Nee, zo stelt Vewin, de vereniging van drinkwaterbedrijven in Nederland. Er is jaren geleden geëxperimenteerd met het gebruik van zogeheten huishoudwater. Dit water is niet geschikt om te drinken, maar wel schoon genoeg voor wc en wasmachine.
Huishoudwater is water dat niet geschikt is om te drinken, maar bijvoorbeeld wel om de wc mee door te spoelen. Het water heeft minder reinigingsstappen doorlopen en is daarom goedkoper en beter voor het milieu, was de gedachte.
Een normaal spoeltoilet gebruikt ongeveer 6-8 liter water per spoelbeurt. Dat is gemiddeld 30-40 liter water per persoon per dag. Er zijn waterbesparende toiletten met spoelonderbreking of een spaarknop, waarmee je de hoeveelheid spoelwater voor de 'kleine boodschap' kunt verkleinen.
Nee, eten en drinken is niet toegestaan in de bus en trein. Ook alcohol drinken is verboden. Water drinken is geen probleem.
In principe zit er in het water in het toilet altijd wel de E-coli bacterie. Die zit in poep. En die hoort niet in je vagina. Daarom leren meisjes ook altijd dat ze van voren naar achteren moeten vegen en niet andersom.
Ondanks dat cola natuurlijk mierzoet smaakt, is de frisdrank van zichzelf qua PH-waarde juist erg zuur is. Zelfs net zo zuur als azijn of citroen! En juist door die zuurtegraad (en de milde koolzuur en fosforzuur) kun je je wc er zo goed mee schoonmaken. Met name om kalkaanslag aan te pakken.
De badkamer is één van de meest vieze plekken in je huis. Er groeien bijvoorbeeld duizenden bacteriën en schimmels in het toilet. Om deze kleine indringers op afstand te houden, kun je een teentje knoflook in het toilet leggen.
Het leidingwater op Madeira is drinkbaar, maar bevat wel veel kalk en ijzer, wat de smaak beïnvloedt.
Niet-drinkbaar water is onveilig en niet geschikt voor menselijke consumptie. ... Als u niet-drinkbaar water drinkt, slikt u organismen in die schadelijk zijn voor uw lichaam en stelt u zich bloot aan een aantal door water overgedragen ziekten.
Over het algemeen is het kraanwater van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Gemiddeld verbruiken we per dag 120 liter water in huis. Het overgrote deel gaat door het doucheputje en door de wc. Een kleiner deel verbruiken we aan de wastafel en in de keuken. Ter vergelijking: 120 liter is ongeveer de inhoud van een badkuip.
Een douchebeurt duurt gemiddeld 9 minuten en kost dan 65 liter warm water en een bad 120 liter per keer (bron: NIBUD). Elke dag onder de douche gaan kost dus minder water dan elke dag in bad liggen. Tenminste, als je van de gemiddelden uitgaat.
Als je toch afvalwater binnen krijgt door het water in te slikken of door opspattende druppeltjes in te ademen, kun je ziek worden. Vaak blijft het bij milde klachten. Bijvoorbeeld diarree, overgeven, keelpijn of huidklachten. Maar er zitten soms ook gevaarlijke ziekmakers in het water.
De belangrijkste voordelen zijn de forse besparing op drinkwater en natuurlijk het feit dat regenwater geen kalk bevat. Het douchen met regenwater is technisch mogelijk. We hebben daarvoor het SafeWater system ontwikkeld. Deze zorgt voor microbiologisch veilig water, vrij van bacteriën en virussen.
Uw toilet moet dan worden aangesloten op een regenwatersysteem dat de opvang van regenwater verzorgt. Het water wordt gefilterd en bewaard in een reservoir. Dit kan een betonnen put zijn, een tank van kunststof, maar ook een waterzak. Gaat u de wc doorspoelen met regenwater, dan pompt het systeem het water op.
Water kan een (rood)bruine kleur krijgen als de kraan en leidingen al even niet meer gebruikt zijn. Dan kan er wat roest of ijzer in het water zitten wat de (rood)bruine kleur geeft. Laat het water even lopen en het zal vanzelf weer helder worden.
Drinkwater in Nederland moet voldoen aan heel strenge eisen, en is van uitstekende kwaliteit. Het is schoon, veilig en goedkoop. Het kraanwater thuis nog eens extra filteren is nergens voor nodig. Bovendien loop je het risico dat het filter vuil wordt, waardoor het water in plaats van schoner juist viezer wordt.
Water is hartstikke gezond. Er zitten geen calorieën in en het tast je tanden niet aan. In Nederland kun je het beste water uit de kraan drinken. Verder is er bronwater en mineraalwater te koop, met en zonder koolzuur.
Het kraanwater is veilig om te drinken, maar het kan wel wat smaken naar chloor. Je kunt altijd flessen water kopen als je dit niet lekker vindt of als je twijfelt over de kwaliteit van het drinkwater.
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Ja, het leidingwater in Spanje is veilig om te drinken. Het leidingwater in Spanje kan een chloorsmaak hebben. Spanjaarden maken dan ook veel gebruik van flessenwater. Spanje staat op de 6e plaats wat betreft watergebruik: de gemiddelde Spanjaard gebruikt zo'n 320 liter water per dag.
Kalkaanslag in de WC
Het zuur wat in cola zit is een effectieve verwijderaar van (kalk)aanslag. Giet een blikje leeg in de wc, laat het minimaal een uurtje intrekken, borstel je wc even flink na en spoel vervolgens de wc door. De kalkaanslag dankzij de cola als sneeuw voor de zon verdwenen.
Azijn lost de kalkaanslag in het toilet op, maar doodt niet alle bacteriën. Vergeet dus niet een vieze wc ook aan te pakken met een commerciële wc-reiniger, maar doe dit niet tegelijkertijd! Het mengen van azijn en andere schoonmaakproducten kan namelijk schadelijke gassen voortbrengen.
De geelbruine kalkaanslag onder de rand krijg je weg met schoonmaakazijn en allesreiniger. Borstel het in, laat het weken en spoel af met kokend water. Daarmee giet je kalk en resten echt weg. Neem elke dag je toilet even af.