Scrubben na het zonnen Veel mensen denken dat je daarmee de bruine kleur eraf haalt. Maar door te scrubben verwijder je juist dode huidcellen die je mooie bruine kleur doffer laten lijken.
Dus ook na het zonnen is het een aanrader om je huid één keer in de week te scrubben met een mild product. Je haalt hiermee alleen de dode huidcellen weg en niet je mooie kleurtje. Let op: scrub een verbrande of geïrriteerde huid niet! Voer een scrubbehandeling nooit meteen na het zonnen uit, maar enkele dagen erna.
Het is met name belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Hierdoor behoudt je huid langer zijn bruine kleur. Gebruik na het zonnen een verkoelende aftersun waarmee je de hydratatie direct op peil brengt. Gebruik vervolgens een goede hydraterende en vette bodymilk of crème.
Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd. Door geschikte verzorging kan de bruine kleur van de huid langer behouden blijven.
Wil je je bruine kleur behouden, dan is vocht het allerbelangrijkst. Door je huid goed te hydrateren voorkom je dat je huid uitdroogt en je huidcellen (inclusief bruine teint) afsterven. Je huid hydrateren begint natuurlijk met voldoende water drinken.
Kortom, scrubben is een goede manier om sneller en vooral langer bruin te worden. Voor een optimaal resultaat is het goed zo'n twee tot drie keer per week te scrubben, het hele jaar door. Doe dit 's ochtends voor je de zon in gaat en geniet van je zachte huidje!
Kies je make-up bewust
Heb je dus een koele ondertoon in je huid, dan kunnen kleuren als dieprood en donkerblauw je huid bruiner doen lijken. Bij een warme ondertoon zijn lipstick en oogschaduw in kleuren als olijfgroen en perzik perfect als je je huid bruiner wil laten lijken.
Blijf niet meer dan 10 minuten onbeschermd in de zon. Wil je langer van de zon genieten, gebruik dan zonbeschermingsproducten van NIVEA. Voorafgaand aan het in de zon zitten, kun je je huid scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen.
Dit is niet waar, want zelfs in de schaduw kunnen we bruin worden. Dit komt doordat de uv-straling ook in de schaduw de huid weet te bereiken. Hoe komt dat? Dat komt doordat op een zomerse dag zonder bewolking ongeveer de helft van de uv-straling de grond van de aarde rechtstreeks weet te bereiken.
die je huid de bruine kleur geven. Aangezien deze melanoidines binden aan de aminozuren in je huid, is het niet mogelijk om de bruine kleur eraf te wassen. Na een tijdje vervaagt de bruine kleur, doordat de bovenste laag van je huid eraf slijt.
Zo word je mooi egaal bruin en vermijd je dat een specifiek lichaamsdeel verbrandt. Blijf niet langer in de zon dan nodig. Je lichaam kan gemiddeld zo'n 2 tot 3 uur per dag melanine aanmaken. Als je 2 tot 3 uur in de zon bent geweest, zal je huid die dag niet meer bruiner worden.
Het is een misverstand dat je niet bruin wordt wanneer je smeert met een hoge factor zonnebrandcrème. De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet.
Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten. Bovendien is het bij bronzers regelmatig het geval dat je de beste bruiningsresultaten pas krijgt nadat ze een paar uur ingewerkt zijn.
Mag ik douchen na de zonnebank? Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en -geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid.
Kan ik gelijk na het zonnen douchen? Dit kan zeker, maar als je een creme hebt gebruikt voor onder de zonnebank raden we je altijd aan om 4 tot 6 uur te wachten met douchen. Op deze manier haal je het volledige resultaat uit je zonsessie.
Kan je onder water bruin worden? Water laat UV-licht door.Dus je bent niet beschermd tegen de zon als je bijvoorbeeld aan het snorkelen bent, en kunt dus ook bruin worden (of verbranden!).
Genetisch. Het is genetisch bepaald hoe snel de pigmentkorrels worden aangemaakt en hoe snel ze worden getransporteerd naar de bovenste laag van de huid. Wordt u snel bruin? Dan gaat dit proces bij u dus sneller dan bij iemand die niet of weinig verkleurt.
'Veel mensen denken dat een zongebruinde huid geen kwaad kan en het zelfs gezond is. Een beetje verkleuring beschermt inderdaad maar vergis je niet: Een door de zon(nebank) gebruinde huid is een DNA -beschadigde huid, veroorzaakt door UV-straling.
Kun je bruin worden achter glas? Achter gewoon vensterglas bruint de huid weinig, omdat het glas een deel van het zonlicht tegenhoudt. Met name het krachtigste deel van het ultraviolette licht, het UV B-licht, dringt niet door glas. En het is precies dat soort licht dat in de huid de aanmaak van melanine, stimuleert.
Hoe bruin je wordt is onder meer afhankelijk van je huidtype. Mensen met een hele blanke huid (huidtype 1) zullen nooit bruin worden, maar zullen bij veel zon alleen maar verbranden. Er is dan ook geen reden om 'te werken aan een bruin kleurtje' door veel in de zon te zitten.
Ga met de bodyscrub in zachte ronddraaiende bewegingen over de huid. Geef extra aandacht aan de plekken waar de huid sneller ruw wordt, zoals op je ellebogen, je voeten en je knieën. Spoel het product af met water en droog je af. Breng daarna een hydraterende crème aan.
Draag dan ook warmere kleuren zoals olijfgroen, okergeel en zachtroze. Die kleuren zorgen ervoor dat je huidje net wat bruiner oogt!
Lichtroze. Als we op safe gaan spelen, dan is lichtroze altijd een goede keuze. Door de lichte kleuren lijken je handen nog bruiner, terwijl het geheel er heel natuurlijk uitziet.
Smeer je bruin(er)
Ook mooi: eentje die nét niet spierwit, maar een stukje romiger van kleur is. Ook dat laat je bruiner lijken, zolang het wit maar lichter is dan je huidskleur. Een groot voordeel is dat witte nagellak bij vrijwel alle kleuren kleding staat.