De noedels zijn een goede bron van koolhydraten, zodat je je verzadigd voelt. “Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor je lichaam, dus een goede dosis kip-noedelsoep kan je helpen om je minder traag te voelen”, zegt Allonen. En dat is nog niet alles. Ook de stoom van dit gerecht is goed voor je.
Het wondermiddel: Kippensoep
Kip is een uitstekende bron van eiwitten die ervoor zorgt dat je immuunsysteem een boost krijgt. Het bevat ook cysteïne en dit zorgt ervoor dat slijm in je keel verdwijnt. Noedels zorgen voor een goede bodem, en daarnaast zijn ze natuurlijk hartstikke lekker.
De boosdoener: capsaïcine. Volgens de Deense voedselautoriteit zit er in één pakje noedels zo veel capsaïcine dat er een risico is om acute vergiftiging te krijgen bij het eten ervan. De waarschuwing geldt ook speciaal voor kinderen. Als zij de noedels eten, kan het nog gevaarlijker zijn.
Cafeïnehoudende dranken: koffie, zwarte thee en frisdrank kunnen je nog meer uitdrogen. Frisdrank bevat bovendien veel suiker. Harde crackers en krokante chips kunnen hoest en keelpijn verergeren. Bewerkte voedingsmiddelen: hoe meer bewerkt voedsel is, hoe minder voedingsstoffen je binnenkrijgt.
Probeer pasta met ruim saus, ragout of een maaltijdsoep. Pap, vla en (drink)yoghurt eten gemakkelijker. Kies ook eens voor ontbijtproducten als muesli of cornflakes met yoghurt of melk. Schakel echter niet onnodig over op een vloeibare voeding, omdat kauwen de speekselklieren stimuleert tot de aanmaak van speeksel.
Dus welke voedingsmiddelen moet je vermijden bij keelpijn? Over het algemeen moet je vet, pittig of zuur voedsel vermijden, omdat ze allemaal irritatie kunnen verergeren . Je moet ook knapperig of hard voedsel vermijden, zoals droog brood of ontbijtgranen, omdat ze je toch al gevoelige keel kunnen krassen.
“Als je ziek bent tijdens een beperkte periode, is het vaak makkelijker om de eiwitten, vetten en suikers te bereiken met iets wat normaal gezien als ongezond beschouwd zou worden. Dus bij een acute ziekte, gedurende een korte periode, is een hamburger gezonder dan een salade met tomaat”, licht Dewaele toe.
En als je zin hebt in een snack, probeer dan fruit of popcorn . Over een paar dagen, als je je niet meer als een snot-gevulde alien voelt, zul je zo blij zijn dat je dat gedaan hebt.
Als je ziek bent verbruikt het lichaam meer energie en voedingsstoffen dan wanneer je gezond bent. Extra redenen waardoor je vaak ook minder kunt eten zijn: minder eetlust, misselijkheid, pijnklachten, smaakverlies, vermoeidheid, benauwdheid en emoties (zoals verdriet).
De toevoeging van gedroogde groenten, zoals wortels en lente-uitjes, zorgt voor een knapperige textuur en een verfrissende smaak. Daarnaast bevat dit product geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen, waardoor het een gezonde keuze is.
De kern van de zaak. Met mate zal het opnemen van instantnoedels in uw dieet waarschijnlijk geen negatieve gezondheidseffecten hebben . Ze bevatten echter weinig voedingsstoffen, dus gebruik ze niet als hoofdbestanddeel van uw dieet. Bovendien wordt frequente consumptie in verband gebracht met een slechte dieetkwaliteit en een verhoogd risico op het metaboolsyndroom.
Ramen heeft meer vet en vitamines/mineralen. Spaghetti heeft 140 kcal per 100 gram, Ramen noedels hebben 440 kcal per 100 gram. Bron. Als je zorgen over "gezonder" gebaseerd zijn op calorie-inname, wint spaghetti.
Soep, en liefst kippensoep
Soep – en vooral de stoom van hete soep – kan die symptomen verlichten. Bovendien is ook aangetoond dat kippensoep, op basis van bouillon, een ontstekingswerende werking heeft en de ontwikkeling van slijm tegengaat. Doe er nog een pepertje of wat gember in, en het effect is optimaal.
Bovendien bevat ramen gezonde ingrediënten die helpen de immuniteit te versterken en verkoudheid en griep te verlichten . Een van de hoofdingrediënten in ramen is gember. Deze pittige wortel heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die helpen het immuunsysteem te versterken en ziektes te bestrijden.
Etiketinformatie. TARWEmeel, palmolie (bevat antioxidant: E319, E320), tapiocazetmeel, zout, groenten (knoflook, lente-ui), smaakversterkers: E621, E631, E627, suiker, kruiden, (chili, peper), voedingszuur: E296, zuurteregelaars: E500, E452, E451, kiparoma, verdikkingsmiddel: E466, gistextract.
Kippensoep is al lang een van de populaire remedies tegen verkoudheid en hoest , en dat is niet voor niets. Het is een makkelijk te consumeren bron van vitaminen, mineralen, calorieën en eiwitten. De warmte van de soep helpt bij het verlichten van sinuscongestie, terwijl de kip cysteïne bevat, een aminozuur dat kan helpen bij herstel.
Rust en vocht: De beste behandeling voor influenza is rust en goed gehydrateerd blijven , omdat hoge koortsen uitputtend kunnen zijn en uw risico op uitdroging veel hoger is bij koorts. Vrij verkrijgbare medicatie: Tylenol of ibuprofen kan helpen om koorts en lichaamspijnen te verminderen.
Rundergehaktballetjes in tomatensaus
Het rundvlees levert je eiwitten, ijzer en zink, terwijl de tomaten een bron van vitamine C zijn.
Gefrituurde, vette voedingsmiddelen
Vette, vette voedingsmiddelen, zoals gefrituurde kip, zorgen er vaak voor dat je maag onrustig en zwaar aanvoelt, wat meer schade aanricht aan je lichaam dan je nodig hebt. Blijf weg van fastfood als je ziek bent of een verkoudheid bestrijdt .
Wat de misselijkheid ook kan verminderen, zijn zetmeelrijke voedingsmiddelen.Eet dus crackers, pretzels of naturel chips, als je er trek in hebt.
Vet voedsel, zoals friet, chips of gefrituurde kip, is moeilijk te verteren. Als u ziek bent, is uw slechte spijsverteringssysteem vaak traag en werkt het niet op volle capaciteit. Vet voedsel kan dit verergeren en moet worden vermeden , vooral als u een maagvirus hebt.
Griep moet je uitzieken: veel slapen, goed drinken en eventueel koortsverlagende medicijnen slikken. Antibiotica helpt niet tegen griep. Het kan 1 tot 3 weken duren voor je weer beter bent. Voorkomen dat anderen ziek worden kan door je handen regelmatig te wassen en in je elleboog te hoesten of te niezen.