Kan ik overgebleven Bossche bollen invriezen? “Kan ik overgebleven Bossche bollen invriezen?” Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en). Deze smaakmaker is het lekkerst als u deze dezelfde dag nog op eet. Wij adviseren u om dit product maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren, langer bewaren zal invloed hebben op de geweldige smaak van dit product.
Bewaar ze luchtdicht verpakt (bijvoorbeeld in een plastic zak of voorraaddoos) op kamertemperatuur. Op deze manier kan je de ongevulde soezen ook heel goed invriezen. Gevulde soezen bewaar je in de koelkast en zijn slechts enkele dagen houdbaar.
Chocolade Bossche bol € 2,90
Dit is een echte traktatie om lekker voor te gaan zitten, en waar je je vingers.
Per dag maakt de Bossche bakker zo'n 1500 Bossche bollen bij de bakkerij op de Stationsweg.
Een SUPERBOL: dit is een grote Bossche bol voor. ongeveer 6 personen. Deze kost € 13,25 en in. kadoverpakking € 14,75.
Bossche bollen zijn natuurlijk niet heel gezond, maar vergeleken met ander gebak vallen ze nog best mee:Een Bossche bol levert per stuk minder calorieën dan het meeste andere gebak. Als je op je gewicht let en iets te vieren hebt: kies dan een mini bol, die hebben ze namelijk ook bij de Groot :) Smakelijk!
De lekkerste Bossche bol bestellen doe je bij Bakker Bart. Deze overheerlijke roomsoes uit 's-Hertogenbosch wordt bij bakker bart geserveerd met een lekkere chocolade topping.
Bestek heb je niet nodig
De Bossche bol eet je namelijk “gewoon uit het vuistje”. Draai de Bossche bol 180 graden en neem 'm tussen je vingers van één hand. Daarna is het een kwestie van happen. Ja, je verwacht een redelijke kliederboel.
Risico op voedselinfectie. Eten ontdooien, opwarmen, op tafel of het aanrecht laten staan, terug laten koelen en weer invriezen: dat zorgt voor flinke temperatuurschommelingen in je eten. Bacteriën reageren op deze schommelingen.
Vries de taart dan in!
Invriezen is niet aan te raden voor slagroomtaarten, maar kan wel met appeltaart, biscuittaarten en verschillende taartbodems. Wel even goed inpakken en invriezen maar! Zelfgemaakte cake bewaar je juist niet in de koelkast. In de koelkast droogt cake snel uit.
Een Bossche bol (Bosschenaren noemen het een sjekladebol) is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch die wordt gemaakt van soezenbeslag en daarna gevuld met verse slagroom.Tot slot wordt de bol geglazuurd met gesmolten chocoladefondant.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar.
Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen. Laat hem, zonder de plastic zak, ontdooien in de koelkast en laat hem daarna pas op kamertemperatuur komen (vlak voor aansnijden).
Er zitten 291 kilocalorieën in 1 stuk (75 gram) bossche bol. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bossche bol'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Hier ontstaat het verschil: de soes van de chocoladebol bestaat vanbinnen volledig uit luchtig deeg.De Bossche bol fungeert daarentegen als een 'ballon' en is hol. Ook is de Bossche bol groter. ,,De maat is gemaakt op de grote mond van een Bosschenaar," grapt Bakker Lauwerijssen.
Hoogstpersoonlijk haalt hij dagelijks zo'n 1500 Bossche Bollen door de chocolade. Want Jan de Groot (Den Bosch, 1971) is naast maker van het succesvolste gebakje van Brabant, ook hoeder van een geheim recept.
Jan de Groot maakt de beste Bossche Bollen en is "niet de enige maar wel de echte" en is in Den Bosch gevestigd. Helaas is de Bossche Bol van Jan niet geschikt om via diepvries uit te leveren. Onze Bossche Bol van 125 gram is dat wel en dient u met mes en vork te serveren om goed te kunnen consumeren.
Jan de Groot (45) is de derde generatie van familiebedrijf banketbakkerij Jan de Groot. Hij maakt duizenden Bossche Bollen per dag. Tot vijf jaar geleden woonde hij boven de winkel aan de Stationsweg, daarna verhuisde hij naar Engelen.
Bossche bollen lijken op de kleinere moorkoppen, die echter meestal zijn geglazuurd. Op de bovenkant van moorkoppen wordt soms een toef slagroom aangebracht, bij de Bossche bollen doet men dit niet.
Er zit 21,3 gram vet in 1 stuk (75 gram) bossche bol, waarvan 11 gram verzadigd vet.
Er zitten 196 kilocalorieën in 1 stuk (65 gram) moorkop. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'moorkop'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.