Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe.
Deze mogelijkheid is in de wet op de reisovereenkomst en in de ANVR-voorwaarden opgenomen. Dit betekent dat u tijdig (tot 7 dagen) voor aanvang van de reis de overeenkomt kunt overdragen aan een ander.
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
Geen prboleem! Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor iemand anders. Je gebruikt overal in de boeking jouw eigen gegevens behalve natuurlijk bij de naam van de passagiers. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via jou verloopt.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.
Klik op 'Beheer je reis'. Selecteer de optie 'Wijzig naam' en kies de naam van de passagier die je wilt wijzigen. Zodra je deze wijziging accepteert ga je terug naar de actieve boekingspagina. Bovenaan de pagina zie je de melding “Je hebt wijzigingen gedaan aan je reis, je moet betalen om ze te bevestigen.”
Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in.
Namen op uw vliegticket dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam. Geeft u bij boeking daarom de correcte gegevens door. 1e voornaam volgens paspoort, dit kan dus afwijken van de roepnaam!
Naam partner in reisdocument
U kunt de naam van uw partner laten bijschrijven in uw paspoort. Dit kan alleen als u getrouwd of geregistreerd partner bent. Dit is ook mogelijk als uw partner is overleden of als u bent gescheiden.
Je mag altijd 1 gratis wijziging maken per passagier: voornaam, achternaam of geboortedatum. Geslachts- en paspoortinformatie kun je altijd gratis wijzigen. Als je meer dan 1 wijziging wilt maken rekenen we toeslagen. Je betaalt €50 wijzigingskosten per enkele reis.
Wijzig kosteloos jouw TUI vlucht
De situatie verandert bijna elke dag, ook voor ons, en daarom willen we ons zo flexibel mogelijk naar je opstellen. Daarom mag je bij ons je vlucht kosteloos wijzigen. Bijvoorbeeld naar een later moment of je kiest een andere bestemming.
Kan je een vliegticket doorverkopen? Bij 99,9% van alle luchtvaartmaatschappijen kan je, ongeacht of je een wijzigbaar of niet-wijzigbaar vliegticket hebt, een vliegticket niet overdragen op een volledig andere naam c.q. persoon.
Vakantie verkopen, mag dat zomaar? Ja, je mag je vakantie verkopen als het een pakketreis betreft, dat wil zeggen een vakantie met minimaal 2 onderdelen, bijv. een vlucht en hotel. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk (zie “Ticketpech?
Als je je reis annuleert, betaal je eigenlijk altijd annuleringskosten. Hoe hoog deze zijn hangt af van de voorwaarden van je reisaanbieder. Annuleringskosten mogen nooit hoger zijn dan de totale reissom bij een pakketreis. Ook als je nog geen aanbetaling op de reis hebt gedaan, betaal je annuleringskosten.
Een spelfout op je ticket kan namelijk tientallen euro's kosten, waarschuwt de Consumentenbond. In de basis is het simpel: de naam die op je ticket staat, moet dezelfde zijn als de naam die in je paspoort staat. Komen die twee niet overeen, dan kan een vliegmaatschappij je weigeren.
De Voornaam zie je als naam in de afspraken in de agenda, is de voornaam die gebruikt wordt in de brieven en e-mails en die je in je statistieken terugvindt. De officiële voornaam gebruik je voor de officiële (doop)naam(en) van de leerling.
Op officiële documenten, zoals uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, blijft uw eigen achternaam staan. U kunt wel bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart aan uw gemeente vragen ook de achternaam van uw partner in uw paspoort of op uw identiteitskaart te vermelden.
Welke voornaam je kind krijgt, mag je in Nederland tegenwoordig bijna helemaal zelf bepalen. Zo zijn er geen regels voor het maximum aantal namen dat je mag kiezen en kun je je dochter zonder probleem een stoere – van origine – jongensnaam geven, zoals Josje, Keet of Guus.
Een Belgisch kind is wel Rolex genoemd, in Nederland komt Pepsi als meisjesnaam voor. Alfonso de Borbón y Borbón staat te boek als de persoon met de meeste voornamen aller tijden.
De oorsprong van deze etiquette komt uit de oude traditie, dat de man het hoofd van het gezin is. Voor jullie trouwdag is hij nog niet het hoofd van jullie gezin dus krijgt de vrouw de eer. Haar naam wordt dus als eerst vermeld op de trouwkaart voor de bruiloft.
Wanneer je een ticket boekt, vul je altijd je eerste voornaam– en achternaam in zoals deze in je paspoort of op je identiteitsbewijs staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnaam gebruiken, terwijl dit niet zo in hun paspoort staat. Heb je meerdere (doop-)namen, dan gebruik je op je ticket alleen de eerste.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
In de wet staat niets over uw rechten bij het wijzigen van een vliegticket. U hebt een overeenkomst gesloten en daar moet u zich aan houden. U kunt daarom alleen uw ticket wijzigen of annuleren volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij.