U kunt een fietskar prima gebruiken om een baby te vervoeren als u er een geschikte Maxi Cosi in plaatst. Niet iedere Maxi Cosi is daarvoor geschikt. Bij een fietskarren specialist koopt u de Maxi Cosi die perfect past in een fietskar en waarin de baby zeker veilig kan worden vervoerd.
' Vanaf drie maanden is een baby in de Maxi-Cosi of babyschaal in de fietskar te vervoeren.
Twee manieren voor baby op de fiets
In een babyautostoel of babyschaal die stevig vastzit in een fietskar of bakfiets. Zet het autostoeltje of de babyschaal liefst tegen de rijrichting in. De bak of de kar én het stoeltje beschermen jouw kindje. In een babyautostoel die je met een speciale drager op de fiets vastmaakt.
In de regel is een fietskar geschikt voor minimaal twee baby's / kinderen in de leeftijd(en) van 6 maanden (wanneer een kind zelfstandig kan zitten) tot en met 5-6 jaar, met een lichaamslengte van maximaal zo'n 105 centimeter en meeneemgewicht van rond 40-50 kilo.
De Steco maxi cosi drager (of maxi cosi houder genoemd) is de juiste oplossing om uw baby mee te nemen met de elektrische bakfiets, vooral als uw baby nog erg jong is. De maxi cosi drager kunt u los bestellen, maar ook met de bevestiging om het vast te zetten in de bakfiets.
Baby's tot ongeveer 9 maanden kunnen in een bakfiets in de Maxi Cosi vervoerd worden. De Maxi Cosi wordt op een bankje in de bakfiets of op de vloer van de bakfiets vastgezet. De Maxi Cosi wordt door middel van een speciale gordel goed vast gezet, zodat deze geen kant meer op kan.
Wij zien vaak dat het wordt gebruikt vanaf een leeftijd van 8/9 maanden tot en met 18 maanden of zelfs ouder. Pas als uw zoon of dochter te groot wordt kunt u proberen uw kindje zelfstandig op het bankje te laten zitten.
Bij een zijdelingse botsing zijn kinderen beter beschermd in een zitje achterop of in een fietskar dan in een bakfiets of op een aanhangfietsje. Dat blijkt dinsdag uit een crashtest met verschillende soorten fietsen van Test Aankoop.
Je vervoert je baby beter nog niet met de fiets, bakfiets of fietskar zolang je baby het hoofdje niet zelfstandig rechtop kan houden (ongeveer vanaf 3 maand).
Een bakfiets is breder en stabieler dan een fietskar, waardoor het minder gevoelig is voor omvallen. Dit is vooral belangrijk wanneer je kinderen vervoert, omdat je wilt dat ze veilig en beschermd zijn tijdens het rijden.
Een fietskar is een kleine aanhanger op twee wielen achter de fiets, waar 1 of 2 kinderen (tot ongeveer 7 jaar) in kunnen zitten. Een fietskar is net zo veilig als een fietsstoeltje. De kooi zorgt ervoor dat de fietskar wegschuift in plaats van omvalt bij een botsing.
Er zijn verschillende opties om je baby te vervoeren. Bevestig een autostoel op je fiets, of een babyschelp in een fietskar of (bak)fiets. Je mag je baby pas in een fietszitje meenemen als het zelfstandig vanuit kruiphouding kan zitten.
De fietskar mag niet breder zijn dan een meter en de lengte van de combinatie (fiets + fietskar), inclusief lading, mag niet langer zijn dan 2,50 meter. Het totale gewicht van de fietskar mag niet meer zijn dan 80 kg, tenzij de kar is uitgerust met een remsysteem dat automatisch in werking treedt zodra de fietser remt.
De fietskar is handig als je je kinderen op de plaats van bestemming nog niet los kunt laten lopen. Je ontkoppelt de kar en gebruikt hem vervolgens als wandelwagen. Daarbij is een rem wel belangrijk. De kar is heel geschikt voor langere afstanden.
Tot wanneer in een Maxi-Cosi? Volgens de R129 indeling zijn babyautostoeltjes dus geschikt voor kinderen van 45 tot 83 cm en een leeftijd van 0 tot 15 maanden. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw kind al vóór de 15 maanden langer dan 83 cm is en niet meer goed in de Maxi-Cosi past.
Geen dik pak of jasje, want dan kun je de gordels van het autostoeltje niet strak genoeg aantrekken. Dek je kindje in de Maxi-Cosi toe met een omslagdoek, deken of een warme voetenzak. Zet het autostoeltje liever niet op de grond vanwege de kou.
De veiligste manier om je baby in de auto te vervoeren is in een babyautostoel. Je baby kan meteen vanaf de geboorte vervoerd worden in een babyautostoel. Vervoer je baby zo lang mogelijk tegen de rijrichting in.
Zolang je kind nog niet zelfstandig kan zitten, kan je met de baby gaan fietsen door een autostoeltje te gebruiken. Het autostoeltje kan met een speciale drager bevestigd worden op de fiets. Het stoeltje wordt zo bevestigd dat je baby jou aankijkt. Verder kun je een autostoeltje bevestigen in een fietskar of bakfiets.
In principe zijn alle hondenfietskarren van het merk DoggyRide geschikt voor het gebruik achter een elektrische fiets. Dat betekent dat je nog behoorlijk wat aanbod hebt om uit te kiezen. Het is echter wel belangrijk om in dat geval een DoggyRide te bestellen die voorzien is van een trekstang met Britch Lite.
In een bakfiets kun je 1 tot 4 kinderen tot ongeveer 7 jaar meenemen. Waar moet je op letten bij het kopen en gebruiken van een bakfiets? Lees het in dit artikel. Een bakfiets is geschikt om 1 tot 4 kinderen tot ongeveer 7 jaar mee te vervoeren.
Een fietskar kun je koppelen aan verschillende fietsen, en je hebt er minder stallingsruimte voor nodig. Je kunt hem ook in de auto stoppen, en aan de crèche laten staan. Zo fiets je makkelijker zelf verder naar het werk.
Zodra je baby zelfstandig kan zitten, kan hij in een fietsstoeltje mee op de fiets. Meestal is je kind dan rond de 9 maanden oud.
Vanaf 3 maanden al fietsen met baby
Met een bakfiets kun je jouw baby met een speciale babyschaal of maxi cosi drager al veel eerder veilig vervoeren. Jouw kleine spruit wordt namelijk door de constructie van de bakfiets en één van deze babyzitjes beschermd.
Een baby kun je al vanaf 3 maanden in de bakfiets vervoeren middels een Maxi-Cosi houder of een babyschaal. Na 8 à 9 maanden is het tijd om het zitje in jouw bakfiets te vervangen. De kleine kan dan in een peuterstoel vervoerd worden. De peuterstoel vervang je rond de 18 maanden voor een kleuterzitje.