Zeker. De Payconiq by Bancontact-app voldoet aan de strengste beveiligingsnormen.
Enig nadeel: als je gebruik maakt van de sticker, betaal je dus enkel 6 eurocent per transactie. Laat je de QR-code daarentegen genereren via de betaalterminal, dan betaal je de 'klassiek' transactiekost die voor kaartbetalingen geldt.
Een koper die een zogenaamde betaal- of verzendlink toestuurt, is een oplichter. Om digitaal of giraal aan u te betalen heeft de koper van u alleen een mobiel betaalverzoek nodig, of uw naam en uw IBAN. Vertrouw niet op een betaalbewijs dat de koper aan u laat zien, op zijn of haar eigen smartphone of computer.
Payconiq is een betaaldienst waarbij u op basis van een QR-code betalingen kunt ontvangen. Uw klanten scannen deze QR code via de Payconiq By Bancontact-app of andere Payconiq ondersteunende betaalapp op hun smartphone en bevestigen vervolgens het te betalen bedrag.
Nee, helaas niet. Je kunt wel een e-mail sturen naar [email protected] met een screenshot van de transactie met de datum, het tijdstip en het bedrag. Je kunt de klant ook op een andere manier terugbetalen: in cash of met een Payconiq-betaling tussen gebruikers.
Open je app en tik op 'Ontvangen'.Geef het bedrag in dat je moet ontvangen.De persoon die jou moet betalen scant de QR-code in en controleert het bedrag.De persoon bevestigt de betaling en klaar!
Heb je een fout nummer ingevoerd? Vraag dan aan je bank of ze het geld kunnen terughalen. Jouw bank neemt contact op met de bank waar de ontvanger de rekening heeft. Die bank vraagt de ontvanger om het geld weer terug over te maken.
De betaaldienst heeft recent laten weten per 1 januari 2022 te stoppen met de mobiele app in Nederland. Momenteel is Payconiq bezig met de ontwikkeling van een nieuwe variant van iDEAL; de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. Hoe betaal je met Payconic in (web)shops?
Met Payconiq betaal je contactloos in de winkel, online én onder vrienden zonder betaalkaart, zonder cash en zonder de bankgegevens van de begunstigde. Bovendien heb je geen extra app meer nodig want je kunt Payconiq gewoon in KBC Mobile gebruiken. Geen gedoe meer, betalen is zo gebiept!
Nadat je een mobiele betaling hebt uitgevoerd, zie je in je home banking dat je het bedrag dezelfde dag van je rekening gaat. De volgende werkdag komt het bedrag op de rekening van de ontvanger.
Zeker.De Payconiq by Bancontact-app voldoet aan de strengste beveiligingsnormen. Net als bij een bankkaart bent u beschermd tegen misbruik door transactielimieten en door gebruik te maken van een pincode van vier cijfers.
Typ in de zoekbalk iemands naam, bankrekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer.Als de persoon bekend is bij de politie, krijgt u dat te zien. Komt er geen melding, dan is dat uiteraard geen garantie dat iemand wel te vertrouwen is. Maar u voorkomt dat u geld overmaakt naar of afspreekt met een bekende oplichter.
Tikkie-fraude
Het is dus opletten geblazen. De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link.
Om te voorkomen dat ze twee concurrerende betaaldiensten in dezelfde markt moeten onderhouden, kiezen de banken ervoor om de stekker uit Payconiq te trekken ten faveure van zijn 'grotere broer'. Daarmee komt er na vier jaar een einde aan Payconiq in Nederland. De betaalapp begon in 2015 als initiatief van ING.
Per 1 januari 2022 stopt de mobiele app van Payconiq in Nederland. Vanaf die datum kunnen merchants Payconiq niet meer als betaalmethode in hun fysieke winkel of webshop aanbieden. Consumenten kunnen tot die tijd hun account afsluiten en zelf de app verwijderen.
Veilig en makkelijk online shoppen en betalen met je smartphone of tablet? Met de Payconiq by Bancontact-app kan het in elke webshop waar je mobiel kan betalen met Bancontact of Payconiq.
Geen verborgen kosten
De kost per transactie is € 0,06 voor een betaling in de winkel of € 0,20 voor een online betaling.
Ja.Payconiq by Bancontact is gratis voor particuliere klanten.
Voor klanten van Argenta, AXA, Banx, Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, Crelan, Fintro, Hello Bank!, ING, KBC Bank, KBC Brussels en vdk bank is het vandaag al mogelijk om hun bankrekening te koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app.
Goed nieuws voor Belgen die in het buitenland wonen of expats in België met een Belgische bankrekening. Want vanaf nu kan je de Payconiq by Bancontact-app ook downloaden in de app stores van andere Europese landen. Hierdoor wordt snel en veilig mobiel betalen voor nog meer gebruikers beschikbaar.
Payconiq Betalingen worden geïnitieerd en verwerkt door Payconiq International. De Kaartuitgevers zijn instellingen die naar behoren vergund werden om betalingsdiensten uit te voeren of om Kaarten met Elektronische Cheques uit te geven.
Payconiq is een elektronisch betalingssysteem in België, Luxemburg en Duitsland, bedoeld om met de smartphone te kunnen betalen aan vrienden of in handelszaken. Sinds 2022 is Payconiq niet meer beschikbaar in Nederland.
Krijg ik mijn geld terug? De kans dat je je geld terug krijgt is erg klein. Als de zaak door de politie wordt behandeld, dan bepaalt de rechter of het geld terugbetaald moeten worden. Maar meestal heeft de oplichter het geld al opgemaakt voordat je het eindelijk kunt terugkrijgen.
De bank kan de fraude melden bij de politie. Mogelijk roept de politie u op voor verhoor en start de politie een strafproces. Als de rechter oordeelt dat u schuldig bent, krijgt u een strafblad. En moet u mogelijk schade betalen aan het slachtoffer van de bankfraude.
Bij een automatische incasso kun je een overboeking storneren, wel zo handig. Tot acht weken na de datum van afboeking kan je - in principe zonder reden op te geven - daar je bank opdracht toe geven.