Het glas is saffierglas, is keihard en zou daarom minder vatbaar moeten zijn voor krassen... Helaas wijst de praktijk uit dat er dus wel degelijk krassen op kunnen komen De keramische bezel kan ook krassen. Enige wat je kunt doen is het glas laten vervangen, eruit poetsen gaat niet lukken.
Is uw glas kapot of heeft u krassen op uw horlogeglas? Dan kunnen wij uw Rolex glas vervangen. De horlogemaker bepaalt of uw horlogeglas vervangen moet worden of dat uw Rolex glas gepolijst kan worden. Beide zijn een goede manier om uw Rolex horloge er weer als nieuw uit te laten zien.
Saffierglas is een synthetisch soort glas. Het is gemaakt van aluminiumoxyde. Dit glas is zo hard dat er geen krassen op ontstaan. Een nadeel van dit soort glas is dat het bij grotere oppervlakten sneller scheurt, maar bij horloges is dit niet het geval.
Merken zoals Rolex en Omega hebben ook kunststof glas gebruikt, vanwege de specifieke eigenschappen van het glas. Wanneer kunststof glas breekt, verbrijzelt het niet en dit is de reden dat voor de meeste horloges van de Rolex sportlijn, kunststof glas is gebruikt.
Saffierglas. Saffierglas is de mooiste en beste keuze wat betreft de bescherming van uw uurwerk. Het is bij uitstek de meest heldere en sterkste glassoort die wordt gebruikt bij het vervaardigen van een horloge.
De prijzen van een nieuw glas liggen tussen de €45 en €119, afhankelijk van de maat, de vorm, de bolling en het materiaal dat uw horlogeglas heeft.
Dat titanium krasbestendig is was je waarschijnlijk al duidelijk. Maar dat Super Titanium nog krasvaster is mag zeker wel bijzonder genoemd worden: 5x harder dan staal. De Super Titanium Duratect behandeling beschermt het horloge dus nog beter en is ook nog meer bestand tegen corrosie dan titanium.
Rolex garandeert een goede werking van zijn horloges gedurende een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum.
Bekijk de achterkant van de horlogekast
Afgezien van de Rolex Sea-Dweller en sommige vintage Rolex-horloges die in de jaren '30 zijn geproduceerd, hebben alle echte Rolex-horloges een gladde metalen achterkant. Als je ziet dat het horloge een doorzichtige achterkant heeft, moet je weten dat dit een replica Rolex is.
Maak het glas schoon met water en een doekje en laat het goed drogen. Neem vervolgens een (microvezel)doekje, maak nat met lauwwarm water en doe er een heel klein bolletje tandpasta op. Wrijf de tandpasta in draaiende bewegingen een seconde of 30 over de kras op het glas. Als het goed is de kras verdwenen.
Gehard glas is veiligheidsglas. Door middel van een speciaal productieproces, van extreme verhitting en snelle afkoeling, is het glas extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. Als het toch breekt, zal het uiteenvallen in heel veel kleine stukjes, hierdoor kunnen er geen diepe wonden ontstaan.
3x harder dan mineraalglas
En ja, ook mineraalglas kan best wat hebben en helemaal wanneer het voorzien is van een saffiercoating, toch is saffierglas absoluut de beste keuze. Saffierglas is 3x zo hard dan mineraalglas.
Als het gaat om onderhoud, maakt Rolex onderscheid tussen 'oude' en 'nieuwe' horloges. Voor nieuwe horloges, geproduceerd na juli 2015, wordt geadviseerd ééns in de 10 jaar een volledige servicebeurt te laten uitvoeren. Bij oudere horloges raadt het merk aan dit iedere 3 jaar te laten doen.
Een Rolex die dagelijks wordt gedragen, heeft weinig onderhoud nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw Rolex een klein beetje aandacht geven. De Rolex-onderhoudsprocedure zorgt ervoor dat elk uurwerk voldoet aan de functionele en esthetische normen.
De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.
Grote sterren en bekende Nederlanders dragen een Rolex. Maar ook staatshoofden en topsporters.
Rolex Air-King
Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.
Waar moet u op letten als u een tweedehands Rolex koopt? Let goed op de taat en de echtheid van het horloge. Koop alleen een tweedehands Rolex model als u een betrouwbaar echtheidscertificaat krijgt of als u de echtheid ervan hebt laten bevestigen door een onafhankelijke retailer of juwelier.
De Rolex Submariner is het bekendste en succesvolste model van Rolex. Dit horloge met de unieke combinatie van de groene wijzerplaat en de kenmerkende groene bezel kreeg al snel de bijnaam 'The Hulk'.
Een Rolex kopen kan een van de snelste, meest winstgevende en ook veiligste investeringen ooit zijn. Dit merk is zeer populair als gebruiksvoorwerp, maar is ook een gewild prestige-object, en zijn populariteit neemt voortdurend toe. Dit komt ook tot uiting in de waarde van de horloges.
Zo zie je dat de Air-King en Cellini minder hard in prijs stijgen dan de Daytona, Day-Date en de Sky-Dweller. Dit laatste model werd pas in 2012 geïntroduceerd en is in korte tijd meer dan verdubbeld in waarde. De Rolex Daytona steeg het hardst in waarde. In de afgelopen 10 jaar verviervoudigde de prijs.
Wat is het verschil met staal? Titanium is vooral erg goed bestand tegen corrosie. Het is in principe net zo sterk als staal maar heeft een veel lagere dichtheid, zodat je met minder gewicht dezelfde sterkte bereikt.
Titanium is een hard en duurzaam materiaal. Daarom komen er in titanium zelden hele diepe krassen. Lichte krassen kunnen met een droge zachte schuurspons of met een pennengum (de blauwe, harde gum) meestal gemakkelijk worden verwijderd van het gematteerde oppervlak.
Zijn bestand tegen zout, water, zweet en zuren. Oxideert niet in contact met zuurstof. Heeft een bijzonder hoog smeltpunt tussen de 1660 en 1800 ºC.