Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Gemiddeld: 6 hapjes per persoon per uur is redelijk te noemen, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Opmerking: Geef vlak voor een diner alleen wat zoute koekjes en nootjes, of beperk de keuze tot een of twee verfijnde hapjes (ook wel amuses guelles genoemd).
Voor het aantal amuses is ons advies: 3 hapjes per persoon voor 2 uur durende gelegenheid.
Hapjes zijn lekker en horen zeker bij een feest, maar overdrijf er niet mee – het is tenslotte de bedoeling dat je gasten straks ook nog van je kookkunsten kunnen proeven. Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.
Hoeveel hapjes voorzie je per persoon? Reken per persoon 3 hapjes tijdens het eerste uur. Daarna tel je 2 hapjes per persoon per uur. Voor een volwaardige maaltijd voorzie je 12 à 15 hapjes per persoon.
Als u uw gasten finger food als voorgerecht wilt aanbieden, raden wij een hoeveelheid van 4-5 delen aan.Als uw hoofdgerecht uit heerlijke snacks bestaat, wordt u goed geadviseerd met 5-7 porties per persoon. Bij desserts kunt u 2-3 variaties voor elke gast opnemen.
Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt.
Wat is een hapjes buffet? Een hapjes buffet is geen bittergarnituur, maar het zijn echt kleine gerechten op kleine bordjes zoals een mini carpaccio, een spies met kipsaté of een proeverij van diverse wraps. Het aanbod van een hapjesbuffet verschilt per cateraar en je kunt specifieke wensen doorgeven.
Gemiddelde voor een avondmaaltijd
Een gemiddelde hoeveelheid avondeten is ongeveer 450 gram. Dit is een “medium” kant-en-klaar maaltijd bij Uitgekookt. De maaltijd bestaat uit minimaal 150 gram groenten, 100-150 gram koolhydraat componenten (oftewel aardappelen, pasta, rijst etc.) en 100 gram vlees of vis.
Een goede richtlijn is om te beginnen met één of twee keer per dag drie à vier lepeltjes.Dit kan je steeds verder opbouwen, zodat de vaste voeding op een gegeven moment de melkvoeding vervangt. Een goed tijdstip om zijn eerste hapjes te geven, is direct na zijn melkvoeding of tussen twee voedingen door.
Zo geef je de darmen van je baby ook de tijd om rustig te wennen aan vaste voeding. Bouw het dus rustig op. Begin met een paar theelepeltjes, zo'n 10 gram, en geef elke dag een paar hapjes meer als je baby daarom vraagt.
Een goed uitgangspunt is om te starten met 1 á 2 keer per dag 3 tot 4 kleine lepeltjes.Prak het hapje fijn met een vork en geef het direct na een borst- of flesvoeding of tussen twee voedingen door. Je kind is dan ontspannen en heeft geen enorme honger meer. Dat is een goed moment om iets nieuws te proeven.
Er worden, vaak tijdens de lunch, kleine hapjes gegeten. In het enkelvoud heet zo'n hapje tapa en in meervoud wordt dat tapas. Eigenlijk is tapas dus de Spaanse borrel. Je ziet het in Nederland ook regelmatig voorbij komen bij restaurants.
Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Spoiler: Binnenlands gedestilleerd (bier, wijn, fris, jenever,Vieux) kun je gemiddeld rekenen met € 4,- tot € 7,50 per persoon per uur. Buitenlands gedestilleerd (whiskey, gin, Bacardi (rum), etc) kun je gemiddeld rekenenen met € 6,50 tot € 15,- per persoon per uur.
Overdrijf dus niet met de hapjes. 5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook chips en blokjes kaas bij – is ruim voldoende.
Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar ja, op andere momenten mag het dan weer wel iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur, en dat gedurende 2 à 3 uren. Have fun en laat het smaken!
Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.