Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Het webadres controleren
Controleer het webadres (URL) in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je de juiste webpagina probeert te openen. Als dat het geval is, probeer je dezelfde webpagina te openen op een andere computer die is verbonden met hetzelfde netwerk.
Sluit je browser en probeer de pagina opnieuw te laden. Het kan zijn dat er iets niet klopte in jouw browser of dat de website-eigenaar zijn SSL-certificaat opnieuw uitgeeft.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
De websites die nog niet beveiligd zijn met een SSL certificaat krijgen nu de melding 'niet veilig' op webpagina's met wachtwoordvelden of welke financiële gegevens verzamelen. Zo willen Google en Mozilla Firefox aan hun gebruikers laten zien of een website veilig is.
Als je internetverbinding niet stabiel is, bekijk je hoe je stabiliteitsproblemen met internetverbindingen oplost. Controleer of je apparaat voldoet aan de systeemvereisten. Download het installatiebestand opnieuw via google.com/chrome. Gebruik het nieuwe bestand om Chrome opnieuw te installeren.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Om zo'n beveiligde verbinding plaats te laten vinden heb je een certificaat nodig, een SSL-certificaat. Een certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven, het land waarin het certificaat is uitgegeven en de geldigheidsduur.
De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
Start je apparaat opnieuw op en probeer de zoekopdracht opnieuw. Als je verbinding met internet kunt maken, kun je de Google-app updaten naar de nieuwste versie. Als je wilt nagaan of je resultaten krijgt, probeer je de zoekopdracht opnieuw.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
Als DNS om welke reden dan ook de naamserver niet kan oplossen, zal dit het gevolg zijn van een webpagina die niet beschikbaar is: ERR_NAME_NOT_RESOLVED .
Chrome is het internetprogramma van Google. Het is wereldwijd de meest gebruikte browser en staat bekend als de snelste.
Het beste antwoord. Google Chrome is veel sneller en veiliger. Jij zou hier niet direct iets van merken maar toch is het beter dan IE. Ook houdt een browser als Chrome zich veel beter aan de webstandaarden (dit zorgt voor een betere gebruikerservaring omdat websites beter worden weergegeven).
Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een... 11-'21 - Google heeft versie 96 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS.