koel, droog en donker. Na openen gekoeld bewaren, beperkt houdbaar. 12 maanden na productie, na openen beperkt houdbaar.
Antwoorden (1) Er moet een THT-datum opstaan (Tenminste houdbaar tot). De ketjap blijft twee maanden na THT en mogelijk langer goed (Als het er nog goed uitziet).
Sojasaus bevat veel zout en hierdoor blijft het goedje goed geconserveerd. Ongeopende flessen sojasaus zijn in principe onbeperkt houdbaar, maar eenmaal geopend moet je de fles binnen 3 jaar leeg maken. Sojasaus bewaar je het beste op een koele plek.
De meeste sauzen zitten vaak vol natuurlijke en kunstmatige conserveermiddelen. Op ketjap en vissaus staat vaak 'koel en droog bewaren', wat betekent dat ze op hun best blijven in je keukenkastje. Maar ook mayonaise en ketchup blijven goed buiten de koelkast.
Ketjap (Manis en Asin) zijn vaak heel lang houdbaar. Woksaus (daar heb je ook een sojasausvariant van) is veel korter houdbaar. De woksaus van Conimex is ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast. Van andere merken is de houdbaarheid soms anders.
ONBEPERKT HOUDBAAR
Zout, azijn, suiker, hard snoepgoed, kauwgom, sterk-alcoholische dranken en wijn.
Basterdsuiker bestaat uit zuivere kristalsuiker en is daardoor onbeperkt houdbaar.
Zodra de sojasaus geopend is, zal deze zijn versheid verliezen en zal de smaak veranderen. Door de saus te koelen, blijven de smaak en kwaliteit langer op hun hoogtepunt .
Over mihoen met groenten en babi ketjap
Mihoen met groenten en babi ketjap is vers het allerlekkerst, maar je kunt deze ook invriezen. De maaltijd is dan nog 30 dagen houdbaar.
Suiker, sojasaus 26% (water, SOJABOON, TARWE, zout), water, melasse, zout, gemodificeerd zetmeel, gebrande suikerstroop, conserveermiddel E202, aroma.
Kun je verlopen sojasaus gebruiken? Technisch gezien is het mogelijk om verlopen sojasaus te gebruiken, zolang er geen duidelijke tekenen van bederf zijn . De datum op de fles dient meer als een "ten minste houdbaar tot"-richtlijn dan als een harde "weggooien na"-richtlijn. De rijke smaak kan echter in de loop van de tijd zijn afgenomen.
Een ongeopende fles sojasaus kan ongeveer drie jaar meegaan en blijft van goede kwaliteit . Als de fles geopend is, kunt u deze maximaal een jaar in de koelkast bewaren.
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is enkele maanden houdbaar. Om de smaak te behouden, raden wij aan om de fles na opening in de koelkast te bewaren. Plaats na elk gebruik de binnenste plastic dop terug voor optimale versheid.
Koel en droog bewaren. Houdbaarheid: 12 maanden .
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De saus ruikt en smaakt anders of is verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Ketjap manis en sojasaus zijn allebei gemaakt van sojabonen. Ketjap gebruik je echter vooral in de Indonesische keuken, terwijl sojasaus voornamelijk in Japanse gerechten voorkomt. Ketjap en sojasaus zijn dus absoluut niet verwisselbaar voor elkaar.
Sauzen zoals KETJAP MANIS zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. KETJAP MANIS kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Eten blijft maanden tot wel een jaar goed in de diepvries. Door eten in de diepvries te doen, verleng je de houdbaarheid.
2. Sojasaus. Sojasaus is een gefermenteerde saus op basis van sojabonen, geroosterd graan, water en zeezout die in de Japanse keuken veel gebruikt wordt. Vooral de hoge concentratie zout zorgt ervoor dat je sojasaus jarenlang kan bewaren, zelfs als je flesje al geopend is.
Wanneer u het pakje opent, controleer dan de kleur en textuur van de saus en gooi het weg als het een vreemde kleur, textuur of geur heeft . Condimenten die vet bevatten (mayo, boter) worden sneller ranzig. Papieren pakjes kunnen sneller bederven, hoewel zout en kristalsuiker NIET bederven.
Wanneer u de saus op een koele, droge en schaduwrijke plaats bewaart, zijn ongeopende sauszakjes doorgaans enkele maanden tot een jaar houdbaar.
Houdbare producten in blik of pot
Jaren na de THT-datum kun je groenten of fruit uit blik nog zonder risico voor de gezondheid eten. Ook groente of fruit uit een pot is nog goed eetbaar. Omdat de producten goed verhit zijn, zijn alle bacteriën gedood en bederven ze eigenlijk niet.
Suikers hebben echter een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 jaar vanwege kwaliteitszorgen. Dit komt door klonterigheid of verharding in gekorrelde suikers en kristallisatie van suikers in honing en siroop . Het is nog steeds veilig om te gebruiken, zelfs als er klonters of kristallen aanwezig zijn.