Veel mensen houden hun sieraden om tijdens het slapen, maar juist in de nachtelijke uren kun je veel bewegen en zelfs vast komen te zitten met bijvoorbeeld een armband of ketting. Wij raden daarom altijd aan sieraden af te doen als je naar bed gaat.
Doe je ringen af voordat je gaat slapen. Ringen slijten sneller wanneer je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat het kapot gaat tijdens het slapen. Douche niet met je ringen om. Zeepresten kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring en doffe stenen zorgt.
In sieraden die gemaakt zijn van (edel)metalen, kunnen kleine hoeveelheden cadmium, lood of nikkel zitten. Dit zijn zogenoemde zware metalen. Blootstelling aan deze metalen kan schadelijk zijn voor je gezondheid.
Ja, helaas. Zelfs bij een dagelijkse bezigheid als douchen kun je de trouwring beter even afdoen! Enerzijds omdat deze onverwachts van je vinger kan glijden en in het putje kan verdwijnen. Maar ook shampoo, douchegel en bodyscrubs hebben een negatief effect op de kwaliteit van je trouw- of verlovingsring.
Doe je sieraden pas om als je je parfum, make-up en andere verzorgingsproducten al op hebt gedaan. Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid. Douche of zwem niet met je sieraden om.
Hoe kan Lucardi zo goedkoop zijn? Lucardi is de grootste juweliersketen van Nederland en heeft naast de winkels in Nederland, België en Duitsland ook een webshop. Hierdoor kunnen de sieraden en horloges in grote hoeveelheden worden ingekocht voor een lagere prijs en dus ook weer voor een scherpe prijs verkocht worden.
8 karaat: 33,3% zuiver goud, aangeduid met 333. 9 karaat: 33,75% zuiver goud, aangeduid met 375. 14 karaat: 58,5% zuiver goud, aangeduid met 585.
U kunt uw trouwring of ander sieraad blijven dragen tot u overlijd om er vervolgens een erfstuk van te maken na uw overlijden. Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om bij leven een bijzondere herinneringssieraad te laten maken van hun trouwring die als erfstuk wordt weggegeven na het overlijden.
De waarde van uw gouden sieraden
Wanneer u kiest voor een ingewikkeld sieraad van 14 karaat goud, kan deze duurder zijn dan een sieraad van 18 karaat goud dat makkelijker gemaakt kan worden. Ook is de kwaliteit van een sieraad niet altijd beter wanneer het meer goud bevat.
Meer dan wat warm water en enkele druppels afwasmiddel heb je er zelfs niet voor nodig. Laat de ring een kwartiertje weken in een sopje en gebruik een zacht borsteltje (eventueel tandenborstel) om hem voorzichtig te reinigen. Daarna spoel je de ring af en wrijf je hem droog met een zachte doek.
Daarom hier een tip: wil je het ingetogen en basic houden, draag je ring(en) dan om je ringvinger(s) en/of middelvinger(s). Mannen die het prima vinden om wat meer op te vallen met hun accessoires, kunnen ook hun overige vingers gebruiken om ringen aan te dragen.
Dompel je hand, waar de te krappe ring om zit, onder in koud water. Let op: gebruik geen ijskoud water, het moet niet pijnlijk worden! Laat je hand er enkele minuutjes in liggen. En probeer vervolgens weer door langzaam de ring te draaien, deze weer van je vinger af te trekken.
Ring om je duim
Dan staat dat voor onafhankelijkheid, kracht en doelgerichtheid. Mensen die een ring om hun duim dragen zijn vaak krachtige en zelfverzekerde mensen die weten wat ze willen.
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
Vooral ringen met een grotere steen bovenop hebben last van omdraaien. Dit komt omdat de steen het zwaarste punt is. Dan valt hij iedere keer opzij, in plaats van dat de steen mooi bovenop je vinger blijft. Met antikantelbollen is dat verleden tijd.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
Gouden sieraden kunnen door vuil en beschadigingen na verloop van tijd hun glans verliezen. Soms ontstaat er een zwart laagje op het goud. Dit zwarte laagje ontstaat door zwavel uit de lucht. Goud is een kostbaar metaal, wees extra voorzichtig bij het schoonmaken van uw sieraden.
Het korte antwoord is dat gouden sieraden onder de douche kunnen worden gedragen. Water beschadigt het metaal niet, of je nu gele, witte of roségouden stukken draagt.
Het verkleuren van goud komt door het oxideren van het materiaal waarmee het vermengt is, of in het geval van vergulde sieraden door het oxideren van het materiaal dat eronder zit. Het goud kan daardoor doffer worden of verkleuren.
Het bedrag waar je aan moet denken varieert dan ook van 100 euro (voor kleine “ingrepen” ) tot 4.000 euro (en soms meer) voor een volledig nieuw ontwerp met diamant(en).
Het weduwschap is de toestand van iemand wier of wiens huwelijkspartner is overleden. Een weduwe is een vrouw wier huwelijkspartner is overleden; een weduwnaar is een man wiens huwelijkspartner is overleden.
De kosten voor het VERKLEINEN van een ring bedragen €25 per ring. De kosten voor het (maximaal 3 maten) VERGROTEN van een ring bedragen €30 per ring afhankelijk van de maat.
Ongeveer 16.100 dollar of ruim 13.200 euro: zoveel moet je vandaag op tafel leggen om 1 ounce (zowat 30 gram) rodium te kopen, meer dan het dubbele van de prijs begin 2020. Daarmee is het momenteel het duurste edelmetaal ter wereld, veel duurder dan goud, palladium en platina.
Roodgoud is doorgaans niet duurder dan geelgoud. Meestal zijn deze goudsoorten even duur. Witgoud is wel duurder, dat komt omdat de metalen die bij witgoud worden toegevoegd veel kostbaarder zijn.
Zuiver goud zal nooit aangetast worden door chloor omdat het een edelmetaal is dat niet of amper reageert met andere chemische stoffen. Maar het is een vrij zacht metaal. Dus om er gouden juwelen van te kunnen maken, worden andere edelmetalen aan het goud toegevoegd.