Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap. Een pizza kan eventueel 24 uur in de koelkast bewaard worden, maar wij raden het af. Let op: Casa di Mama's kunnen niet in de koelkast bewaard worden.
Door pizza op kamertemperatuur te bewaren, kunnen er bacteriën op groeien die je goed ziek kunnen maken. Heb je een restje pizza over? Stop het dan meteen in de koelkast. Net als gekookt vlees blijft pizza daar wel zo'n drie of vier dagen goed.
Wil je pizza bewaren, leg deze dan zo snel mogelijk na het bakken en afkoelen in de koelkast of diepvries. Pizza bewaren in de koelkast kan ongeveer 1-2 dagen.
Ja! Pizza's kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Velen verkiezen zelfs koude pizza's boven warme. Zorg er wel voor dat je de pizza goed afsluit en in de koelkast bewaard bij een temperatuur lager dan 40 graden Fahrenheit om de veiligheid te garanderen.
Wie bepaalt de datum
In de vriezer groeien geen bacteriën, maar toch zijn pizza's maar een maand of 8 houdbaar volgens de verpakking. Na een poos krijg je namelijk toch verloop van smaak of kleur. Paprika gaat naar salami smaken.
Restjes pizza opnieuw opwarmen. Warm de pizza op in de oven om een knapperige korst te krijgen. Verwarm de oven 5-10 minuten voor op 180 °C om hem helemaal op temperatuur te laten komen. Wanneer de oven warm is leg je de pizza op een bakplaat en doe je hem ongeveer 5 minuten in de oven.
De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C. Zet de oven zeker niet te heet, want dan loop je de kans dat de buitenkant verbrandt voor de pizzapunt door en door warm is. Je hoeft voor één keer niet te wachten tot de oven voorverwarmd is. Hoe geleidelijker je de pizza opwarmt, hoe beter.
Allereerst even over waarom de magnetron of oven geen goed idee is. Een magnetron verwarmt ongelijk, waardoor de kaas kokend heet kan zijn, terwijl de korst nog lauw is. Ook kan het deeg slap worden en kunnen de toppings hun smaak verliezen. Pizza opwarmen in de oven duurt dan weer lang, namelijk zo'n 25 minuten.
Magnetrons met pizzastand
Wanneer je vaak een pizza in je magnetron wilt gaan bakken, is het aan te raden een magnetron met pizzastand te kopen. Hierbij verwarmt de magnetron de pizza vanaf de onderkant zodat je een krokante bodem krijgt en de heteluchtfunctie zorgt ervoor dat de pizza helemaal gaar wordt.
Bewaartip voor dit product. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
"Na ontdooiing niet opnieuw invriezen." Deze zin heb je waarschijnlijk al vaker op de verpakking van een diepvriespizza, vissticks of een vegaburger zien staan. Sterker nog, in Nederland is het in de wet bepaald dat fabrikanten deze waarschuwing op alle bevroren producten moeten zetten.
Pizza invriezen
Doe de pizza eerst in vershoudfolie en verpak de pizza in een speciale diepvriesdoos. Je kunt ook stukken in een normale diepvriesdoos verpakken. Bij minimaal min 18 graden invriezen.
Kaas en andere melkproducten kunnen wat lastig ingevroren worden omdat melkproducten kunnen gaan schiften. Daarom is het verstandig om de pizza half te bakken, dan in te vriezen, en na het ontdooien verder af te bakken. Hetzelfde systeem dus als een diepvriespizza.
Conversation. @Jurrie75 Een Domino's Pizza kan makkelijk ingevroren worden, je kunt wel ze beter opwarmen in de oven met 200 graden. Een stuk lekkerder!
Het geheim van deze goddelijke pizza's zit hem in twee dingen: je bakt de pizzabodem voor en pas dáárna maak je hem af met de topping. Dit zorgt voor een heerlijk knapperige bodem. Om te zorgen dat de pizza niet uitdroogt in de vriezer wikkel je hem eerst in plastic folie en vervolgens in een laag aluminiumfolie.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens je pizzapunt toe, zonder boter of olie, en bak gedurende 2 minuten aan. Giet nu een paar druppels water in de pan, bedek de pan met het deksel en zet het vuur laag. Hierdoor zal de pizza stomen en de kaas smelten.
Voor de oven goed gebruikt kan worden, is het belangrijk deze drie keer achter elkaar rustig warm te stoken. Maak de eerste keer een klein vuurtje, en laat daarna de oven minimaal acht uur afkoelen. De deur moet hierbij open blijven. Herhaal dit nog twee keer, waarbij het vuurtje steeds iets groter mag worden.
Als je een groot tosti-ijzer hebt, kun je zelfs twee punten op elkaar leggen. Daarna klap je het tosti- of wafelijzer dicht, wacht je een paar minuten en tadáá: je pizza-tosti is klaar. Wacht trouwens lang genoeg tot je kaas niet alleen is gesmolten, maar de kaas aan de zijkant ook knapperig is geworden.
De meeste diepvriespizza's moet je volgens de instructies op een temperatuur van 190 tot 220 °C bakken. Om te zorgen dat de pizza gelijkmatig gaar wordt stel je de oven in op 'boven- en onderwarmte', 'hetelucht' of de 'pizzastand', als je oven die optie heeft.
Voor het bereiden van een diepvriespizza zoek je een magnetron met een pizzastand. Bij een pizzastand geeft de ovenfunctie in je magnetron extra veel warmte vanaf de onderkant. De grill zorgt voor een knapperige korst. Zo is je pizza knapperig én gaar.
Tips van Domino's
Volgens de experts moet je naast je pizza een kopje water in de magnetron zetten. Dan zet je de boel voor dertig seconden aan en tadaa: daar is je smeuige én knapperige pizza.
Zet het kopje in de magnetron en stel de magnetron in op 1200W en laat het 1 minuut en 10/20 seconden in de magnetron staan. Daarna is de pizza klaar en is het direct te nuttigen.
Verdeel je deeg in porties en vries ze in – het blijft enkele weken goed. Of maak je deeg de avond van tevoren klaar, verpak het in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Haal het een uurtje voordat je gaat bakken uit de koelkast en laat het rijzen op kamertemperatuur.
Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de hete oven, tot de korst goudbruin ziet en de kaas begint te bubbelen.