Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen. Verpak de appeltaart luchtdicht. In de vriezer blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).
Antwoord: Bewaar de appeltaart in de koelkast. Dan blijft de appeltaart drie dagen goed.
Laat de appeltaart ontdooien: 5 uur bij kamertemperatuur of 24 uur in de koelkast. Oven (165°C): verwarm in een voorverwarmde oven de bevroren appeltaart ca. 20 minuten.
Kun je appeltaart in bakblik, vershoudfolie of aluminiumfolie in de vriezer bewaren? Zeker! Wij adviseren om bakblik achterwegen te laten. Wanneer je de appeltaart in stukken hebt gesneden kun je ze het beste apart in huishoudfolie wikkelen om ze vervolgens in luchtdichte plastic verpakking in de vriezer te plaatsen.
Ja hoor, dat kan
Die kun je ook van tevoren maken en hoef je alleen maar over de vulling te strooien.
Appeltaart bewaren kun je het beste als de taart eerst wordt ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie, of natuurlijk in een taartstolp of taartdoos. En dan bewaar je de taart liever niet open in de koelkast, en eigenlijk ook niet in de warme kamer.
De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar nog wel een beetje wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven, met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld door er een pollepel tussen te steken).
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Taart bewaren in de vriezer
Je kunt de meeste taarten ook invriezen. Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen.
Wil je de appeltaart opwarmen? Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de appeltaart er tien minuten in. Hij is dan weer lekker knapperig.
Een tweede keer invriezen kan wel, maar enkel onder bepaalde voorwaarden: Het voedsel moet in de koelkast ontdooid zijn. Dus zeker niet onder warm water of op het aanrecht van de keuken laten ontdooien want dan geef je bacteriën de ideale omgeving om zich te ontwikkelen en te vermenigvuldigen.
– Als u een taart in de vriezer bewaart, deze minimaal 4 uur van te voren eruit halen en langzaam laten ontdooien in de koelkast. Wilt u de taart sneller serveren, snij de taart dan alvast in punten en zet deze uit elkaar. Een taartpunt heeft ongeveer 1 uur nodig om te ontdooien.
Hoe langzamer je ontdooit, hoe beter het is voor je taart. Haal hem uit de vriezer, verwijder de plastic zak en laat hem in de doos of op een rooster in de koelkast langzaam ontdooien. Laat hem daarna, voor het serveren, pas op kamertemperatuur komen. Op deze manier is de kans op condensvorming het kleinst.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes.
Houdbaarheid appeltaart
Verpakt in een taartdoos kan de appeltaart buiten de koelkast nog 1 tot 2 dagen goed blijven, in de koelkast kun je de appeltaart dan tot drie dagen bewaren. Wil je een taart langer bewaren dan is invriezen eigenlijk de enige optie. Je kunt de taart dan tot drie maanden bewaren.
Verpak de cake luchtdicht in plasticfolie voordat je hem in de vriezer doet. Je kunt de cake ook in plakjes snijden en de plakjes cake invriezen in plasticfolie. Zo kun je de plakjes versgebakken cake makkelijk ontdooien wanneer je er zin in hebt. Cake blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.
Bakpapier. Fruitsoorten zoals bessen, kersen, perziken, pruimen en nectarines zijn prima in te vriezen.
Sommige sauzen kan je invriezen, maar alles op basis van eieren giet je beter na een paar dagen weg. Mayonnaise, hollandaise, vla, meringue... Stuk voor stuk overleven ze de vrieskou niet. Ze schiften en krijgen een textuur die je spontaan doet walgen.
Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of met een stukje huishoudfolie erom. Anders droogt de aangesneden taart uit én kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten. Dat zou zonde zijn!
Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Taart dat tweemaal op kamertemperatuur komt is vatbaar om te bederven. Daarnaast verliest het smaak- en textuur. Kun je HEMA taart of taart van de Jumbo invriezen? Je kunt vrijwel alles invriezen, zolang je maar verse taart invriest zonder zuivelingrediënten als bijvoorbeeld slagroom.
Als je ze in de vriezer stopt in een kartonnen doos, en dan met een plastic zak errond, daarna ontdooit in de koelkast met plastic zak er nog rond en een uurtje voor serveren laat "opdrogen", gaat het allemaal prima.
– Mijn appeltaart valt uit elkaar. Het kan zijn dat je deeg te droog is, voeg daarom wat meer roomboter toe. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Het deeg is gaar, maar vulling is te nat.