Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt zijn de stroopwafels qua smaak het beste om ze te eten binnen een viertal weken.
Wil jij jouw gebakken stroopwafels bewaren? Pak ze dan in met folie of bewaar ze in een trommel. Leg de koeken zodoende in de koelkast.Ze blijven dan circa 3 tot 4 weken goed.
Stroopwafels: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Stroopwafels kun je op kamertemperatuur goed afgesloten in de verpakking of in een koektrommel bewaren tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Je kunt stroopwafels ook invriezen: in de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.
Tevens zijn de stropen een prima bakingrediënt en zijn ze te gebruiken bij de bereiding van diverse sauzen. Schenkstroop is 3 jaar houdbaar (zie tht op verpakking) en vrij van gluten.
Houdbare producten in blik of pot
Jaren na de THT-datum kun je groenten of fruit uit blik nog zonder risico voor de gezondheid eten. Ook groente of fruit uit een pot is nog goed eetbaar. Omdat de producten goed verhit zijn, zijn alle bacteriën gedood en bederven ze eigenlijk niet.
Suikerrijk product tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Verwarm de stroopwafel slechts enkele seconden in de magnetron. Je kunt de stroopwafel ook boven op je kop koffie of thee leggen. Maar let op! De warme vochtdamp maakt de krokante wafel weliswaar warm, maar ook zacht.
De Stroopwafel is ontstaan in Gouda, Nederland. In 1810 is de eerste Stroopwafel gemaakt van restjes deeg en koek kruimels met stroop ertussen, door bakker Kamphuisen. Bakkerij Kamphuisen zat gevestigd in Gouda.
Het bewaren van de stroopkoeken
De stroopkoeken blijven in een goed afgesloten koektrommel ongeveer 7 tot 10 dagen goed. Als je ze nog langer wilt bewaren, kun je ze het beste invriezen.
De onbetwiste winnaar. Er is één duidelijke winnaar in deze test: de roomboter stroopwafels van Jumbo, met een gemiddelde van 7,5. Hoewel ze op het eerste oog wat bleek zijn, maakte de smaak van deze wafels het meer dan goed.
Stroopwafels zijn typisch Nederlandse koekjes. De eerst werd gebakken 200 jaar geleden in een bakkerij in Gouda. Dat is het begin van de stroopwafel. Het bekendste koekje van Nederland.
Tarwebloem, suiker, roomboter 21%, stropen (glucosestroop, glucose-fructosestroop, invertsuikerstroop) 13%, scharreleieren, stabilisatoren: glycerol, sorbitol; emulgator: zonnebloemlecithine, zout, rijsmiddelen: natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat, kleurstof: caroteen, bourbon vanille.
Volgens de website eten-en-drinken.nl is de stroopwafel populairder dan ooit en eten Nederlanders gemiddeld zo'n twintig stroopwafels per jaar. Dit zijn in totaal meer dat 22 miljoen pakjes! Ook in andere landen, zoals Brazilië en India, worden stroopwafels veel gegeten.
Het voedingscentrum raadt uit voorzorg een al te grote inname van speculaasjes, stroopwafels, ontbijtkoek en appeltaart af. Als dit beperkt blijft tot 2-3 koekjes per dag zit de zwangere ruim onder de grens. In zoethout en drop zit de stof glycyrrhizine die effect heeft op de werking van de nieren.
Er zitten 189 kilocalorieën in 1 extra groot (40 gram) stroopwafel. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'stroopwafel'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Met een doorsnede van bijna 2,5 meter en een gewicht van 50 kilo, komt de reuzenwafel in het Guinness Book of Records. Om de enorme stroopwafel te kunnen bakken, was een speciaal wafelijzer nodig. Het ijzer van 2,5 bij 2,5 meter woog 3000 kilo.
De stroopwafel is ontstaan in het begin van de 19e eeuw (1810) in Gouda ontstaan, en staat daardoor ook wel bekend als Goudse wafel. Stroopwafels waren relatief goedkoop, doordat ze werden gemaakt van restjes deeg en koek. Aan het eind van de 19e eeuw werden ze ook populair in gebieden buiten Gouda.
14,7 gram suikers. 0,6 gram vezels. 1,5 gram eiwit. 0,26 gram zout.
De siroopwafels van Kamphuisen! De stroopwafel werd voor het eerst gemaakt in 1810 in de bakkerij van Kamphuisen. Onze siroopwafels zijn dus dé echte Goudse stroopwafels.
Als de THT datum de dag, de maand en het jaar aangeeft, kan je het product zonder enig probleem nog gebruiken tot 3 maanden na datum. Bijvoorbeeld: als je “Ten minste houdbaar tot: 16/06/2021” ziet staan, dan is het aangeraden het product te consumeren voor 16 september 2021, oftewel 3 maanden na de aangegeven datum.
ONBEPERKT HOUDBAAR
Zout, azijn, suiker, hard snoepgoed, kauwgom, sterk-alcoholische dranken en wijn.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.