Ja, een glasvezelkastje heeft stroom nodig om goed te functioneren. Omdat de lichtsignalen moeten worden omgezet in elektrische signalen wordt het glasvezelkastje doorgaans aangesloten op het elektriciteitsnetwerk in uw huis.
Zowel het glasvezelmodem als de router hebben stroom nodig.
Als je glasvezel wilt aansluiten, wordt er eerst gekeken of er een geschikte aansluiting aanwezig is in jouw omgeving. Vervolgens wordt er een glasvezelkabel tot aan de meterkast aangelegd. Daarna wordt er een mediaconverter in de meterkast geplaatst, die het signaal omzet naar een bruikbaar internetsignaal.
Glasvezelkastje opzoeken
Een aansluitkabeltje om je modem te verbinden met het glasvezelmodem, ontvang je per post. De aansluitkabel voor glasvezel is vaak wit. In de afbeelding is de kabel van het glasvezelkastje naar je modem altijd rood.
Voor glasvezel internet heb je een speciaal modem nodig. Het installeren is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Met de installatie door een ervaren monteur heb je binnen no time vliegensvlug internet thuis. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor glasvezel internet.
Aanleg glasvezel
Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.
Wanneer je een Gigabit glasvezel internetaansluiting hebt, dient de router over een Gigabit WAN-poort te beschikken om het maximale uit de verbinding te halen.
Voor het TV kijken via glasvezel heeft u een UTP-aansluiting nodig.
NT (Network Termination) is een omzetter van glasvezel naar ethernet. Die wordt door edpnet technicus verbonden met FTU. Daarna is de einige wat u nog dient te doen is uw modem/router aan te sluiten op de LAN-poort van NT.
Een glasvezelaansluiting bestaat uit een klein kastje met een aantal kabels eraan vast.Het kastje is meestal wit of grijs van kleur en kan verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van de type aansluiting. In de meeste gevallen heeft de glasvezelaansluiting een NTP-connector.
Heeft u het modem in huis en glasvezel internet, dan sluit u het modem aan op het glasvezelkabel kastje. Als u een dsl verbinding heeft sluit u de modem aan de kabelverbinding aan. Dit is de plek waar de huistelefoon staat of vroeger stond.
Heb je een glasvezelaansluiting of VDSL? Dan krijg je de FRITZ!Box 7590 . Bij een pairbonding (2 VDSL aansluitingen gecombineerd tot 1) ontvang je de FRITZ!
Meestal komt glasvezel je woning binnen via een oranje kabel onder de grond. Het glasvezelaansluitpunt is een vierkant, wit kastje van zo'n 10 centimeter en zit in de meeste gevallen in de meterkast.
Het resultaat: een glasvezelverbinding verbruikt 85 watt, de overeenkomstige 5G-verbinding 1.157,7 watt. Het stroomverbruik van een FttH is dus 13 keer lager dan dat van een 5G-verbinding.
Glasvezel verstuurt data via lichtsignalen. Die gaan door haardunne vezels die gemaakt zijn van een speciaal soort glas. De kabel verstuurt signalen razendsnel (met de spreekwoordelijke snelheid van het licht) over korte en lange afstanden. In vergelijking met kabel is glasvezel een stuk sneller.
Een glasvezelkabel bestaat uit superdunne glasvezels die ongeveer even dik zijn als een haar. Glasvezel internet geeft het signaal razendsnel door via licht. Bij een coaxkabel en koperen kabel geven stroomimpulsen het signaal door.
Glasvezel wordt aangelegd in je straat. De monteur plaatst een glasvezelaansluiting in je woning. Je ontvangt een bevestiging van de monteursafspraak per e-mail. Zodra je glasvezelaansluiting klaar is, krijg je een e-mail dat je jouw modem hierop kunt aansluiten.
Dit is wat onze monteur altijd doet: Internet aansluiten en een wifiverbetering in je hele huis. De installatie van 1 tv-ontvanger *), 1 pc of tablet en 1 vaste telefoon. *) Hiervoor moet een TV met HDMI ingang aanwezig zijn.
Beschikbaarheid is (nog) het belangrijkste nadeel van glasvezel. Waar vrijwel elke wijk en elk bedrijventerrein inmiddels DSL heeft, geldt dat nog niet voor glasvezel. Het is een nieuw netwerk dat letterlijk per woning of bedrijfsgebouw wordt aangelegd.
Glasvezel is namelijk het stabielste, krachtigste netwerk.Hiermee valt de verbinding geen moment weg en is de beeldkwaliteit hoger dan ooit. Dat komt omdat glasvezel een constante, hoge snelheid biedt waar je op kunt vertrouwen.
Kan je tv kijken via glasvezel? Ja, ook met een glasvezel abonnement kun je genieten van televisie.
Dat kan met de KPN Smart TV App. Download de app en geniet van de mogelijkheden: Kijk programma's terug. Kijk films en series.
Tip: de snelste vorm van draadloos internet is glasvezel internet.
In de beoordeling van de klantenservice zit geen verschil: een 7,2 voor KPN en Ziggo. De algemene providerwaardering is bij KPN flink hoger dan bij Ziggo. Klanten van KPN DSL geven een 7,8 en KPN Glasvezel krijgt een 8,4. Ziggo krijgt een 7,3 van zijn klanten.
De modem zorgt ervoor dat het internetsignaal van je provider wordt vertaald, zodat al je apparaten het kunnen gebruiken. Zonder een modem is er dus geen toegang tot het internet. Een router zorgt ervoor dat je het internet thuis op meerdere apparaten kunt gebruiken.