Lloret de Mar ligt in Spanje, en voor zover bij ons bekend is het kraanwater in Spanje enigszins drinkbaar. Dit houdt in dat je van kleine hoeveelheden zeker niet ziek zult worden, maar het wordt afgeraden om grote hoeveelheden kraanwater in Lloret de Mar te drinken.
Het antwoord daarop is ja, in 99,3% van het Spaanse grondgebied is het water uit de kraan gewoon “agua potable” ofwel drinkwater. In de meeste gevallen heeft het water een smaak en geur van chloor, dit zorgt ervoor dat het kraanwater bacterievrij is.
Het leidingwater in Spanje kan een chloorsmaak hebben. Spanjaarden maken dan ook veel gebruik van flessenwater. Spanje staat op de 6e plaats wat betreft watergebruik: de gemiddelde Spanjaard gebruikt zo'n 320 liter water per dag. Nederlanders doen het met 200 liter minder.
Leidingwater op de Canarische eilanden is veilig om te drinken.
Je kunt het kraanwater in Spanje gewoon drinken en gebruiken met koken. In 99,3 % van de gevallen is het water van zodanige kwaliteit dat je het kunt drinken. Dus check altijd even of je niet toevallig over de 0,7 % beschikt die je niet kunt drinken.
Veel landen, zoals Frankrijk en Spanje, voegen chloor toe aan leidingwater. Dit doen ze omdat chloor de bacteriën dood en het water dus schoner maakt. Het voordeel is dat chloor goed werkt tegen de meeste vervuiling en ook nog eens goedkoop is.
Daarom plaatsen Spanjaarden vaak grote of kleine flessen water op de hoeken van of tegen de gevels van hun huis. Deze met water gevulde flessen zouden honden afschrikken waardoor deze hun plasje ergens anders zullen doen.
Een minder bekend eiland is Fuerteventura. Dit eiland doet saai aan, maar dat is helemaal onjuist. Op dit eiland zijn een van de mooiste stranden van de wereld te vinden, en van de Spaanse cultuur kun je hier ook nog heel wat opsnuiven. Ook is er veel te doen op het eiland.
Is Fuerteventura een duur eiland? De prijzen van basisproducten in Fuerteventura zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.52 keer minder betalen om te winkelen in Fuerteventura dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Fuerteventura bereik van: 133 EUR in Hostel tot 267 EUR in 3 sterren hotel.
Uit de kraan komt ontzilt zeewater. Je kunt er gerust je tanden mee poetsen en eten in koken maar het heeft een hoog gehalte aan mineralen en is niet lekker om zo te drinken. De eilandbewoners drinken zelf ook liever water uit flessen.
Zwitserland biedt het beste kraantjeswater aan ter wereld. Het evenaart zelfs de kwaliteit van flessen mineraalwater, alleen is het bijna vijfhonderd keer goedkoper. De Noren hebben een speciaal systeem ontwikkeld om grondwater optimaal te beschermen.
Volgens TripSavvy zijn dit 'veilige landen' waar je kraanwater kunt drinken: Andorra, Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland (met uitzondering van de eilanden), IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonië, Malta, Monaco, ...
Kook het water voor u het drinkt: het koken van water vermindert het chloorgehalte, omdat chloor verdampt. Met het koken van water worden tevens bacteriën en andere schadelijke micro-organismen gedood die met het blote oog niet te zien zijn.
Chloor in kraanwater is nefast voor je darmflora.
Daarnaast heeft Chloor een langdurige werking (ook in je darmen). Daarbij komt dat chloor in leidingwater kan reageren met andere stoffen waardoor er heel schadelijk nevenproducten gevormd kunnen worden in de leidingwater dat je drinkt.
Flessenwater is niet gezonder dan water uit de kraan. Maar veel mensen verkiezen de smaak van flessenwater, omwille van het chloorluchtje van leidingwater. Flessenwater is wel veel duurder en de flessen zorgen voor een gigantische afvalberg.
Maar de prijs van water mag niet zomaar omhoog. "Water is zo goedkoop omdat volgens de Verenigde Naties iedereen recht heeft op betaalbaar drinkwater", legt Jan Peter van der Hoek, hoogleraar drinkwatervoorziening uit. "Je moet het niet duurder maken om er een schaars goed van te maken en het gebruik te reduceren.
De vliegduur Fuerteventura is met een rechtstreekse vlucht zo'n 4,5 uur. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg. Bij Corendon kun je een ticket naar Fuerteventura boeken in combinatie met een accommodatie.
Op Fuerteventura houden ze vooral van gegrilde vis met een flinke dosis knoflook erop. Je krijgt meestal royale porties, opgediend met een salade en Canarische aardappelen. De lekkerste vis eet je in vissersdorpen als El Cotillo, Ajuy en Pozo Negro. De bekendste vis van het eiland is de vieja, de papegaaivis.
De vlucht naar Fuerteventura duurt ongeveer 4 uur en 45 minuten.
Het natuurpark van Corralejo strekt zich uit bij de gelijknamige badplaats. Hier vind je de mooiste en grootste stranden van de Canarische eilanden (Playas Grande). Het strand bij Corralejo is maar liefst 11 kilometer lang! Hier komen veel golf- en kitesurfers bij elkaar om de golven te bedwingen.
Dit heeft alles te maken met de windrichting van waaruit de wind op dat moment waait. Gedurende het hele jaar is het noorden dominant als windrichting. In de zomer waait de wind zelfs meer dan 90% van de tijd uit het noorden. Dat merk je dan vooral op ene bestemming als Corralejo.
Fuerteventura ligt het dichts bij de kust van Noord Afrika, op slechts 100 km van Marokko. Het is het tweede grootste eiland en is bekend door haar lange, goudgele zandstranden, en -duinen. Het eiland is een paradijs voor zon en -watersportliefhebbers.
Het kraanwater in Spanje is goed en het is goedkoop. Voor een kubieke meter kraanwater betaal je gemiddeld slechts 1,88 euro. Alleen in Cyprus, Portugal en Roemenië is kraanwater goedkoper. In Denemarken is water het duurst met 9,32 euro voor een kuub water en in Nederland betaal je gemiddeld 5,47 euro.
Het drinkwater in Barcelona is zeer onsmakelijk waardoor het hoogst aanbevolen is om flessenwater te drinken terwijl u hier bent. Ondanks dat u kraanwater veilig kunt drinken, is flessenwater echt beter.
Hardheid water in Spanje
Het hardste water komt uit de kraan op de Balearen, Valencia, La Rioja en Castilla La Mancha. Water uit bergrijke gebieden bevat veel mineralen en smaakt daardoor ook sterker.