De Labello ingrediënten zijn dus NIET verslavend.
Net zoals bij het eten van chips. Het vult je buikje wel, maar het voedt je lichaam niet. Hierdoor raakt de huid uit balans, waardoor droge en gesprongen lippen ontstaan. Bij vaker smeren met verstikkende lippenbalsem op basis van vaseline raakt je huid hieraan gewend, waardoor deze nog minder vet zal produceren.
Om maar meteen de feiten op tafel te gooien: er bestaat geen fysieke verslaving aan lippenbalsem. Volgens Vera Rogiers, hoogleraar cosmetologie en toxicologie aan de Vrije Universiteit Brussel, is er géén sprake van gewenning.
In veel lippenbalsems komen gevaarlijke stoffen voor, zo blijkt uit tests van de Duitse en Belgische consumentenbond. Bij producten van bekende merken zoals Labello, Blistex, Eucerin en Vaseline zijn mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen.
Wanneer je elke dag meerdere malen per dag je lippen insmeert met lippenbalsem zorg je ervoor dat er continue een laag over de buitenste laag dode huidcellen wordt gelegd. Hiermee maak je de huid “lui” omdat de natuurlijke celcyclus verlangzaamt. Hij wordt niet meer uitgedaagd om zichzelf te beschermen.
Volgens de Consumentenbond kunnen minerale olien kankerverwekkende stoffen MOSH (mineral oil saturated hydrocarbons) en MOAH (mineral oil automatic hydrocarbons) bevatten. De stoffen stapelen zich op in je lichaam. Het is om die reden verboden MOAH's in levensmiddelen te gebruiken!
Droge, schrale en branderige lippen kun je verzorgen met een vette zalf of een goede lippenbalsem zonder parfum en smaakstoffen. Smeer je lippen regelmatig in om ze vettig te houden. En stop met likken!
Ingrediënten – Octyldodecanol, lanolin oil, ricinus communis oil, ceresin, candelila cera, petrolatum, cera carnauba, butyrosperum parkii butter, zinc oxide, aroma, dimethicone, menthol, camphor, tocopherol, lecithin, ascorbyl palmitate, glyceryl stearate, glyceryl leate, citric acid.
Labello wordt gebruikt bij schrale of droge lippen, om ze zachter te maken en korstjes te voorkomen door het opbrengen van een vettig laagje. Er bestaan ook CareGloss-varianten van Labello, verpakt in een tube.
Velen gebruiken vaseline met name in de winter bij droge lippen. Hiermee zijn je lippen wel even verzacht maar dit is meestal van korte duur. Hierdoor blijf je smeren en het helpt de droge lippen of huid uiteindelijk niet. Vaseline remt namelijk het zelfhelend vermogen van je huid.
Een lage luchtvochtigheid onttrekt vocht aan de huid en de lippen. Hierdoor kunnen ze droog aanvoelen. Zet een luchtbevochtiger in je huis, zodat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. Als je te weinig voedingsstoffen of vitaminen binnenkrijgt dan ontstaan er scheurtjes in de mondhoeken en de lippen worden droog.
De lippenbalsems Hema Care, Kruidvat Aardbeiengeur en Kruidvat Fruitig Kers-aroma kwamen in 2019 goed uit de test. Ook natuurcosmetica met een keurmerk van de BDIH komt goed uit de test.
Honing is de meest natuurlijke vorm van lippenbalsem die er maar is. Volgens de website Gezondheidsplein is honing goed voor je hele lichaam en dus ook voor jouw droge lippen. De honing zorgt ervoor dat jouw lippen super zacht worden en het gaat wondjes en kloofjes in je mondhoeken tegen.
Heel veel labello of lippenbalsem smeren. Een echte no-go! Te veel lippenbalsem vergoot namelijk de kans op uitdroging.
Onder deze omstandigheden biedt Purol zalf ● onguent soelaas. De gele zalf heeft een heilzame, helende werking op de gesprongen huid van de lippen en werkt snel en doeltreffend. Om deze problemen voor te zijn, kan de huid bij extreem guur en koud weer worden beschermd met Purol Vaseline.
Lippenbalsem voelt misschien wel goed aan op droge lippen, maar het kan een slechte gewoonte worden die juist niet veel goeds voor je mond doet. Veel ingrediënten in lippenbalsems, zoals menthol en alcohol, drogen je lippen juist verder uit en kunnen zelfs irritatie veroorzaken.
Heb jij in elke tas een potje Blistex, Vaseline en Labello-sticks en denk je écht niet zonder te kunnen? Dan hebben we bijzonder nieuws: dat is niet zo. Fysiek gezien is lippenbalsem namelijk niet verslavend.
Er zijn bewijzen te over dat make-upproducten giftige stoffen kunnen bevatten. Lood komt voor in lippenstiften, cadmium in eyeliners en concealers, nikkel zit vooral in poeder en rouge, beryllium in bronzers en oogschaduw en arsenicum is teruggevonden in mascara en foundation.
Kokosolie, argan olie en jojoba olie zijn ook ideale moisturizers. Ze trekken snel en diep in de lippen, zorgen voor glans en combineren goed met onze huid-eigen talg.
Overal glanzen de lippen je tegemoet. Maar uit Duits onderzoek blijkt dat dagelijks gebruik van lipgloss schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Dat schrijft het Duitse tijdschrift Ökotest. Het consumentenblad onderzocht 24 populaire merken lipgloss die in de schappen staan bij drogisterijen en parfumeries.