Bepaalde materialen in huis, zoals metaal, beton en glas beïnvloeden het wifi-signaal. Net als andere wifi-netwerken, zoals die van je buren en sommige 'slimme apparaten'.
Ja, radio golven en dus ook uw draadloze wifi verbinding kunnen door muren heen. Het aantal muren waar uw wifi signaal doorheen moet, en ook de dikte van de muren, hebben invloed op de kwaliteit van het signaal. Moet het signaal door veel metaal of water, dan zal het draadloze signaal flink afgezwakt worden.
Maximaal wifi bereik buiten en binnen
Binnen heeft het wifi namelijk last van obstakels zoals muren en vloeren. Dat gaat ten kosten van de kwaliteit van het signaal. Daarom haal je binnen tot gemiddeld 8 meter een goed bereik. Buiten zijn er veel minder obstakels, waardoor het wifi bereik tot 40 meter afstand goed is.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Wifi is gevoelig voor verstoringen. Bepaalde materialen in huis, zoals metaal, beton en glas beïnvloeden het wifi-signaal. Net als andere wifi-netwerken, zoals die van je buren en sommige 'slimme apparaten'.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Wil je een verbinding tussen huis en schuur of wifi in het tuinhuis? Stuur dan het internet met een powerline adapter verder via het stroomnet. Zo maak je een hotspot in het tuinhuis, waardoor je ook wifi signaal buiten versterkt en wifi achter in de tuin aanlegt.
Een van de beste WiFi repeaters is de TP-Link RE650, een versterker die door zijn vele antennes het bereik van je WiFi aanzienlijk vergroot. Het model is eenvoudig via stopcontact te installeren en is een relatief goedkope optie.
Plaats de versterkers niet tussen of vlakbij andere wifi-apparaten, zoals een muziekbox of de tv. Ook metaal of waterleidingen kunnen het signaal verstoren. Zet dan een wifi-versterker voor het raam of in de schuur of garage. Sluit deze versterker aan met een internetkabel.
Wanneer je wifi gebruikt, verminder je ook het batterijverbruik en ondersteun je GPS-systemen om een nauwkeurige locatiebepaling te krijgen. Daarom raadt iOS aan om de wifi altijd aan te laten staan en stuurt het meldingen als je het uitschakelt.
Zet je router 'open en bloot' neer Dus niet in een (meter)kast. Het mooiste is als je de router kunt zien vanaf de plek waar je je draadloze apparaat gebruikt. Plaats de router niet op de vloer Het signaal wordt voor een deel naar beneden uitgezonden - maar het kan niet door de meeste (betonnen) vloeren heen.
De methode houdt in dat rondom de antennes van het apparaat een gebogen, met aluminiumfolie bedekt 'muurtje' wordt geplaatst. Daarmee kan het draadloze signaal krachtiger worden en beter in bijvoorbeeld een woning worden gericht.
WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld: Thuis heb je internet, deze verbinding komt tot stand via het modem.
Wifi-repeaters
Maar wist je dat dit apparaatje, dat dag en nacht functioneert, flink wat stroom verbruikt? Een gemiddelde repeater heeft een vermogen van 72 watt (je hebt er van 50 watt, maar ook van 80 watt!). Jaarlijks verbruikt één zo'n apparaatje 630 kWh en dat kost je ongeveer 145 €.
Met KPN SuperWifi heb je overal in huis perfect bereik. Verspreid je SuperWifi punten door je huis en je kan zonder haperingen streamen, gamen en videobellen. Van kelder tot zolder.
Zo werkt internet via het stopcontact
Je koopt powerline adapters altijd in sets van minimaal twee. De eerste adapter steek je in een stopcontact in de buurt van je router. Deze powerline adapter vangt het wifi-signaal op en zet dit om naar een internetsignaal dat via het stroomnetwerk bij je thuis verstuurd wordt.
TP-Link RE650 Wifi versterker: Beste uit onze test
Op de 2.4 Ghz frequentie tot ruim 800 Mbit/s en de hogere frequentie van 5GHz zelfs tot 1733 Mbits/s. Met de TP-Link RE650 kun je door zijn 4 externe antennes het signaal altijd op de juiste plek krijgen.
U plaatst de wifi-versterker op het punt waar u nog net een goed signaal heeft. Er moet wel minimaal 6 meter afstand zitten tussen de router en versterker. Dat komt omdat een router binnenshuis in principe tussen de 5 en 8 meter wifi-signaal kan sturen.
Een wifi antenne kan gebruikt worden om de signaalsterkte van je draadloze netwerk te vergroten. Zo kun je één of meerdere van deze wifi antennes aansluiten op bijvoorbeeld een router of access point.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Vertel de helpdeskmedewerker dat iemand je draadloze verbinding gebruikt. Als je draadloze modem/router geleverd is door je ISP, dan kunnen ze erop inloggen en onbevoegde gebruikers verwijderen. Beslis of je het draadloze netwerkwachtwoord wilt wijzigen.