Veel vrouwen denken dat je borsten plat en vormloos zijn én niet voldoende steun krijgen wanneer je een BH zonder beugel draagt, dit is echter niet waar! BH's zonder beugels zijn vaak gemaakt van een strakke stof, waardoor je borsten zeker wel voldoende steun krijgen. Genoeg comfort met een goede steun dus!
Een bh met beugel geeft altijd meer vorming en ondersteuning. Bh zonder beugel kunnen ook een erg goede ondersteuning geven, vooral de bh's met een cup-verdeling. Deze geven steun en stevigheid.
Een bh zonder beugel biedt net zoveel steun en zorgt voor een natuurlijk draaggevoel. Door de praktische details zoals voorgevormde en padded cups en brede, zachte bandjes is het een feestje om deze beugelloze bh's te dragen.
De beugels die in deze BH zitten bieden extra ondersteuning en comfort voor de borsten. De beugel BH zorgt er ook voor dat de borsten mooi gevormd worden, een lift krijgen en dat de borsten gesepareerd blijven.
Ondanks het feit dat een wire free bh, zoals de naam het al zegt, geen beugel heeft, geeft het alsnog voldoende steun.
Als je een beha draagt met een te kleine cupmaat of omtrek wordt de beha-band te strak rondom het lichaam gespannen en wordt de beugel in een andere vorm gedwongen. Door deze spanning zal de beugel vervormen waardoor hij in het ergste geval stuk kan gaan.
Wanneer je de natuurlijke vorm van je borsten niet mooi vindt, zorgt een padded bra voor een mooie ronde vorm en ook wanneer je borsten ongelijk zijn kan een voorgevormde bh dit verschil voor het oog corrigeren. Voorgevormde bh's zijn goed draagbaar onder al je kleding, dus ook onder dunne materialen en kanten topjes!
Wanneer je stopt met een beha dragen, lijken je borsten in eerste instantie te gaan hangen. Maar doordat je de spieren rondom je borsten nu meer gaat aanspreken, zal je dus merken dat ze juist steviger worden en niet gaan hangen. Je kan zelfs gerichte oefeningen doen om deze spieren aan te sterken.
Een beha dragen is dus nergens voor nodig." Waar de beugels van een beha zitten, bevinden zich lymfevaten. Die lymfevaten worden afgekneld door je beha. Als je je beha uit laat, verbetert de doorbloeding van je borsten.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
De voorgevormde BH is juist geschikt voor vrouwen die van zichzelf sterke en ronde borsten hebben. Je borsten moeten namelijk perfect in de cup passen. Bij niet-voorgevormde BH's is het wat minder belangrijk dat je borsten perfect in de cup passen, aangezien hier wat meer speling in zit.
De rug van de beha snijdt in uw lichaam.
Als uw beha pijn doet en opzij, in de rug of onder de buste insnijdt, is de omtrek te nauw. U moet zonder moeite diep kunnen ademen. Een beha is geen martelwerktuig. De rug moet strak zitten maar niet zo dat het onaangenaam voelt.
Omvang is een maat te groot en de cupmaat van de 80C: is juist: dan wordt de maat 75D (de cups blijven even groot) is te groot: dan wordt de maat 75C (de cups zijn een maat kleiner) is te klein: dan wordt de juiste maat een 75E (de cups zijn een maat groter)
De levensduur van een beha hangt vooral af van hoeveel beha's je hebt en hoeveel je ze draagt. Een beha kan makkelijk 2 jaar meegaan als je regelmatig afwisselt. Draag je hem zeer veel dan zal deze na een jaar zijn steun verloren zijn en vervang je die beter.
De juiste beha voor JOU is:
Kies voor natuurlijke materialen, zoals katoen of zijde; deze zijn stevig een veerkrachtig en laten de huid ademen. Om de juiste en goede beha te vinden/kopen, laat je altijd door een deskundige verkoopster adviseren en begeleiden.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken, je kunt er zelfs schimmels door krijgen! Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Waarom je zonder beha wil slapen
Niet iedereen behaald een goede nachtrust met beha aan. Een beha kan er dan voor zorgen dat je ongewild wakker wordt midden in de nacht. Terwijl een goede nachtrust zo belangrijk is voor onze gezondheid. Zonder beha naar bed gaan geeft je borsten meer vrijheid om de bewegen.
Een gewone bh is niet bedoeld om mee te sporten
Het materiaal ademt dus niet en rekt niet mee waardoor het kan schuren. Een sport bh is vanzelfsprekend gemaakt om mee te sporten. Het verhoogt het comfort tijdens het sporten aangezien je geen onnodige hinder ervaart van je borsten.
Er wordt gezegd dat een BH 2 à 3 dagen gedragen kan worden, alvorens hem te wassen. Veel vrouwen dragen hun BH's best lang voordat ze in de vuile was belanden. Wanneer er zweet en vuil in je BH kruipt, zal hij sneller verslijten en daardoor minder steun bieden.
Bij een bh die perfect past, zit dat stukje tegen het borstbeen. Sluit het middenstuk niet goed aan en wijzen je bh-beugels weg van het lichaam, probeer dan eens een bh met een andere snit – die beter past bij de vorm of positie van je borsten – of ga voor een grotere cupmaat.
Een bralette, wat is dat? De betekenis en tegelijkertijd het verschil tussen een bralette en een gewone bh is in één zin uit te leggen: een bh heeft beugels en een bralette heeft dit niet. Vaak wordt er gedacht dat een bralette standaard niet voorgevormd is, maar dat is niet helemaal waar.
Bij een bh met cups sluit je eerst de voorsluiting en daarna mag je de bh goed vast drukken. De meeste plak bhs kun je eenvoudig hergebruiken, was deze met lauw warm water schoon en gebruik geen zeep, zo bestaat de kans dat je de lijm erafwast.
Die vraag hangt af van de stand van de tanden en de kaken. Het kan zijn dat het gebit zo scheef staat dat kauwen of praten moeilijk is of dat het de rest van het gebit beschadigt; bij zogenaamde functionele problemen is een beugel vaak noodzakelijk.
Een goede leeftijd om te starten met een beugel is tussen de 10 en 12 jaar oud. De meeste kinderen hebben dan al hun tanden en kiezen gewisseld (je krijgt geen beugel voor een melkgebit). Heel soms wordt er eerder gestart, bijvoorbeeld als een kind een heel grote overbeet heeft of bij scheefgroei van de kaken.