Kan je van 1b naar 1a?

schooljaar 2020-2021 zal uitzonderlijk een overstap mogelijk zijn van 1B naar 1A mits toelatingsklassenraad. Leerlingen die niet slagen in 1B kunnen enkel overzitten in 1B.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnvclb.be

Wat is het verschil tussen 1A en 1B?

SO: Eerste graad

De 1e graad bestaat uit 2 leerjaren: 1A en 1B. Je start automatisch in 1A als je je getuigschrift basisonderwijs hebt behaald. Je start automatisch in 1B als je dit getuigschrift niet hebt behaald. Je bouwt verder op wat je geleerd hebt in de lagere school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je van B-stroom naar A-stroom?

Na het eerste leerjaar B kunnen de leerlingen naar 2A (mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad), 2B of naar het 1ste leerjaar A. Als uw kind hulp nodig heeft omwille van een handicap, leerstoornissen of gedragsproblematiek, dan kan het starten in het buitengewoon secundair onderwijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Kan ik van 1B naar 2 A?

Overstappen van 1A naar 1B, van 2A naar 2B, van 2B naar 2A of veranderen van basisoptie kan gedurende het hele schooljaar maar enkel na akkoord van de toelatingsklassenraad. In de tweede en derde graad kan men veranderen van studierichting tot en met 15 januari.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijclb.be

Kan je met een B attest blijven zitten?

De school moet schriftelijk motiveren waarom u een B-attest krijgt. Wilt u toch het leerjaar overdoen, dan moet de delibererende klassenraad hiermee akkoord gaan. Kreeg u een B-attest met uitgebreide clausulering dan mag u altijd overzitten als u dat wil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

vanbasisnaarsecundair.be - Hoe zit secundair onderwijs in elkaar? versie 2020

35 gerelateerde vragen gevonden

Kan je blijven zitten in 1b?

Ook met een B-attest kan je blijven zitten wanneer de klassenraad een gunstig advies geeft. Bij een ongunstig advies van de klassenraad moet je overstappen naar het hogere leerjaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klasse.be

Kan je voor 1 vak blijven zitten?

Leerkrachten zouden vaker kleinere toetsen moeten geven, zo onthoud je de dingen beter. Blijven zitten demotiveert en helpt leerlingen niet. Blijven zitten voor maar 1 vak is al helemaal belachelijk! Toetsen moeten ook gaan over relevante leerstof en hoeven niet te bulken van de instinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wat na 1B?

Over deze studierichting

Daarnaast is er 5 uur keuzegedeelte. Als je slaagt in 1B krijg je een getuigschrift van de lagere school. Daarmee kan je overstappen naar het eerste jaar van de A-stroom als je resultaten heel knap zijn. Je kan ook verder gaan naar het tweede leerjaar van de B-stroom (BVL).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stedelijkonderwijs.be

Wat moet je doen als je een B attest hebt?

Een B-attest betekent dat je geslaagd bent, maar voor 1 of meer vakken minder goede resultaten haalde. De klassenraad beslist dat je uitgesloten wordt van 1 of meer studierichtingen/basisopties. De school moet schriftelijk motiveren waarom je een B-attest krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Kan je van bso naar aso gaan?

Ja, dat mag. Als je minstens 18 jaar, en dus meerderjarig bent, mag je jezelf inschrijven in een school en dus je eigen richting kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wat is het verschil tussen A en B stroom?

De A-stroom is dus bedoeld als een grote gemeenschappelijke brede eerste graad, de b-stroom voor een kleine groep leerlingen met specifieke noden (bijvoorbeeld niet geslaagd in het lager onderwijs).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikhebeenvraag.be

Hoe kan je van BSO naar TSO?

Enkel in de 3e graad kunnen er meer leerjaren georganiseerd worden (specialisatiejaren BSO, voorbereidende jaren op het hoger onderwijs, Se-n-Se in TSO en KSO). In het ASO, KSO en TSO behaal je je diploma SO nadat je 6 leerjaren succesvol hebt gevolgd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Wat na 1A?

Wat na 1A? Na 1A kan je verder studeren in 2A (het 2de leerjaar van de 1ste graad in de A -stroom) of het beroepsvoorbereidend jaar. We spreken pas vanaf het 3de jaar over ASO (Algemeen Secundair Onderwijs), TSO (Technisch Secundair Onderwijs), KSO (Kunst Secundair Onderwijs) of BSO (Beroeps Secundair Onderwijs).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moerbei.be

Hoe oud ben je als je in het eerste middelbaar zit?

Op welke leeftijd? De meeste jongeren starten het secundair onderwijs op 12 jaar. Meer precies: op 1 september van het kalenderjaar waarin ze 12 worden. Het is mogelijk om later in te stappen: als je kind op 7 jaar in het lager onderwijs is ingestapt, of als het langer in het lager onderwijs bleef.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Hoeveel buizen mag je hebben om door te gaan?

Bent u geslaagd voor alle vakken? Dan krijgt u uw getuigschrift of diploma. voor maximum 3 B-vakken minder dan 50% behaalt, én voor alle B-vakken samen niet meer buispunten hebt dan het aantal B-vakken dat u hebt afgelegd. Een vrijstelling geldt niet als een afgelegd vak en telt dus niet mee in het aantal B-vakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Welke richting eerste middelbaar?

De 1ste graad van het secundair onderwijs dient als algemene vorming, en is dus niet opgedeeld in de onderwijsvormen (ASO, TSO, BSO, KSO) van de 2de en 3de graad. Dit zorgt voor een zeer brede vorming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Kan B-attest in 5de middelbaar?

In het vijfde jaar middelbaar is een B-attest en dus een heroriëntering naar een andere richting niet meer mogelijk voor leerlingen die niet slagen voor een vak. In uitzonderlijke gevallen kan de klassenraad beslissen om een herexamen te organiseren, maar al jaren zijn de scholen de herexamens aan het afbouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Kan je een C-attest weigeren?

Wat kan ik doen tegen mijn C-attest? Wanneer je als leerling in het secundair onderwijs een C-attest krijgt, mag je niet overgaan naar een volgend jaar. Een C-attest kan men echter niet zomaar toekennen. Een paar tekorten volstaan niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsadvocaat.be

Is B-attest BSO?

Je kunt starten in het 2de leerjaar van de 2de graad (4 BSO) als je ofwel: geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 2de graad (3 ASO, TSO, KSO, BSO). Je beschikt dus over een oriënteringsattest A of B. Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Hoeveel buizen voor een B attest?

B-attest. De jongere krijgt een B-attest als hij geslaagd is maar voor 1 of meer vakken minder goede resultaten behaalde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parentia.be

Hoe oud ben je in het zesde middelbaar?

Het lager onderwijs volgt op het kleuteronderwijs, bestaat uit 6 aaneensluitende leerjaren en duurt tot de aanvang van het secundair onderwijs. Het is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Kan je een B attest aanvechten?

Na het ontvangen van het B- of C- attest moet u, binnen de termijn*, een persoonlijk gesprek vragen met de directeur of zijn afgevaardigde. naar de voorzitter van de beroeps- commissie* met vermelding van het beroep en de motivatie ervan. Dit gebeurt best via aangetekend schrijven. klacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravvo.bruxelles.be

Wat als je niet slaagt voor je examen?

De meest gangbare optie is om het examenjaar opnieuw te doen. Het jaar daarop zal je dan weer het volledige centraal examen doen. Je kan er ook voor kiezen om alleen de vakken waar je voor bent gezakt opnieuw te halen via het staatsexamen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examenoverzicht.nl

Wat als je gymnasium niet haalt?

Vavo en Rutte-regeling

Leerlingen die 16 jaar zijn of ouder en die gezakt zijn, kunnen eventueel een diploma via het volwassenonderwijs (vavo) halen (voor vmbo-t, havo of vwo). Je kind doet dan alleen de vakken waar hij een onvoldoende voor heeft gehaald. De cijfers voor de behaalde vakken blijven staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oudersenonderwijs.nl

Populaire vragen