Bij hoge temperaturen gaan dode muizen of ratten sneller rotten.En dit ruik je. Het zorgt voor een vieze kadavergeur in huis, vergelijkbaar met de geur van rauw vlees waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. De geur ruikt u wanneer er ergens onder de vloer, op het plafond of tussen de vloeren een dode muis ligt.
Wanneer je wel bij het lijkje kan komen, dan is het een kwestie van deze met wat handschoenen oprapen en weggooien. De omgeving kan je met wat chloor hygiënisch schoon krijgen. Verder is het dan luchten, luchten en nog eens luchten om de geur van dode muizen uit je huis de verdrijven.
Een dode muis? Dan ruik je een weeïge zoete geur, als rot vlees. Ruik je muizenurine, dan gaat het vaak om een scherpe, ammoniakachtige geur.
Als een muis dood is, gaat het kadaver vaak rotten. Met name in vochtige omgevingen gaat dit gepaard met een sterke kadavergeur. Het natuurlijke proces van ontbinding kan twee tot drie weken duren voordat het overschot in zijn geheel is afgebroken.
Een kadavergeur ruikt men wanneer er ergens in of onder het huis, boven het plafond of tussen de muren een dood dier ligt. De geur is hetzelfde als de geur die ontstaat wanneer bijvoorbeeld rauw vlees langdurig over datum is. Ook kunnen hierdoor maden ontstaan.
Er ontstaat een kadavergeur; vergelijkbaar met de geur van rottend vlees. De intense geur ruikt u wanneer er ergens onder de vloer, op het plafond of tussen de vloeren een dode muis ligt. Deze geur houdt meestal zo'n twee tot drie weken aan, tot dat het lijkt in zijn geheel ontbonden is.
Sterke geur
Een muizenplaag kan een onaangename geur veroorzaken, die vooral te ruiken is in afgesloten ruimtes zoals in kasten en op een afgesloten zolder of kelder. De geur wordt veroorzaakt door de muizen urine. De geur van hun urine gebruiken muizen om zich te oriënteren en hun territorium af te bakenen.
Nee, want muizen willen voedsel, warmte en beschutting. Vinden ze dit allemaal in jouw woning of bedrijf en voelen ze zich daar niet bedreigd, dan is de kans zeer klein tot niet bestaand dat ze uit vrije wil vertrekken.
Muizen houden niet van chloor, peper, thee, munt, eucalyptus, ammoniak en waarschijnlijk een heleboel andere, ook chemische geuren. Ze zullen de plekken mijden waar ze iets vies ruiken, maar waarschijnlijk doen ze net als mensen: ze nemen gewoon een omweg om daar te komen waar ze willen zijn.
1. Nooit één muis. Het komt bijna nooit voor dat er 1 muis in huis is, Je muizenvriendje krijgt 6 kleintjes per worp en 6 weken later zijn die kleintjes ook weer geslachtsrijp en de vrouwtjes daarvan krijgen ook weer ieder een worp van 6 jongen. Voordat je het weet heb je in 3 maanden tijd een ware plaag!
Bij hoge temperaturen gaan dode muizen of ratten sneller rotten. En dit ruik je. Het zorgt voor een vieze kadavergeur in huis, vergelijkbaar met de geur van rauw vlees waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is. De geur ruikt u wanneer er ergens onder de vloer, op het plafond of tussen de vloeren een dode muis ligt.
Een muffe geur in huis is vrijwel altijd het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid. Bij te veel vocht in huis kunnen schimmels en bacteriën zich makkelijk verspreiden. Zodra de schimmels en bacteriën zich uitbreiden zal ook de muffe geur in huis sterker worden.
Ruikt u een muffe, bedompte of schimmelachtige geur in uw woning? En ruikt u die vooral in de buurt van de muren? Dan bestaat er een grote kans dat u last hebt van schimmel- en /of vochtproblemen in de spouwmuur. Dit kan bijvoorbeeld door optrekkend vocht of doorslaand vocht komen.
Etensresten in bijvoorbeeld de prullenbak. Stofzuiger, muffe geur uit je stofzuigerzak. Legionella (meestal stankvrij net als koolstofmonoxide maar dit is wel echt gevaarlijk)
Meestal komt de stank uit een leiding, afvoerputje, door dode dieren zoals muizen, uit de kruipruimte, spouwmuur of uit luchtbehandelingskanalen. Met de neus de stank opsporen is een mogelijkheid, maar zal in veel gevallen lastiger blijken dat het vooraf leek.
Door hun sterke reukvermogen zijn ze in staat om versnaperingen op te sporen. Daarnaast kunnen muizen erg goed klimmen en springen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk op bed komen.
Muizen komen in je bed terecht als je daar etensresten laat liggen. Misschien hangt er in je slaapkamer wel een televisie en eet je tijdens je relaxte film-op-bed-avond wel een chipszak of chocoladereep bij. Maar dan nog… je moet het wel heel bont maken met de vervuiling in je bed om muizen ernaartoe te lokken.
In veel gevallen bevinden muizen zich overdag op de schuilplaatsen, bij voorkeur op warme plaatsen zoals in plafonds, op zolder of onder koelkasten. 's Nachts komen muizen in de zoektocht naar voedsel te voorschijn. Omdat muizen bang zijn voor mensen zul je niet snel levende muizen zien lopen.
(Schoonmaak)azijn om muizen te verjagen
Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig op plekken waar de muizenplaag zich bevindt. Het wordt wel aangeraden om voorzichtig te zijn met azijn. Er kunnen oog- en huidirritatie optreden bij contact met een klein beetje azijn.
Gebruik in elk geval geen aluminiumfolie of doorzichtige folie, want muizen ritsen daar zo doorheen. Bewaar ook het eten van je huisdieren in stevige, goed afsluitbare verpakkingen. Muizen likken namelijk hun lippen af bij het zien van sappige hondenbrokken of knapperig vogelzaad.
'Als je muizen hebt, heb je geen ratten'. Dit lijkt wel op een uitspraak van wijlen Johan Cruijff, maar dat is het zeker niet. Het is ook geen onlogische gedachte, want beide soorten knaagdieren zijn erg territoriaal en vermijden elkaar liever.
Muizen verjagen met geuren
Je kunt proberen om muizen te verjagen met geuren. Muizen houden niet van pepermunt, lavendel, kruidnagel, kamille, chilipeper en eucalyptus of muntolie. Door het verspreiden van deze geuren rondom de plekken waar de muizen zijn gesignaleerd kan je proberen muizen af te schrikken.
Muizenpoep en urine worden overal waar muizen lopen achter gelaten. Heb je overlast van muizen dan is schoonmaken en desinfecteren van groot belang. Dit is van groot belang voor de voedselveiligheid en voor de gezondheid van je bezoekers, personeel en familieleden.
Gezondheidsrisico's van muizen
Ze kunnen met hun urine en poep je eten besmetten met salmonellabacteriën. Daardoor kun je een voedselvergiftiging krijgen. En ze kunnen de ziekte van Weil overbrengen, net als ratten. Muizen kunnen ook infecties met het hantavirus veroorzaken.