Het voordeel van een gestoffeerd matras is de luxe uitstraling. Echter, je moet voor een boxspring met zo'n matras aangepast beddengoed aanschaffen. Bij M line zijn de boxspring speciaal afgestemd op de M line matrassen.Hierdoor ontstaat er een perfecte samenwerking tussen je boxspring en matras.
Nieuw matras op bestaande boxspring
Kan dat wel? Ja, je hebt eigenlijk gewoon keuze uit alle soorten matrassen. Net zoals dit bij andere bedden het geval is. Als je dus een nieuw matras zoekt, hoef je alleen maar op het matras te letten.
Er zijn heel veel matrassoorten die geschikt zijn voor op een boxspring. Zo zijn pocketvering matrassen, latex matrassen, traagschuim matrassen, koudschuim matrassen en latex matrassen zeer geschikte keuzes.
Boxspring bedden zijn verkrijgbaar in zowel een vaste vlakke uitvoering als in een verstelbare uitvoering. Die verstelbaarheid kan zowel handmatig als elektrisch worden gerealiseerd. Op een boxspring bed kan elk type matras gebruikt worden.
M line is één van de absolute topmerken die we bij Beter Bed verkopen.
Het grootste verschil tussen M Line en Tempur matrassen is dat M line naast traagschuim in een aantal modellen ook pocketveren en “schokdempers” verwerkt en het matrasoppervlak in 5 zones onderverdeeld. De M line Slow Motion IV vertoont bijvoorbeeld gelijkenissen met de Tempur Original 20 cm matras.
Neen.Het is een fabeltje dat een boxspring per definitie beter is dan een lattenbodem of omgekeerd. Hoewel de bodem van een boxspring uit veren bestaat in plaats van flexibele latten, bieden beide type bedbodems een gelijkwaardig ligcomfort en lichaamsondersteuning.
Het gebruik van een topmatras is bij een boxspring met gestoffeerd ondermatras noodzakelijk. Het onderste matras is namelijk alleen voorzien van de ondersteunende vering, en bevat niet de volledige comfort laag die in een normaal matras verwerkt is.
Met name een boxspring bedbodem is zeer geschikt om een pocketvering matras op te leggen. Dit in tegenstelling tot een lattenbodem. Door de ruimtes tussen de latten ontstaat er bij het pocketvering matras namelijk een zogenoemde 'tegendruk'. Een boxspring bedbodem is aan de bovenzijde bijna altijd gestoffeerd.
Zowel een binnenvering matras als een pocketvering matras is geschikt. Heb je een verstelbare spiraalbodem, dan is een binnenvering matras niet geschikt, omdat deze niet functioneert op een verstelbare bodem.
Een goed traagschuim matras kan in principe op elke bedbodem gebruikt worden. Echter komt een traagschuim matras het beste tot zijn recht op een schotelbodem of boxspring bodem. Dit komt omdat deze type bedbodems een egale tegendruk bieden.
Een boxspring bestaat natuurlijk uit meerdere onderdelen. Waar het onderstel een levensduur heeft van zo'n 20 tot 25 jaar, is die van een matras of matrastopper een stuk korter. Een topmatras gaat zo'n 5 tot 10 jaar mee, een matras (afhankelijk van gebruik met of zonder topmatras) gaat zo'n 10 tot 15 jaar mee.
Boxspring met hoofdbord zonder matras
Wil je een complete boxspringcombinatie kopen met hoofdbord, maar zonder matras? Dat kan zeker. Meestal zal je hiervoor kiezen als je onlangs al nieuwe matrassen hebt gekocht.
Het is een fabeltje dat een boxspring per definitie beter is voor rugpijn dan een lattenbodem, of omgekeerd. Hoewel de bodem van een boxspring uit veren bestaat in plaats van flexibele latten, bieden beide types bedbodem een gelijkwaardig ligcomfort en lichaamsondersteuning.
Met een matrastopper kun je een slecht of doorgezakt matras niet oppeppen. Is een normale matras niet meer goed, dan moet je hem gewoon vervangen. Als je een topmatras op een goede gewone matras legt, kan hij het opgenomen lichaamsvocht minder goed kwijt. In het ergste geval ontstaat er schimmel op de matras.
Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een licht en soepel matras? Dan is pocketvering de beste keuze voor jou. Heb je het snel warm en transpireer je 's nachts veel, kies dan voor een matras met koudschuim.
Voordelen van de boxspring
Door de open constructie van veren ventileert een boxspring goed. Een boxspring is in de regel hoger dan een 'gewoon' bed. Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring niet groter dan een matrasmaat. Een boxspring is geschikt voor alle soorten matrassen.
Hoe meer pocketveren per vierkante meter met jouw lichaam mee kunnen bewegen, hoe beter de ondersteuning en hoe comfortabeler je ligt. Dit komt je slaapcomfort ten goede. 260 veren per m2 zorgen voor een soepel tot normaal ligcomfort.Bij 1000 veren per m2 wordt het ligcomfort perfect verdeeld.
Een topper wordt vaak gezien als een tussenoplossing wanneer een matras niet meer lekker ligt. Echter is het beter om een nieuw, kwalitatief hoogwaardig matras aan te schaffen wanneer u overweegt om een topper te nemen. Een topper gaat namelijk niet helpen wanneer er al een kuil in uw huidige matras zit.
Een boxspring heeft voornamelijk een ondersteunende functie en biedt geen zacht ligoppervlak. Voor een goed ligcomfort is dus een boxpring topdekmatras nodig. Een topdekmatras, beter bekend als topper, is een dun matras dat je bovenop boxspring legt en wordt wel dekmatras genoemd.
Meestal gebruik je een molton en hoeslaken om je matras te beschermen. Leg ten eerste je molton op je topmatras en span deze over de topper heen. Dat gaat heel eenvoudig, want de molton bevat genoeg elasticiteit. Bovendien is een topmatras veel dunner – gemiddeld 7 cm - en daarom lichter dan een matras.
Er heerst de opvatting dat een boxspring goed voor de rug is. Dat is een fabeltje. Geen enkel bed is goed voor uw rug, als het niet bij u past.
Een boxspring is duurder dan een regulier bed. Dat komt doordat de bodem ook vering heeft en je een totaal bedsysteem koopt met bodem, matras en topper. Daarmee biedt de boxspring dezelfde luxe als een hotelbed. Oftewel, elke nacht lekker wegzakken en slapen in je luxe boxspring.
Voor een goede boxspring moet je ongeveer tussen de 1.000 en 5.000 euro rekenen.
Een M Line matras staat bekend om zijn duurzaamheid en gaat gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar mee.