Was je beha's in de wasmachine, kies dan voor een wasmiddel speciaal voor fijne was. Let ook goed op de temperatuur om krimpen te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een fijnwas- of handwasprogramma of een kort katoenprogramma op 40 graden. Was het nooit op een warmere temperatuur.
Was bh's niet warmer dan 30 of 40 graden. Was bh's niet in een volle wasmachine en het liefst apart. Of met zo min mogelijk andere kleding. Doe ze in een speciaal bh-netje of bh-bal.
Was bh's daarom alleen samen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijnwasprogramma van maximaal 30 graden. Stop een bh altijd in een bh-zakje als je hem wast. Zo voorkom je dat het elastiek uitrekt en de beugel eruit glijdt – en zo de wasmachine beschadigt. Maak daarnaast altijd de bh-sluiting vast.
Gebruik lauwwarm water en bij voorkeur wasmiddel voor de fijne was. Laat je bh's een paar minuten kort weken in plaats van deze hardhandig schoon te wrijven. Laat echter je bh's niet al te lang weken (met name als je meerkleurige bh's wast). Spoel de bh's af met koud water zonder te wrijven.
Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Lingerie experts geven aan dat de beha's gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha's ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha's zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha's, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha's meegaan.
Maar hoe vaak moet je je beha dan wel wassen of uitspoelen? Om te voorkomen dat de hoge zuurgraad van zweet oksels de bh aantast, wordt aangeraden om de beha na ongeveer drie dagen te wassen.
Was je bh voorzichtig
De bh zal na een 3/4 dagen maximaal, gewassen moeten worden. Het liefste op de hand en heel voorzichtig. Weken, deppen en vooral niet schuren. Een mild milieuvriendelijk wasmiddel gebruiken in poedervorm of vloeibaar.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Ondergoed wassen
Urine, ontlasting, afscheiding, zweet en menstruatiebloed kunnen ervoor zorgen dat jouw ondergoed (onzichtbaar) vies wordt. Om al deze bacteriën te doden en te zorgen dat jouw ondergoed écht fris en hygiënisch is, is wassen op 30 of zelfs 40 graden onvoldoende.
Voorgevormde beha's, een beugel bh, padded bh's, push up bh's (met gelvullingen), een zelfklevende bh en bh's met pailletten, parels en Swarovskisteentjes áltijd met de hand wassen! Wil je een beugel bh toch in de wasmachine wassen, gebruik dan áltijd een waszakje!
Katoenen sokken kunnen wel wat meer hebben en kun je behandelen op 30 tot 60 graden (afhankelijk van hoe vies ze zijn); Vieze, katoenen sportsokken kun je altijd het beste op 60 graden wassen voor het schoonste resultaat.
2. In de droger. Je kunt je bh ook beter niet in de droger stoppen. Zowel de vele draaibewegingen als de hitte kunnen ervoor zorgen dat de cupmaat vervormt.
Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet.
9Laat nieuwe kleding weken
Als je nieuwe kledij voor de eerste keer wil wassen, laat het dan eerst een nacht in koud water weken. Zo geeft het geen kleur af en krimpt het niet.
n tegendeel: een goede bh biedt uw borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als u grotere borsten heeft. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh u net even wat meer zelfvertrouwen geven.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
Ook azijn helpt om de verkleuring van je was weer terug te draaien. Voeg aan 4 liter water ongeveer 60 milliliter azijn toe en week je verkleurde was hier een half uur in. Daarna spoel je het wasgoed met koud water na en laat je het opnieuw in de wasmachine draaien. Laat de was hierna aan de lucht drogen.
Witte was drogen in de zon
In de zonnige maanden kunt u de was het beste drogen in de zon. De zon heeft namelijk een blekend effect op de was. Kleding of stoffen met kleuren kunt u daarom beter niet in de zon laten drogen. Let wel op: als de witte was te lang in de zon hangt, kan het geel worden.
Veel vlekken krijg je weg met dit wondermiddel. Denk aan bloedvlekken, koffievlekken, theevlekken, jodiumvlekken, zweetvlekken en deodorantvlekken. Meng drie delen azijn met een deel water, laat het textiel met de vlek een nachtje weken en was het op de gebruikelijke manier.
Ruim drieduizend vrouwen deden mee met de opiniepeiling en daaruit blijkt dat 7 procent van de vrouwen geen bh draagt.
Gemiddeld hebben vrouwen in Nederland cup D. Ook in Duitsland, de VS, Colombia en Venezuela is dit de gemiddelde cupmaat.
Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.