Een hot spot is niet erg gevaarlijk, maar wel heel vervelend voor uw hond en zal niet vanzelf weg gaan. Hoe eerder u de hot spot door een dierenarts laat behandelen, hoe eenvoudiger deze ook weer genezen kan worden.
Behandel de hotspot van jouw hond met Espree Hot Spot schuim
En als jouw hond geen jeuk meer heeft, zal zij stoppen met likken en bijten. Dan zal de plek vanzelf genezen en krijgt de bacteriële infectie geen kans. De Espree Hotspot Foam koelt en kalmeert de huid. Deze schuim hoef je niet in te smeren.
Een hotspot of pyotraumatische dermatitis is een locale huidontsteking die de hond zelf veroorzaakt door te likken, te bijten en te krabben. Hotspots kunnen in enkele uren ontstaan en breiden zich over het algemeen snel uit.
Hiervoor is het vaak nodig om de vacht rondom de hotspot weg te scheren. Na het grondig schoonmaken van de wond met ontsmettenden shampoo, zal de dierenarts deze behandelen met een verzachtende zalf. Bij een heftige hotspot kan een corticosteroïd houdende zalf of lotion prettig zijn.
Een hotspot is te herkennen aan een rode, natte plek. De vacht rondom de huid zal vochtig zijn en aan elkaar kleven. Een hotspot zal bloeden, warm en pijnlijk zijn en flink etteren. De korst die ontstaat jeukt ook, waardoor de hond eigenlijk in een vicieuze cirkel is beland.
Een hotspot wordt ook wel pyotraumatische dermatitis genoemd – deze medische benaming kun je ook wel vertalen naar de woorden etter, beschadiging en ontsteking van de huid. Dat is ook precies wat het is: een ontstoken plek, die je hond veel jeuk en pijn kan geven.
Wanneer het nog een beginnende hotspot is die niet reeds ontstoken is, kun je het lokaal behandelen. Het is belangrijk de plek een aantal keren per dag schoon te maken (met bijvoorbeeld betadine-oplossing) en daarna te behandelen met bijvoorbeeld Dermacool hotspot spray of een wondzalf zoals Dermiel.
Hotspots zijn het gevolg van de hogere warmtestroom boven plekken waar opwaartse stroming in de mantel plaatsvindt. Doordat de plaat (die zich boven de warmere plek bevindt) beweegt, verplaatst het aardoppervlak zich ten opzichte van de hotspot.
U kunt de mobiele data van uw telefoon gebruiken om een andere telefoon, tablet of computer te verbinden met internet. Het delen van een verbinding op deze manier wordt 'tethering' genoemd. Ook wordt soms gesproken over het gebruik van een 'hotspot'.
Jeuk hond verzachten
Het beste om de jeuk te verzachten is natuurlijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en dit te laten behandelen door uw dierenarts. Daarnaast kan beweging de hond afleiden van de jeuk, waardoor hij minder krabt. Ook kan het helpen om de vacht regelmatig te borstelen.
Vlooien, wormen, mijten en teken zijn allemaal voorbeelden van parasieten die kale plekken bij honden kunnen veroorzaken. Hoe je omgaat met een parasiet infectie verschilt per parasiet. Vlooien: deze parasiet veroorzaakt veel jeuk en irritatie. Een vlooieninfectie kan zich focussen op één bepaald punt op de huid.
Bacteriële huidinfectie (pyodermie)
De bacteriën die doorgaans deel uitmaken van de gezonde huidflora, profiteren van zwakke plekken of wondjes in de huid. Hierdoor ontstaat een secundaire bacteriële infectie, pyodermie genaamd. Een pyodermie kan plaatselijk voorkomen of een groot deel van het lichaam treffen.
Likgranulomen zijn ontstekingsplekken aan de poten van de hond die ontstaan zijn door intensief likken. Verveling en frustratie spelen een grote rol maar omdat we het bij bepaalde rassen meer zien dan bij anderen lijkt er ook een erfelijke factor in het spel.
Raadpleeg bij grote en diepe wonden de dierenarts.
Door zalf aan te brengen op de wond kan men de wond beschermen tegen infectie, maar ook tegen uitdroging of vochtophoping. Het is hierbij belangrijk om geen zalven te gebruiken die de natuurlijke heling afremmen. Dit is het geval met isobetadine en trekzalf.
Heb je van de dierenarts het advies gekregen om de wond te ontsmetten, doe dat dan met een zoutoplossing (1 eetlepel keukenzout op 1 liter water uit de waterkoker, afgekoeld), of deppen met Betadine of Dettol. Gebruik bij vuile wonden aan een poot een soda- of biotexbadje.
Een normaal wifi netwerk heeft een bereik van ongeveer 8 meter. Een telefoon beschikt echter niet over hetzelfde zendvermogen en heeft daarnaast een veel kleinere antenne. Daarom is het bereik van een wifi hotspot vaak beperkt tot ongeveer 5 meter.
Je data, zoals inloggegevens, surfgedrag, creditcardinformatie of e-mailberichten zijn dus vaak niet veilig als je gebruik maakt van een wifi hotspot. Gegevens kunnen relatief eenvoudig worden onderschept, zonder dat je dit doorhebt.
Hotspot gaat van je bundel af
Zodra je een hotspot aanmaakt op je telefoon, is de hoogte van de kosten afhankelijk van het apparaat waarmee je gaat verbinden. Een tablet of telefoon verbruikt minder data dan een laptop.
Diep in de aardmantel liggen mantelpluimen . Dit zijn kolommen van het gesmolten gesteente die vanuit het onderste deel van de aardmantel naar boven komen. Als ze bij het aardoppervlak zijn aangekomen, scheuren ze de aardkorst af en toe open. De top van een gesmolten mantelpluim noem je een hotspot .
De plekken waar hotspots voorkomen zijn Hawaï, Kaapverdië, de Galapagoseilanden, de Canarische eilanden, de Comoren en de Mascarenen. De Mascarenen bestaat uit Mauritius en Réunion, deze zijn waarschijnlijk ontstaan door een hotspot die ook het vulkanisme in Deccan Traps veroorzaakt heeft.
Eilanden ontstaan door het uitelkaarschuiven van twee aardplaten onder de zee. Door het schuiven van de aardplaten komt er magma vrij. Als er zoveel magma omhoog geperst wordt dat het boven de zeespiegel uitkomt heb je een eiland.
Het middel voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden en vermindert zo de kans op littekens. Het middel prikt niet, waardoor het erg diervriendelijk is.
Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden. Vanaf de maand juni tot en met de maand augustus is het risico het grootst, vooral voor rassen met middellange of lange haren.
De meest voorkomende bijwerkingen van Apoquel (die bij maximaal 1 op de 10 dieren kunnen optreden) waren diarree, braken, verlies van eetlust en knobbeltjes op of onder de huid. Zie de bijsluiter voor het volledige overzicht van alle bijwerkingen van en beperkende voorwaarden voor Apoquel.
Sudocrème werkt verzachtend en anti-bacterieel, maar is daarentegen niet jeukremmend. Daarnaast is één van de bestandsdelen uit sudocrème giftig bij orale opname (stof: zink-oxide). Gebruik in dit geval dan ook altijd een kraag om te voorkomen dat de crème wordt opgelikt.