Het beste antwoord. De meeste glazen met dubbele wand zijn gewoon geschikt voor gebruik in de magnetron. Als het goed is kan je dit ook zelf zien op de verpakking. Ergens naast de logo met het vork en de lepel (dat betekent dat het geschikt is voor voedsel), staat een logo met golven.
Glazen kan: Gebruik de kan altijd zonder deksel. Mag alleen gebruikt worden voor het lichtjes opwarmen. De meeste glazen kannen zijn niet hittebestendig en kunnen dus barsten. Glaswerk: Hittebestendig ovenglaswerk mag gebruikt worden.
Door de dubbelwandige glazen blijft de koffie of thee heet en de buitenzijde koel. Je hoeft je handen dus niet te verbranden aan te hete glazen! Ze liggen prettig in de hand en kunnen in de vaatwasser.
Of een mok (of kopje) geschikt is voor de magnetron staat vaak aangegeven met een symbool aan de onderkant. Zo niet, dan kun je dit testen door wat water in de mok te doen en dit 30 seconden te verhitten in de magnetron. Als het water heter is dan de mok, dan is de mok geschikt!
groente, aardappelen, vis, kipfilet en gehakt. Ook erg handig voor het opwarmen van kliekjes, kant-en-klaargerechten en het ontdooien van diepvriesproducten. In een magnetron kun je het beste glas, geglazuurd aardewerk, porselein of eventueel bepaalde soorten kunststof, karton en papier gebruiken.
Aluminiumfolie. Aluminiumfolie is ook niet erg geschikt om te gebruiken in een magnetron. Het blokt namelijk de straling van de magnetron en daardoor zal er niks met je eten gebeuren. Daarbij komt nog dat als het folie een beetje gekreukt is er vonkjes ontstaan.
Bereiden van vlees, eiergerechten, doorkoken van bijvoorbeeld soep of vlees in saus en snel ontdooien. Ontdooien, stoven en sudderen. Warmhouden van gerechten, zacht maken van boter en ijs, langzaam ontdooien en ontdooien van gevoelige producten, zoals vis.
Bij magnetrongebruik ontstaan vonken doordat er tussen geleidende materialen energieverschil ontstaat. Daarom mogen er in de magnetron geen of zeer beperkte metalen delen worden gebruikt. De delen die geschikt zijn voor magnetrongebruik, hebben een speciale behandeling ondergaan.
De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer. Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.
Je kunt voor het opwarmen het beste glas, geglazuurd aardewerk, porselein of kunststof bakjes gebruiken. Er zijn speciale opwarmborden voor het opwarmen van eten in de magnetron. Let goed op welk materiaal je gebruikt. Meestal staat dit ook wel aangegeven op het bord of bakje.
Er is aluminiumfolie en magnetronfolie. Aluminiumfolie kun je niet gebruiken als je de magnetronfunctie gebruikt. Magnetronfolie is kunststoffolie met (soms) kleine damp-gaatjes. Die kun je altijd gebruiken met de magnetronfunctie (maar weer niet in een combi-oven-functie).
Wist u dat brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten? Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen. Zorg er tevens voor dat het brood niet opgewarmd word.
Waarom moet er bij het verwarmen een theelepel in de vloeistof gezet worden? Omdat er anders gevaarlijk heet water kan ontstaan als je het te lang in de magnetron doet en dat de vloeistof niet pas gaat koken als je de beker eruit haalt, maar gewoon koken gaat tijdens het verhitten.
Heb je een eitje gekookt en is-ie afgekoeld? Warm het dan niet op in de magnetron. Als je een hapt neemt in het opgewarmde ei kan het namelijk exploderen. Hierbij verbrand je niet alleen je mond, je kan ook gehoorschade oplopen.
Het mag duidelijk zijn, het voornaamste voordeel van dubbelwandige glazen is dat de inhoud langer koel of warm blijft. Dat betekend extra lang genieten van een koud biertje of van een warm kop thee. Ander voordeel is dat je het glas gewoon beet kunt pakken, ondanks dat de inhoud nog gloeiend heet is.
Voor deze koffie is een lang glas met een dikke wand en iets uitlopende kop ideaal. De uitlopende bovenkant ondersteunt de bovenste schuimlaag zodat die niet in elkaar zakt. Bovendien draagt het zien van de lagen koffie en schuim bij aan de beleving en smaak van een latte macchiato.
Een dubbelwandig koffie- of theeglas wordt gemaakt van borosilicaat. Dit is een glassoort die vooral bekend is in het laboratorium. Borosilicaatglas is namelijk een hardere glassoort dan het normale glas, waardoor het krasbestendiger is. En dat merk je bij langdurig gebruik!
Het enige dat je doet met deze techniek is je telefoon (en mogelijk je oven) vernielen. De iPhone bestaat voor een deel uit metaal en dat mag nooit in de magnetron. In het beste geval gaat de iPhone niet meer aan, in het slechtste geval krijg je een kleine explosie waardoor je magnetron ook bij het huisvuil kan.
Een restje lasagne, je eigen versgemaakte soep, een lekker slaatje… Neem jij wel eens iets anders dan boterhammen mee voor je lunch op het werk? Dan zijn bewaardoosjes van hittebestendig glas ideaal. Deze bakjes mogen in de oven, microgolfoven, koelkast, diepvriezer en vaatwasser.
Het maakt invetten van bakplaten overbodig en is ook bruikbaar in de magnetron. Bakpapier van ITS is tweezijdig voorzien van een antiaanbaklaag. Bakpapier is tot 220 graden bruikbaar in de oven.
Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij.
De watermoleculen worden verhit en gaan stomen. De stoom wil ontsnappen. De moleculen uit de tomaat hebben een hogere viscositeit en bevatten vezels en pectine die niet zomaar aan de kant gaan voor het stoom. Er ontstaat druk waardoor er in één keer een bubbel barst en er een een kleine explosie ontstaat.