De automaat is een simpele en snelle oplossing om een ticket te kopen of je abonnement te vervangen. Betalen gebeurt via bankkaart of met contant geld. De automaten zijn beschikbaar in alle stations. In enkele stappen heb je je biljet in de hand!
Op ieder station staat ten minste 1 zo'n automaat.Op deze automaat zijn alle functies beschikbaar:Los kaartje (eenmalige chipkaart) kopen. Een anonieme OV-chipkaart kopen.
Op het station. Ook kun je een Dagretour kopen op het station bij een NS-kaartautomaat of NS-servicebalie. Bij de NS-kaartautomaat betaal je € 1 extra voor een éénmalige chipkaart t.o.v. een e-ticket op de website van NS.
Treinkaartjes. Reis je weinig met het openbaar vervoer en heb je geen OV-chipkaart, dan kun je nog altijd een los kaartje kopen. Het assortiment losse kaartjes verschilt per regio. Daarnaast heb je een kaartje nodig als je je fiets of hond meeneemt.
Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen - naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Je hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en je trein halen.
voor NS, Blauwnet, Qbuzz, Connexxion, Arriva en Keolis. Heb je geen OV-chipkaart of vind je het handig dat het kaartje voor je hele reis in één app zit? Koop dan je treinkaartje via de 9292 app en betaal met iDEAL of creditcard (Visa, Mastercard of American Express).
De prijs van een treinkaartje is niet duurder of goedkoper met OVpay dan met de ov-chipkaart. De prijs van een kaartje in de bus is wel goedkoper met OVpay. Reis je met een betaalpas of creditcard? Dan worden alle ritten van één dag tegelijkertijd afgeschreven, de volgende dag.
Op vrijwel elk station is deze automaat te vinden en het is de manier om op het laatste moment uw kaartje naar België of Duitsland te kopen. De kaartautomaat geeft alleen vervoersbewijzen af, dit houdt in dat u geen tickets kunt kopen voor treinen of tarieven die een verplichte reservering vereisen.
NS is (voorlopig) gestopt met grootschalige treinkaartjes via partijen als Kruidvat en Albert Heijn.
Reizigers van 65 jaar of ouder reizen voordelig met de trein. Een heen- en terugreis voor slechts € 7,80*!
Want als je je treinkaartje minimaal 4 dagen voor je reis koopt, krijg je tot wel 20% korting op je reis tijdens daluren. Verkrijgbaar als Enkele Reis én als Dagretour.
U herkent de NS-kaartautomaat aan het blauwe bord met het NS-logo erop. Het ticket dat u aanschaft is een papieren kaartje met een chip en is geldig bij alle treinvervoerders. Met dit treinkaartje checkt u in en uit bij de poortjes en hoeft u geen saldo te laden.
Heb je geen OV-chipkaart of vind je het handig dat het kaartje voor je hele reis (trein, bus, tram, metro en veer) in één app zit? Koop dan je ticket via de 9292 app en betaal met iDEAL of creditcard (Visa, Mastercard of American Express).
1. Met welke betaalpassen kan ik reizen? Als u een betaalpas heeft waarmee u contactloos kunt betalen, kunt u met deze pas ook gebruikmaken van de bus of de trein. Ook als u een betaalpas of creditcard van Mastercard of Visa heeft of uw betaalpas op uw smartphone of smartwatch gebruikt, kunt u reizen met uw betaalpas.
Je kan in het hele openbaar vervoer in Nederland in- en uit te checken met je betaalpas, creditcard en mobiel. Deze nieuwe manier van in- en uitchecken is onder de overkoepelende naam OVpay geïntroduceerd. Een gezamenlijk initiatief van alle vervoerders. Bekijk meer informatie op de website van OVpay.
Voor 21 euro reis je tussen twee stations naar keuze. De treinkaartjes zijn geldig t/m 31 oktober 2021. Dit treinkaartje is niet geldig tijdens de ochtend én avondspits. In het weekend kun je heel de dag reizen.
Ja, in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is goedkoper dan een regulier kaartje kopen bij de buschauffeur. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
Een rit met je betaalpas kost evenveel als een reis met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Je betaalt de prijs van een 2e klas kaartje zonder korting. Verder betaal je niets extra.
Vanaf 31 januari 2023 kun je ook met je bankpas of mobiel betalen als je wilt inchecken voor een reis. Vooral als je niet vaak met de trein reist, hoef je vanaf dan niet meer achterin het ladekastje te zoeken naar je ov-kaart of er een aan te schaffen.
Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat.
De tijd na de ochtendspits van 9:00 uur is de start voor een korting van 40%.