Begrip over talent voor meertaligheid. Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in verschillende talen.
En dan bedoelen we niet alleen in het universele Engels, maar in hun eigen taal. Spaans, Duits, Italiaans, of gewoon Nederlands. Taalwetenschapper en promovendus Berscia is een polyglot: iemand die uitzonderlijk veel talen spreekt. Sterker nog, hij is een hyper-polyglot: wat betekent dat hij meer dan tien talen kent.
Dit woord is samengesteld uit polus 'veel' en glōtta 'tong, tongval, taal'. Polyglot komt overigens ook als zelfstandig naamwoord voor: een polyglot is iemand die veel talen spreekt. Het tegenovergestelde is monoglot: 'iemand die geen vreemde talen spreekt'.
Polyglot = Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in verschillende talen. Wanneer iemand zich vlot kan uitdrukken in twee verschillende talen is die persoon tweetalig.
Veel polyglotten zijn gedisciplineerd en zetten ook door als het leren van een taal vervelend wordt. En dat is ook nodig wanneer je een taal je echt eigen wilt maken. Om polyglot te kunnen worden moet je je echt vastbijten in de talen die je wilt leren, en niet stoppen wanneer het even tegenzit.
Spaans is een taal waarbij de koppeling van letters aan klanken eenduidig en de woordstructuur makkelijk is (veel lettergrepen met enkel medeklinker-klinker combinaties). Spaans zal dus over het algemeen makkelijker te leren zijn dan Frans.
Is het een moeilijke taal? Ja en nee! Ja, omdat de taal een flinke hoeveelheid grammaticale regels kent. Namelijk, drie geslachten, zeven naamvallen en drie groepen vervoegingen van werkwoorden.
Afasie is een taalstoornis, iemand met een afasie kan de taal minder goed gebruiken dan voorheen. Verschillende of alle onderdelen van het taalsysteem kunnen verstoord zijn. Denk hierbij aan het spreken, het begrijpen van een gesprek, het begrijpen van wat u leest, en/of het schrijven. Afasie is géén spraakstoornis.
'We' spreken gemiddeld 3,2 talen
Gemiddeld spreken Nederlanders 3,2 talen. Daarmee laten we, op Luxemburg na, iedereen achter ons. Van alle Europeanen kan 39% van de bevolking tenminste in één vreemde taal uit de voeten.
Er bestaan nogal wat talen op de wereld. Als we ook de meest obscure talen meerekenen komen we op 7.000 verschillende talen.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Een 'talenknobbel' is een mix van eigenschappen, waaronder analytisch vermogen (handig om woordsoorten te kunnen herkennen), klankgeheugen (om woorden te kunnen onthou- den) én karakterkenmerken. Extravert zijn helpt bijvoorbeeld om gemakkelijk gesprekjes aan te knopen of terug te praten, iets waar je veel van leert.
de talenknobbel zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: talenknobbelsVerbuigingen: talenknobbeltje een speciaal talent voor het aanleren van vreemde talen Voorbeeld: `Hij heeft overduidelijk een talenknobbel, want hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Fra...
Hoeveel talen spreek jij? legt op heldere en speelse manier uit wat meertaligheid is, hoe kinderen meertalig opgroeien en hoe meertaligen functioneren. Verhalen, theorie, praktijk, tips en interactie wisselen elkaar af en illustraties completeren het geheel.
Begrip over talent voor meertaligheid. Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in verschillende talen.
Bescherming van de Friese taal
De Rijksoverheid erkent de Friese taal als officiële taal via de Wet gebruik Friese taal en onder het Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden. Europese landen mogen andere talen dan hun officiële landstaal erkennen. Zo beschermen zij de vele talen in Europa.
Welkom bij de Taaldetector!
De Taaldetector detecteert welk dialect u spreekt en probeert zo te achterhalen waar u vandaan komt. Niet alleen vertelt de Taaldetector iets over uw taalgebruik, ook laat het zien hoe de dialecten van het Nederlands onderling verschillen en ze in kaart worden gebracht door taalkundigen.
Op het cv geef je bij het onderdeel “Talen” of “Talenkennis” per taal aan wat je niveau is. Gebruik daarbij de volgende niveaus: moedertaal, vloeiend (uitstekend), goed, redelijk (voldoende). Gebruik in elk geval nooit woorden als zwak en slecht.
Steenkolenengels is een benaming voor zeer slecht Engels, zoals dat wordt gesproken door Nederlandstaligen die het Engels onvoldoende beheersen. De term gaat terug op de hybride taal die rond 1900 door Nederlandse havenarbeiders werd gebruikt om te communiceren met de bemanning van steenkolenboten uit Groot-Brittannië.
Traditioneel wordt het Vlaams (in deze betekenis) als een verzameling dialecten of regiolecten van zeer uiteenlopend karakter gezien, niet als een aparte taal. Vlaams is hier dan geen primair taalkundige maar een bestuurlijk-geografische term die de talen in de Vlaamse provincies van België betreft.
Servisch leren is ook als iPhone of Android App beschikbaar
De book2 taalcursus Nederlands - Servisch is ook als iPhone App Servisch leren of als Android App Servisch leren verkrijgbaar. Nederlands-Servisch leer je onderweg met je telefoon of tablet!
Binnen de Slavische talen onderscheiden we drie takken: de Oost-Slavische talen (onder andere Russisch, Wit-Russisch en Oekraïens), de West-Slavische talen (onder andere Pools, Tsjechisch en Slowaaks) en de Zuid-Slavische talen (onder andere Sloveens, Servisch en Bulgaars).
Het Kroatisch (Kroatisch: Hrvatski jezik) is een Zuid-Slavische taal die bijna gelijk is aan het Servisch, Bosnisch, en Montenegrijns, en verwant aan het Sloveens (Slovenen en Kroaten kunnen elkaar onderling verstaan). Het Kroatisch heeft zo'n 6,2 miljoen sprekers en gebruikt een aangepast Latijns alfabet.
Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...