Sponsjes kun je inderdaad in de wasmachine doen, om ze schoon te krijgen. Ik zou ze niet bij de witte was doen, omdat je dan kans hebt op vlekken in je witte was. Liever dus bij de handdoeken. In de wasmachine worden de sponsjes dan wel schoon, maar niet ziektekiemenvrij.
Je kunt een natuurspons ook in de wasmachine wassen, in een wasnetje en op wolprogramma met een zacht wolwasmiddel. De spons mag niet in contact komen met kokend water, dat is het enige waar een spons echt niet tegen kan. Na het wassen het water er goed uitdrukken en aan de lucht laten drogen.
Schoon houden en schoonmaken
Leg de spons voor 3-5 minuten in heet sodawater en laat ze goed weken. Of doe enkele soeplepels natuurazijn in een kom heet water en leg daar de spons (of de sponzen) in en laat alles zeker een kwartier weken. Spoel de spons grondig in stromend koud water en wring het water er goed uit.
Gebruik. Ze kunnen in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Je kunt ze ook gewoon in de vaatwasser met de vaat mee laten wassen! Huishouddoekjes die dagelijks gebruikt worden kunnen een bron van bacteriën zijn!
Sponzen schoonmaken doe je zo
Verder nog een tip om je spons goed schoon te krijgen: leg een vieze spons na gebruik drie minuten in heet sodawater en spoel het daarna uit met koud water. De spons is weer als nieuw!
Maar hoe vaak moet je hem eigenlijk schoonmaken? Nou, het liefst elke dag. Bekijk het zo: je moet het sponsje toch nat maken, dus dan ben je al halverwege. De makkelijkste manier om je make-upspons schoon te maken is door over een blok zeep te wrijven.
#1 Maak je beautyblender nat in lauwwarm water. Door het water gaat het sponsje uitzetten en wordt het dus twee keer zo groot als de 'droge' variant. Ook zorgt de natte blender ervoor dat de foundation beter wordt opgenomen door je huid.
Deze ultra zachte Huidpraktijkshop sponsdoek is speciaal ontwikkeld om make-up te verwijderen, zónder je huid te beschadigen. Deze gezichstdoek van Huidpraktijkshop absorbeert make-up en dagelijks vuil en is ook geschikt voor verwijdering van reinigingsproducten, maskers en peelings.
Een sponsdoekje is een vaatdoekje van een sponsachtig materiaal. Het overtollige water knijpt u eenvoudig uit het sponsdoekje. Wringen is niet nodig.
Schuursponsje schoonmaken met bleek
Laat je spons vijf minuten weken in een emmer die voor een vierde gevuld is met water en drie eetlepels bleek. Haal je schuursponsje er na het weken met handschoenen weer uit en wring 'm uit. Laat je spons vervolgens goed opdrogen waarna je 'm weer opnieuw kunt gebruiken.
Gekleurde schoonmaakdoekjes
Het handigst is het om voor dezelfde kleur aan te houden als de emmer, dus het blauwe doekje voor de woonkamer of het kantoor, het rode doekje voor toiletpotten en urinoirs, het gele doekje voor de overige oppervlakten in de badkamer en WC en het groene doekje voor keuken.
Wanneer sponsjes niet goed drogen, is de kans op schimmel groter. Heel belangrijk dit dus goed te doen zodat jouw beautyblender langer meegaat. De beste manier om dit te doen is het drogen aan de droge lucht. Je kunt hiervoor de verpakking gebruiken van de beautyblender zelf.
Iedere make-upspons heeft een houdbaarheidsdatum, dus de Beautyblender ook. Het is aan te raden om je Beautyblender op tijd te vervangen. Maar wanneer moet je het ei vervangen? Even vaak als je tandenborstel, dus eens per drie maanden.
Met een siliconen spons kun je je foundation namelijk op een zeer natuurlijke en egale manier aanbrengen. Door het sponsje nat te maken zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de spons zich volledig opvult met water waardoor er geen foundation in de spons vast komt te zitten.
Altijd eerst foundation! Doe je eerst de concealer, dan smeer je het er immers zo weer af met foundation. Hetzelfde geld voor roodheid rond je neus of op andere plekken: éérst foundation om de boel 'rustiger' te laten ogen, zo zorg je er ook voor dat je niet te ver doorslaat met het wegpoetsen.
Schenk dan een kleine hoeveelheid terpentine in een klein schoon potje of blikje en druk de kwast tegen de zijkanten zodat de terpentine tot onderaan de haren komt. Laat de kwasten twee uur weken. Droog ze vervolgens af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.
Gemiddeld wordt het vaatdoekje één keer in de twee weken vervangen. Terwijl je dit eigenlijk elke dag hoort te doen. Tijd om daar verandering in te brengen. Was je vaatdoekje elke dag en het liefst op minimaal 60 graden, anders gaan de bacteriën alsnog niet dood.
Let op met het gebruik van microvezel op gevoelige oppervlakken, het opgenomen vuil kan krassen veroorzaken.
Dweilen - Microvezel
De microvezel vloerdoek verwijderd het vuil tot diep in de tegel of vloer en houd het vuil vast. Naast dweilen microvezel voor de vloer zijn er ook microvezel doeken die gebruikt kunnen worden om ramen te lappen.
De kleur geel staat namelijk voor 'allerlei'. Deze 'kleurafspraak' is gemaakt tussen schoonmaakbedrijven om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen. Hetzelfde doekje gebruiken voor het toilet én het aanrecht is nou eenmaal geen hygiënisch idee. Naast de gele doekjes heb je ook nog roze, blauwe en groene.