Niet te onderschatten : de Guppie bevindt zich meestal in de bovenste waterlagen ( kijk maar naar zijn speciaal aangepaste bek ) en de Sluier zal meestal de bodem afzoeken naar eten, ze zwemmen mekaar dus niet in de weg. Besluit: mits het aquarium groot genoeg is... ja, Sluierstaart en Goudvis kunnen bij elkaar.
Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.
Door hun opvallende vinnen kunnen guppy's niet samenleven met vissen die de neiging hebben, aan vinnen te trekken (zoals de Sumatraan en de kempvis).
Guppies en andere aquariumvissen.
Het guppy is zeer goed te houden met andere aquariumvissen. Dat komt doordat ze niet agressief zijn, en vrij gemakkelijk met andere aquariumvissen omgaan. Deze zullen niet actief gestoord worden. Ideaal voor een gezelschapsaquarium!
De vraag is of je een goudvis samen met guppies kunt houden. Ondanks dat het redelijk veel gebeurt is het antwoord hierop: nee, niet doen!
Een pomp is wel noodzakelijk ja, net als verwarming. Gewoon kraanwater voldoet prima.
Een guppy aquarium vereist een minimale inhoud van 50 liter met een breedte van ten minste 60 centimeter. Voor elke extra guppy is 6 liter water nodig. De ideale watertemperatuur voor guppy's ligt tussen de 22 en 27 graden Celsius, maar ze kunnen een bereik van 15 tot 30 graden Celsius tolereren.
als je de hele bak goed schoonmaakt gaan de vissen alleen maar eerder dood doordat ze zo´n klap krijgen van het nieuwe water. De bak is te klein en er moet zeker een filter en warmte element in. Guppen zijn drukke zwemmers en hebben veel ruimte nodig, 15 liter is voor geen één vis geschikt. Ververs je vaak water?
Wij hebben aangehouden: 1 cm vis per liter water.
Alleen als er echt een intense concurrentiestrijd om voedsel gaande is, is er een kans dat ze elkaar op gaan eten. “Kannibalisme is zeldzaam onder wilde muskietenvissen en guppies,” zo stellen de onderzoekers nogmaals in hun onderzoeksartikel.
Guppy's houden het zo'n 3 dagen uit zonder voeding, maar ze zijn heel inventief en eten van alles wat ze in je tank kunnen vinden. Denk aan algen, kleine delen van planten of oud voer wat op de bodem ligt (mocht je dat niet weggehaald hebben).
Als plantaardig voedsel eten sluierstaartgoudvissen graag waterplanten, zoals waterpest, of algen. U kunt hen ook geblancheerde blaadjes sla, spinazie of waterkers geven. Geef de vissen één keer per dag voer. Af en toe een dag overslaan is niet erg, goudvissen eten snel teveel.
De lengte van een guppy ligt ongeveer tussen drie en zes centimeter, waarbij de vrouwtjes groter zijn dan de mannetjes. Guppy's behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat de vrouwtjes geen eieren leggen maar deze inwendig uitbroeden. Guppy's worden niet zo oud, ze leven ongeveer een half tot twee jaar.
Sluierstaarten zijn sociale dieren die nooit te lang alleen gehouden moeten worden. Alleen zijn zorgt ervoor dat ze zich kwetsbaar en onveilig voelen, wat onnodige stress veroorzaakt. Hou ze dus altijd met 2 of meer! Wat betreft andere bakgenootjes zijn er helaas niet al te veel opties.
Vissen kunnen elkaar behoorlijk pesten en intimideren. Vissen die hier slachtoffer van worden voelen zich erg ongelukkig en gestrest. Dit leidt vaak tot ziekte en overlijden. Let goed op de onderlinge verstandhouding.
Onder goede omstandigheden kunnen sluierstaart zo'n 15 tot 20 jaar oud worden. Sluierstaarten worden dus ouder dan goudvissen.
Het is bewezen dat er ook waterplantjes over andere versiersels je guppy veel blijer is. Om de vier dagen moet je het aquarium verschonen, anders komt je vis in aanraking met ademhalingsproblemen. Gebruik nooit een kom!
Het is aan te raden de guppies twee keer per dag te voeren. In dat geval moet er echter niet meer dan een klein beetje voer in het water worden gedaan. Het voeren kan maximaal worden teruggebracht naar vijf keer per week. Jonge vissen profiteren vaak het meest van regelmatige voeding.
Je guppy's zouden idealiter ongeveer 8 uur duisternis per dag moeten krijgen. Te veel of te weinig duisternis kan leiden tot misvormingen tijdens hun groei. Je kunt een lamp boven het aquarium installeren en een timer instellen om te verzekeren dat je guppy's de juiste hoeveelheid licht per dag krijgen.
18 graden is echt het minimum voor guppy's ze worden dan vatbaar voor ziektes enz en leven duidelijk korter. Ook is een kamer niet overal boven de 18 graden dus als je het beste met je dieren voor hebt verwarm je de bak wel, anders blijven de visjes jou leergeld betalen.
Het vrouwtje krijgt per keer tien tot zeventig jongen. Grotere vrouwtjes krijgen vaak meer jongen dan kleine vrouwtjes. Ze kan een behoorlijk opgezette buik krijgen, maar heeft er geen hinder van. Laat haar met rust als ze gaat afzonderen van de rest.
Er kan makkelijk een cichlide koppel bij hoor en die eten ook gewoon jonge platy's en guppen op. Wel zorgen voor voldoende bodem schuilplaatsen door bv halve kokosnoot neer te leggen.
Aan de andere kant is het wel zo dat je de guppen een belangrijke natuurlijke gedraging onmogelijk maakt.. namelijk paren. Het is dus ook niet verwonderlijk dat het houden van alleen mannetjes 'kan' leiden tot enige frustratie bij de vissen. En zelfs dat mannetjes proberen met elkaar te paren..
Well-known member. De guppy's lijken niet naar adem te happen, ze zwemmen gewoon vooral bovenin de bak.
Daar lijken soms vrouwtjes in mannetjes te veranderen. In de regel wordt echter aangenomen dat het gaat om "late" mannetjes. Daar wordt mee bedoeld dat deze mannetjes pas laat de karakteristieke zwaardvin ontwikkelen.