Onderhoud. Periodiek reinigen met lauw water en een borstel is voldoende om de natuursteen in het voorjaar eventueel van alg en mos te ontdoen. Elke steen buiten kan door de schaduwzones en tijdens de winterperiode groen uitslaan, dit kan voor natuursteen zeer gemakkelijk verwijderd worden.
Meestal volstaat het om de klinkers eens goed te vegen met een harde borstel en af te spoelen met water. Klinkers reinigen met javel, in een combinatie met zout en water kan ook. Het is dan wel nodig om de oprit achteraf nog te vegen zodat de mossen en algen kunnen afsterven.
Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met water en verspreid het over de groene aanslag op de tuintegels. Dit doe je heel makkelijk zelf met een gieter of spuit. Laat het mengsel een paar dagen intrekken en borstel de terrastegels vervolgens gemakkelijk schoon.
Maak een sopje van heet water en groene zeep. Breng dit mengsel aan op de tegels met een harde bezem. Laat het sopje van groene zeep en water in de tegels trekken. Spoel de tegels schoon met water.
Schoonmaakazijn bij groene aanslag tegels en klinkers
Veeg je het terras schoon. Bladeren en zandresten worden verwijderd. Vul je een plantenspuit of vergifspuit met schoonmaakazijn en kraanwater. Besproei je de terrastegels, klinkers of gebakken waaltjes goed zodat het azijnwater in de steen trekt.
Met schoonmaakzijn kun je groene aanslag heel eenvoudig van zowel tegels als tuinmeubels en dakpannen verwijderen. Waarom groene aanslag en azijn zo goed samengaan? Omdat de zure azijn dodelijk is voor algen en mossen waardoor het een zeer effectief bestrijdingsmiddel is.
Doe de azijn, het liefst wat verwarmd, in een spuitfles en spuit hier de aangedane oppervlakten (badkamer, douche, wasbak) mee in. Laat de azijn vervolgens 15 tot 20 minuten intrekken. Vervolgens even goed poetsen met een sponsje, en u bent weer (grotendeels) van de kalkaanslag af.
Heb je een terras van betontegels of natuursteen? Dan raden wij af je terras schoon te maken met schoonmaakazijn en zelfs natuurazijn raden we af, omdat het nadelige gevolgen kan hebben op je bestrating. Azijnzuur breekt namelijk kalk af. In zowel natuursteen als beton zit veel kalk.
Groene zeep is een multifunctionele ontvetter. Het is geschikt voor de oven, het gasfornuis, als afwasmiddel en om zeepresten in de douchecabine te reinigen. Het product wordt ook wel goudzeep of bruine zeep genoemd en is er in vloeibare en gel vorm.
Beschadiging aan tegels
Azijn kan dus slecht zijn voor uw tegels. Wees er dus voorzichtig mee en gebruik minder azijn als u gekleurde terrastegels heeft.
Je terras schoonmaken is essentieel, zodra de eerste voorjaarszonnestralen tevoorschijn komen. Dit is een teken dat het de hoogste tijd is om de winter achter je te laten en lekker naar buiten te gaan! Het voorjaar is dé periode om het terras te reinigen.
Wanneer kunt u het beste groene aanslag verwijderen? Doordat groene aanslag minder goed tegen zon en warmte kan, is het voorjaar het uitgelezen moment om de groene aanslag te verwijderen. Juist als de dagen mooier en warmer worden, wilt u natuurlijk genieten van een mooi, schoon terras.
We zijn tot de conclusie gekomen dat HG Groene aanslag reiniger waarschijnlijk het beste reinigingsmiddel tegen groene aanslag op tegels is. Wil je milieuvriendelijk aan de slag gaan? Schrob dan met een goede borstel en warm water de aanslag weg.
Azijn, bleekwater of zout zijn af te raden. Waspoeder is ook een slecht idee. Het bevat fosfaten die de bodem verzuren.
Gebruik een oplossing van 1l javel in 10l (heet) water voor het reinigen en laat dit even intrekken, achteraf goed schrobben en afspoelen met water en kees is klaar.
Vloeibaar natuurlijk reinigingsproduct voor het verwijderen van zwarte aanslag op klinkers, terrastegels, omheiningen, tuinmeubels, hout, teak, kunststof, metaal, daken, muren, parasols, zomertenten, glas, enz…. Verwijdert alle sporen van atmosferische oorsprong.
WC REINIGER
Met een doekje de pot goed inzepen, en even kort laten intrekken., Maak daarna een sopje van een likje groene zeep, met een klein scheutje azijn, en spoel goed na. Je kunt ook in een oude fles 200 gram groene zeep, een flinke scheut azijn met heet water goed mengen.
Groene zeep wordt ook aangeduid als bruine zeep (vrij algemeen in Vlaanderen), als 'Goudzeep' (merk Tricel), of als Zachte Zeep (merk Driehoek).
Er zijn verschillende soorten groene zeep te koop, allereerst heb je natuurlijk het bekendste merk genaamd Driehoek. Daarnaast heb je ook Tricel, Dylon en Sunlight.
Maar hoe vaak maak je de badkamer nou écht goed schoon? De gouden regel is één keer in de week. Het schoonmaken van het douchegordijn, de voegen en de douchekop kan gerust één keer per maand of kwartaal.
Vloertegels in de badkamer schoonmaken kun je eenvoudig doen met schoonmaakazijn. Hierbij is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje.
In principe kunt u alles wat u met schoonmaakazijn kunt reinigen, ook schoonmaken met natuurazijn. Het verschil tussen de 2 is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor het veiliger is om met deze azijnsoort de wasmachine te reinigen. Daarnaast kunt u het ook als basis voor sladressings gebruiken, bijvoorbeeld.
Schoonmaakazijn is ook gewoon azijn, het verschil is dat dit zuurder is doordat het een hoger percentage azijnzuur bevat. Schoonmaakazijn is dus niet voor consumptie bedoeld, maar echt alleen om mee schoon te maken.
Azijn lost de kalkaanslag in het toilet op, maar doodt niet alle bacteriën. Vergeet dus niet een vieze wc ook aan te pakken met een commerciële wc-reiniger, maar doe dit niet tegelijkertijd! Het mengen van azijn en andere schoonmaakproducten kan namelijk schadelijke gassen voortbrengen.