De headset is niet waterdicht. Als water of een vreemde stof in de headset binnendringt, kan dit leiden tot brand of elektrische schokken. Als water of een vreemde stof in de headset binnendringt, stop dan onmiddellijk het gebruik ervan en neem contact op met de dichtstbijzijnde Sony-verdeler.
Wanneer een koptelefoon een rating van minimaal IPX5 heeft, dan kan deze tegen regen. De IPX rating geeft aan hoe water- en stofbestendig een elektronisch apparaat is en vanaf IPX5 is een apparaat waterbestendig.
Het slechte nieuws is dat de Sony WH-1000XM4 niet bestand is tegen water. Gewoon helemaal niet, dus ook geen spatwater of iets dergelijks. Sony raadt dan ook met klem aan om hem niet te gebruiken tijdens de regen, in het zwembad of een andere plek waar hij makkelijk ten prooi kan vallen aan water.
Wist u dat u de functie voor ruisonderdrukking ook kunt gebruiken zonder muziek af te spelen? Dit kan handig zijn als u achtergrondgeluiden wilt blokkeren op rumoerige plekken, bijvoorbeeld in treinen of vliegtuigen.
Noise cancelling gebruikt passieve akoestische methoden om achtergrondgeluid te verminderen en geluidsgolven te blokkeren. Active noise cancelling gaat nog een stap verder. Het creëert een geluidsgolf met een “anti-ruis” signaal dat de ruis onderdrukt nog voor het je oren bereikt.
Hoe werkt Noise Cancelling? Audio-apparaten met Noise Cancelling maken gebruik van een ingebouwde microfoon om de omgevingsgeluidsgolven om u heen te analyseren en de tegenovergestelde geluidsgolven te genereren om het omgevingsgeluid te verminderen.
Deze draadloze bluetooth koptelefoon heeft een totale batterijduur van 30 uur en na slechtst 10 minuten in de oplader kan de koptelefoon weer 5 uur mee. Met een multipoint-verbinding kan de Sony-hoofdtelefoon tegelijkertijd met twee Bluetooth-apparaten worden gekoppeld.
De nc-chip van de XM4 is dezelfde als bij de XM3, maar wordt nu bijgestaan door een bluetooth chip. Daardoor luistert de koptelefoon zo'n 700 keer per seconde naar de omgeving en past het de active noise-cancellation daarop aan. Dat maakt vooral een verschil bij onvoorspelbare geluiden.
De JBL Live 660 NC is een koptelefoon van kwaliteit en kan tegen een stootjes en wat water. Fietsen in de regen met de JBL Live 660 NC is geen probleem. Voor verdere ondersteuning kan u contact opnemen met ons Harman Customer Support team: https://support.jbl.com/nl/nl/
WATERDICHT EN ZWEETBESTENDIG
De on-ear sport koptelefoons van MIIEGO hebben een IPX6 classificering, dit houdt in dat de koptelefoon zweet- en waterdicht is. Je kan onbezorgd met de koptelefoon in de regen lopen of de koptelefoon gebruiken tijdens een intensieve workout waarbij je veel zweet.
Jabra waterbestendige headset
Jabra is een van de belangrijkste spelers op de markt van de waterdichte koptelefoons. Het merk heeft zich gespecialiseerd in koptelefoons die speciaal ontworpen zijn om mee te sporten, en die vaak waterdicht zijn.
✓ Beperk Je Blootstelling – De 60/60 Regel
The American Osteopathic Association beveelt de 60/60 regel aan. Dat betekent luisteren op 60% van het maximum volume, niet langer dan 60 minuten achter elkaar.
De Consumentenbond test verschillende soorten koptelefoons op onder meer geluidskwaliteit, draagcomfort en duurzaamheid. Er zijn in totaal 171 koptelefoons getest die goed verkrijgbaar zijn. Binnen de categorie draadloze koptelefoons is een model van Sony de Beste uit de Test. Een koptelefoon van JBL is de Beste Koop.
We vinden de Sony WH-1000XM5 de beste allround over ear-koptelefoon van dit moment.
Het langdurig dragen van een koptelefoon of oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet. Kno-artsen maken zich er grote zorgen over; ze zien de problemen met gehoorschade bij jongeren toenemen.
Met een prijskaartje van 50.000 euro is de Sennheiser de duurste koptelefoon ter wereld.
Sony WH-1000XM4
De WH-1000XM4 claimt hiermee de titel van beste koptelefoon in 2021. De Sony WH-1000XM4 is in alle mogelijke opzichten een prachtige draadloze koptelefoon met noise-cancelling. Hij doet precies wat hij belooft (en meer!) dankzij zijn uitzonderlijke noise-cancelling en geavanceerde codec-ondersteuning.
Laad de headset op met behulp van de bijgeleverde micro-USB-kabel. Sluit de bijgeleverde micro-USB-kabel aan op de headset en sluit het andere uiteinde aan op een opgestarte computer. Controleer of de indicator (rood) oplicht. Het opladen is na ongeveer 2,5 uur (*) voltooid en de indicator (rood) dooft automatisch.
Sluit het deksel van de oplaadcase en plaats dit op de draadloze oplaadpad met het logo van SONY op de oplaadcase naar boven om op te laden. Als u de oplaadcase niet goed op de draadloze lader plaatst, kan het opladen vertragen of stoppen of kan de oplaadcase heet worden.
Gebruik de bijgeleverde USB Type-C-kabel en een in de handel verkrijgbare USB-netspanningsadapter. De oplaadindicator (rood) van de headset licht op. Het opladen is na ongeveer 3 uur (*) voltooid en de indicator dooft automatisch.
Het is heel fijn. Je hoort bij het inschakelen van noise cancelling echt een vermindering van het omgevingsgeluid. Maar als iemand naast je gaat praten, dan kan je nog steeds zijn stemgeluid horen en de woorden onderscheiden. Het is geen wondermiddel, maar het werkt weldegelijk.
Bovendien is noise cancelling geen oplossing voor alle soorten van lawaai. De techniek werkt vooral goed om voorspelbaar laagfrequent rumoer te dempen – geluiden met een frequentie tot ongeveer 400 Hz - bijvoorbeeld lawaai van een vliegtuigmotor of airconditioning.
Een noise-cancelling koptelefoon is niet slecht voor je gehoor! Het zorgt er zelfs voor dat het voorkomt dat je je geluid ongewenst te hard zet om bijvoorbeeld het geluid van een naderende trein te overstemmen. Dus lieve mensen, bespaar jezelf een google speurtocht: veilig is dit apparaat zeker!