Kan je anoniem bellen naar de politie?

U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat doet de politie met anonieme meldingen?

Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een persoon of adres bekend? Nader onderzoek moet nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen, kan de politie overgaan tot actie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meldmisdaadanoniem.nl

Hoe kan ik anoniem aangifte doen?

Het is niet mogelijk om anoniem aangifte te doen. U kunt wel een misdaad anoniem melden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan ik anoniem een klacht indienen?

Om een proces-verbaal te kunnen maken, hebben ze je persoonsgegevens nodig. Dat betekent: je naam, je geboortedatum, je adres … Een aangifte is dus niet anoniem. Enkel wanneer je vreest dat je familie of jijzelf niet meer veilig zouden zijn na je aangifte, kan daarop een uitzondering worden gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumi.be

Kan je een melding maken bij de politie?

U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moét u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen

25 gerelateerde vragen gevonden

Waar mag je politie voor bellen?

Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld mishandeling of inbraak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat is een verdachte situatie?

Verdachte situaties zijn alle situaties die niet normaal zijn op het tijdstip en de plaats dat de situatie plaatsvindt. Vaak is men zelf niet bewust van het feit dat men weet wat een normale situatie is, maar zonder er over na te denken weet men dat wel: Personen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op secutips.nl

Kan je iemand aangeven die zwart werkt?

Op Ik wil Fraude melden vindt u een online formulier, waarmee u de fraude kunt melden. U kunt hier ook meer informatie vinden over de FIOD. Grootschalige belastingfraude of financiële fraude door de georganiseerde criminaliteit? Neem dan contact op met het Team Criminele Inlichtingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Hoe zwartwerk anoniem aangeven?

Identiteit melder

De eigenlijke melding via het Meldpunt voor Eerlijke Concurrentie kan niet anoniem gebeuren. Als u een mogelijk geval van sociale fraude meldt, moet u uw naam, voornaam, rijksregisternummer en e-mailadres ingeven. Als onderneming moet u uw ondernemingsnummer en e-mailadres opgeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wie moet ik bellen voor geluidsoverlast?

Je kunt de politie bellen op 0900-8844 wanneer je last hebt van gevaarlijk afval of geluidsoverlast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe komt de politie aan mijn nummer?

Zo moet je bij inschrijven bij de gemeente je bsn overleggen, welke dan aan je nieuwe adres wordt gekoppeld. Ook bij het kopen van een auto wordt het kenteken van die auto en jouw bsn aan elkaar gekoppeld. Aangezien de politie tot al die zaken toegang heeft, kunnen ze vrij snel al jou gegevens bij elkaar vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kun je de politie whatsappen?

Het Politie WhatsApp nummer is 06 – 12 20 70 06. Het is handig om dit nummer bij de contacten in uw telefoon op te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sintlaurensdv.nl

Kan ik een drugsdealer aangeven?

Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat gebeurt er als je een melding doet bij de politie?

Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligepubliekedienstverlening.nl

Wat doen als je iets verdachts ziet?

Meld verdachte situaties of terroristische activiteiten bij de politie via 0900-8844. Je kunt je melding ook doorgeven via het online meldformulier van de politie. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bel bij spoedeisende zaken 112.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op crisis.nl

Waar kan ik een zwartwerker aangeven?

Meld misdaad anoniem (telefoon 0800 - 7000)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat is de straf voor zwart werken?

Als je geen uitkering ontvangt kan je een boete krijgen van €80 tot €800. Er zijn echter drie uitzonderingen je krijgt deze boete niet als: Je zelf klacht neerlegt bij de inspectie tegen de werkgever voor er een controle plaats vindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fairworkbelgium.be

Hoe hoog is de boete voor zwart werken?

Als de zwartwerkende werknemer voor een bedrijf werkt, krijgt het bedrijf een boete van ruim 8.000 euro per illegale werknemer. Wordt er zwart werk ontdekt bij een particulier, dan betaalt die een boete van 4.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op npokennis.nl

Hoe wordt zwart werken gecontroleerd?

Controle op zwartwerk

Huisbezoeken zijn gebruikelijk hierbij. Wanneer de controleur niet wordt binnen gelaten, kan de uitkering stop gezet worden. Ook de belastingdienst controleert op zwartwerkers. Het gaat bedrijven langs die vaak zwartwerkers in dienst nemen, zoals de horeca en de tuinbouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op financieel.infonu.nl

Wie is aansprakelijk bij zwart werken?

Uw werkgever is verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van alle werknemers in het bedrijf. Daar vallen ook de werknemers onder die zwart werken. Ondanks dat u op papier niet in dienst bent, stuurt uw werkgever u wel aan en betaalt u voor uw werkzaamheden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischbureauletselschade.nl

Wat is illegaal samenwonen?

Wat is woonfraude? Een woning kopen, maar de huur niet opzeggen. Voor langere tijd naar het buitenland, en dan zonder toestemming iemand anders in de woning laten wonen. Samenwonen of iemand laten inwonen zonder dat door te geven aan Woningbelang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woningbelang.nl

Wat mag de sociale recherche wel en niet?

Wat mag de sociale recherche wel en niet. Dat is een goede vraag. In beginsel is de sociale recherche vrij om alle onderzoeksmiddelen in te zetten als u wordt verdacht van uitkeringsfraude. Maar ook om uw recht op een bijstandsuitkering vast te stellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sociaalverhaal.com

Wat is verdacht gedrag?

Het gedrag dat hierbij hoort, kunt u als buurtbewoner zien. Denk hierbij aan speurend rondlopen, meerdere malen dezelfde route lopen, bij huizen naar binnen kijken, aanbellen, aan deuren of ramen voelen, om huizen heen lopen, gereedschap of een steen verstoppen (om later te gebruiken).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ingasteren.nl

Hoe herken je een inbreker?

Waar u op kunt letten zijn takjes die tegen de voordeur of achterdeur worden gezet, stukjes papier tussen de deur of op folders die al meerdere dagen uit de brievenbus steken. Dit zijn mogelijke aanwijzingen die een inbreker achterlaat bij u om te bepalen of er iemand wel of niet thuis is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slotenmakersnel.nl

Wat als iemand inbreekt?

Meteen maar 112 bellen dus. Veel vrouwen hebben daarom hun mobiele telefoon op hun nachtkastje liggen, of op de badrand. Nog beter is het natuurlijk om te voorkómen dat iemand gemakkelijk je huis kan binnendringen. Met deze anti-inbraaktips geef je inbrekers en ander gespuis zo min mogelijk kans om hun slag te slaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Hoe stoppen met gamen?
Volgende artikel  
Welke leeftijd lensimplantatie?