zijn van de risico's.
De Big Green Egg barbecue kun je altijd buiten laten staan. Of het nu regent, sneeuwt of stomt, de BGE kan het hebben. Het leuke is dat je hem ook in alle weersomstandigheden kunt gebruiken.
Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.
Je EGG kan zonder problemen het hele jaar door buiten staan. De unieke keramiek kan heel goed tegen allerlei weersomstandigheden. Maar om de metalen onderdelen van de EGG en de rEGGulator te beschermen, raden we je aan om de EGG af te dekken wanneer je hem niet gebruikt.
Het best gebruik je een gietijzeren grillpan, omdat die goed heet kan worden, net zoals je barbecue. Daardoor benadert de smaak van vlees of vis uit de grillpan het meeste de typische barbecuesmaak, én bovendien krijg je zo van die mooie grilllijntjes.
UW GASBARBECUE REINIGEN
Verwijder na het barbecueën alle grove etensresten met een keukenpapiertje. Zet daarna het vuur op de hoogste stand en sluit het deksel. Wacht 10-15 minuten, tot alle resten verbrand zijn en borstel daarna het rooster schoon met de Weber schoonmaakborstel.
Om te barbecueën wordt butaan-/propaangas gebruikt. Propaangas wordt het vaakst gebruikt om de gasfles voor de BBQ mee te vullen.
Modellen van matige kwaliteit kunnen namelijk breken bij vorst en dat wil je niet. Als je een Big Green Egg hebt, hoef je je daar geen zorgen om te maken. Die zijn gemaakt van speciaal keramiek en kunnen tot ver onder het vriespunt gebruikt worden.
Door zowel de bovenste als de onderste dempers in te stellen, kan de hitte in de kamado temperaturen bereiken van minder dan 85 graden tot meer dan 400 graden.
Doe vervolgens het deksel dicht met de bovenste luchtschuif ook volledig open. Door de hitte die je hebt gecreëerd wordt langs de onderste schuif veel verse zuurstof aangezogen waardoor de temperatuur snel verder oploopt. Een minuut of 8 later zit je als het goed is op 200 graden.
Reacties. Zodra er gevaar bestaat dat het vuur in kwestie een brand in de omgeving veroorzaakt, door omvallen, ontsnappende vonken, uitrollende takken en dergelijke, spreek je van open vuur. Kampvuren, barbecues en dergelijke vallen daar dus onder ; een gasbrandertje zeker ook.
Buiten koken onder een afdak
Rookontwikkeling tijdens het koken ontstaat als er vet op de houtskool druipt, iets wat je zoveel mogelijk moet vermijden. Bij de techiek roken komt de rook zo geleidelijk uit je EGG dat ook dit geen enkel probleem vormt. Zorg er wel voor dat je overkapping hoog genoeg is.
De juiste spelling is barbecue, met een c. Het woord barbecue komt uit het Engels en wordt daar standaard met een c geschreven. Het Engelse woord komt weer van het Spaanse barbacoa. Van oorsprong is dat een woord uit de indianentaal Taino, die op Haïti gesproken werd.
Op de Big Green Egg worden gerechten sneller bereid, drogen ze niet uit en behoudt het eten de voedings- en smaakstoffen. Het hoogwaardige keramiek in combinatie met premium houtskool zorgt voor een unieke smaakbeleving en een hele lange brandduur. Grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooking.
U kunt de kamado heel makkelijk doven door na het koken de schuif onderin en bij de top te sluiten. Er zal geen zuurstof meer bij het vuur komen en dit zal snel doven, waarna de kamado afkoelt. Door de dikke keramische wanden van de kamado duurt het afkoelen ongeveer een uur of langer.
In het algemeen zijn kamado BBQ's aan de prijzige kant, omdat deze meestal uit duurbare materialen zijn vervaardigd en dat deze heel lang kunnen meegaan. Er zijn merken die hier een beetje van profiteren, maar dat zie je vooral aan de prijs van hun accessoires.
Funfact: kamado betekent in het Japans: 'oven / haard'. Het grootste verschil tussen een 'standaard' ketel BBQ en een kamado is het materiaal. De kamado wordt gemaakt van sterk keramiek. Dit heeft de eigenschap dat het enorm goed tegen hitte kan en deze vast kan houden.
Waarom geen briketten in een kamado
Houtskool briketten worden gemaakt van een afvalproduct, namelijk het gruis dat overblijft van de normale houtskool productie. Het pure gruis kan niet gebruikt worden, simpelweg omdat het niet aan te steken is.