Op een Nederlands QWERTY-toetsenbord, type je een apenstaartje door tegelijkertijd op Shift en op de 2-toets te drukken. Op een Mac met een Belgisch AZERTY-toetsenbord, tref je onder de Esc-toets een toets aan met een # en een @.
A. Het @-teken, te vinden bij het cijfer 2 op het toetsenbord. Het apenstaartje wordt gebruikt in e-mailadressen. Voor het apenstaartje staat de naam van de geadresseerde.
De oplossing is dan ook simpel: druk weer op Ctrl+Shift en je toetsenbord werkt weer zoals je gewend bent.
Klik op de Windows knop en open instellingen (te herkennen aan het tandwieltje). Klik op Tijd en taal en ga vervolgens in het linkermenu naar Regio en taal. Kik op Een taal toevoegen en selecteer jouw gewenste taal.
Open regio en taal door te klikken op de knop Start , op Configuratieschermte klikken, te klikken op klok, taalen regioen vervolgens op regio en taal. Klik op het tabblad Toetsenborden en talen. Klik onder Weergavetaal op Talen installeren of verwijderen en volg de stappen.
Op een Nederlands QWERTY-toetsenbord, type je een apenstaartje door tegelijkertijd op Shift en op de 2-toets te drukken. Op een Mac met een Belgisch AZERTY-toetsenbord, tref je onder de Esc-toets een toets aan met een # en een @. Druk tegelijkertijd op deze toets en op Shift om een apenstaartje te maken.
het apenstaartje
Verbuigingen: apenstaartjes (meerv.) Het teken @, ook wel at genoemd. Dit teken wordt gebruikt voor het engelse woord at bij computers, ofwel 'op' of 'bij', onder andere in e-mailadressen.
Bij oudere Windows-versies druk je de Shift-toets en de Alt-toets samen in. Op die manier switch je van Qwerty naar Azerty of andersom.
Dit type toetsenbord is het makkelijkste te herkennen aan de verticale Return toets, en de backslash bevindt zich hier linksonder de Return toets. Daarnaast heeft het Nederlandse toetsenbord een €-teken boven de “2” zitten.
Een ander toetsenbord dat je vaak in Nederland ziet is het Qwerty US toetsenbord. Op dit toetsenbord is de Enter/Return-toets horizontaal en is de linker Shift-toets groter. De Backslash toets ( \ ) is boven de Enter/Return-toets geplaatst. Op toets 2 zit geen euroteken meer.
Windows-knop + spatiebalk en Ctrl + Shift.
Toetsen weer herstellen: de oplossing.
Druk de toetsen CTRL+SHIFT tegelijkertijd in. Heb je een Belgisch toetsenbord? Druk dan ALT+SHIFT in om de tekens terug te zetten naar de oorspronkelijke staat.
Op een laptop met een numeriek toetsenbord, toetsencombinatie Ctrl + Alt + 2, of Alt + 64. Op een Engels toetsenbord voor de United States, toetsencombinatie Shift + 2. Op een Engels toetsenbord voor de UK, toetsencombinatie Shift + `.
Het @-teken zelf is al vele eeuwen oud. In 1536 gebruikte Francesco Lapi, een Florentijnse koopman, het @-teken in een brief om weer te geven uit hoeveel kruiken wijn een levering wijn bestond. Het is het oudste gedocumenteerde gebruik van het @-teken.
Hoe doe je apenstaartje op Frans toetsenbord? Op een Frans Toetsenbord, toetsencombinatie Alt Gr + à.
QWERTY. Een QWERTY indeling wordt internationaal het meest gebruikt, zo ook in Nederland. Je herkent dit aan de volgorde van de letter toetsen links bovenin.
Als je de SHIFT-toets op een AZERTY laptop indrukt, typ je cijfers in plaats van leestekens. Doe je dit op een QWERTY laptop, dan typ je leestekens in plaats van cijfers. Een QWERTY toetsenbord is ontworpen voor de Engelse taal. Met een AZERTY toetsenbord typ je makkelijker Franse teksten.
De shift knop wordt gebruikt om hoofdletters te typen. Deze toets bevindt zich zowel links als rechts op het toetsenbord en ziet eruit als een lege opwaartse pijl. Je mag steeds kiezen welke van de twee shift toetsen je gebruikt.
@, uitgesproken als at of apenstaartje, is een symbolische afkorting van at of at the cost of (uit het Engels). Oorspronkelijk werd het gebruikt voor rekeningen, bijvoorbeeld: "7 widgets @ £2 ea. = £14". Het staat dus eigenlijk voor het Latijnse ad of het Franse à.
Het teken (een 'e' en een 't' door elkaar) is al behoorlijk oud. Al in de 4de eeuw werd het door monniken gebruikt om het woord 'en' af te korten. In die tijd was het gebruik om veel voorkomende woorden te vervangen door tekens. Dat scheelde de mensen die boeken moesten kopiëren behoorlijk wat tijd en moeite.
Het teken @, ook wel at genoemd. Dit teken wordt gebruikt voor het engelse woord at bij computers, ofwel 'op' of 'bij', onder andere in e-mailadressen.