Rozenthee
De thee is rustgevend, helpt bij slapeloosheid, hoofdpijn en depressie. Rozenthee maak je door een paar rozenknopjes toe te voegen aan 1 liter thee. Even laten trekken (5 minuten), de rozen verwijderen en genieten van een heerlijk kopje rozenthee.
Rozenwater is erg goed voor je doorbloeding en kan daarom gebruikt worden als een midel tegen haaruitval. Het heeft voedende en hydraterende eigenschappen. Door de ontstekingsremmende eigenschappen van rozen, kun je een hoofdhuid ontsteking er goed mee behandelen. Het maakt je krullen sterker op langere termijn.
Rozenwater(extract) is een heerlijke toevoeging aan gerechten uit o.a. de Arabische, Griekse en Indiase keuken. Gebruik rozenwater bv. in desserts, koekjes, marsepein, baklava en rijstpudding. Let op: zeer spaarzaam toevoegen, doseer in druppels en proef tussendoor.
Giet het water in de pan en roer de rozenblaadjes door het water, zodat ze goed onder water liggen. Zet de pan op uw kookplaat en breng het water aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur naar een lage stand en laat het rozenwater heel zachtjes doorkoken. Let op dat het niet droog kookt.
In de originele verpakking is Rozenwater twaalf maanden houdbaar. Zelfgemaakte Rozenwater is slechts een week houdbaar tenzij je conserveermiddelen toevoegt.
Het is zeker niet te vergelijken met een goede reiniging, maar wel bijvoorbeeld met een tonic. Hij haalt moeiteloos de laatste vuiltjes weg en je gezicht voelt daarna heerlijk fris en schoon aan. Het is dus echt de laatste verfrissende stap van je reiniging. Kruidvat communiceert dat het een reinigingsproduct is.
Was de rozenblaadjes en geef ze even de tijd om te drogen of dep ze af. Voeg de zoete amandelolie, jojoba olie en verse rozenblaadjes allemaal toe in de maatbeker afgedekt met aluminiumfolie of gebruik een weckpot met deksel. Zet de maatbeker/weckpot in het steelpannetje en laat het geheel rustig au bain marie opwarmen.
Rozenolie voor het gezicht verzorgt, hydrateert, kalmeert en herstelt een onrustige huid. Niet alleen werkt rozenolie voor het gezicht intens hydraterend, ook kan het verhelderend en verzorgend werken als je snel last hebt van lichte huidirritatie en puistjes.
Rozenwater werkt ontstekingsremmend en is dus bijzonder heilzaam voor een onzuivere huid. Maar ook andere huidtypes hebben er baat bij, aangezien het de bloedcirculatie stimuleert. Ideaal voor een droge of gevoelige huid. Het water werkt bovendien kalmerend en verstevigend op de poriën.
Rozenwater is een echt wondermiddel, en wij vertellen je waarom. Het houdt de pH-waarde van de huid op pijl. Werkt goed tegen acne, ontstekingen van de huid en eczeem. Het hydrateert, revitaliseert en voedt de huid en maakt deze glad en zacht.
Onze eerste keuze. Het Damascus rozenwater is 100% biologisch en werd daarbij uitvoerig dermatologisch getest. Het bevat geen dierlijke ingrediënten en blijkt daarnaast vrij van kleur-, bewaar- én geurstoffen. Een echte topper dus!
Roos voor lichaam en geest
Op de huid heeft rozenolie een zeer verzorgende werking en ze helpt rimpelvorming te vertragen. Rozenolie verbetert de huidtextuur, waardoor de huid er gladder, zachter en jonger uit gaat zien! De brede werking van rozenolie maakt de olie zeer geschikt bij alle huidtypen.
Pluk de rozenknoppen, neem de blaadjes in 1 hand en haal, met een draaiende beweging van uw vingers van de andere hand, de knop in 1 keer van de rozenblaadjes af. Verdeel de rozenblaadjes op de roosters van uw voedseldroger. Zet de voedseldroger op 35 graden en droog de rozenblaadjes voor ongeveer 2,5 tot 3 uur.
Met name gedroogde rozenblaadjes hebben vele fijne toepassingsmogelijkheden. Ze brengen een bedwelmend parfum voort, die je als potpourri in zijden zakjes kunt bewaren, ze fleuren een kamer op en zorgen voor romantische confetti op bruiloften. En daarbij is het niet moeilijk om rozen te drogen.
Een lulletje rozenwater is een doetje. Vermoedelijk was de aanduiding aanvankelijk alleen rozenwater, dat op zichzelf niets anders betekent dan aftreksel van rozenblaadjes. In Het Vaderland van 9 april 1922 komt de uitdrukking voor in de zin: Hij was zoo'n echte slappewaschvent, meer 'n meisje dan 'n jongen.
Rozenolie is tevens één van de duurste oliën op de markt. Er is een enorme hoeveelheid rozenblaadjes nodig voor een enkel flesje olie. Er wordt meer dan tweeduizend kilo rozenblaadjes gebruikt om 0,5 liter rozenolie te produceren.
Rozenwater kan je huid beter kalmeren en hydrateren dan welke toner dan ook. Je gebruikt het precies op dezelfde manier als een toner; sprenkel wat op een watje en breng het over je gehele gezicht aan.
Rosa-mosqueta-olie (olie van de zaden van de rozenbottel) is een vitaliserende basisolie die de huid intensief verzorgt met essentiële vetzuren, haar regeneratievermogen ondersteunt, de talgproductie normaliseert en de elasticiteit van de huid verbetert.
Om je van buiten te laten shinen kan je rozenwater toevoegen aan je eten en/of drinken. Meng rozenwater met wat mineraalwater of maak er een leuke cocktail mee. Let wel op dat je een variant rozenwater met gedroogde bloemen kiest, deze is geschikt om in je voeding te gebruiken.
Haal alle bloemblaadjes los en leg ze b.v. op een dienblad. Bewaar het dienblad op een droge, niet winderige plek en laat de blaadjes drogen. Schud ze om de paar dagen om zodat alle blaadjes de ruimte krijgen om te drogen. Als alle blaadjes knisperen zijn ze voldoende gedroogd.
Pas aangeplante rozen kunnen uitdrogen tijdens een droge, winderige herfst of winter. Je mag aannemen dat rozen bij extreem warm weer elke dag water nodig zullen hebben. In een warme periode zal je elke twee tot drie dagen moeten bewateren. En bij warm en droog weer zal je gemiddeld eenmaal per week water moeten geven.
Volgens Discovery News verandert 'oud' water inderdaad van smaak, maar het is niet gevaarlijk om te drinken. De koolstofdioxide in de lucht lost op in het water, waardoor het koolzuur ontstaat.
Het Voedingscentrum adviseert om water in flesjes geopend maximaal 3 dagen buiten of 3 tot 7 dagen in de koelkast te bewaren.
Dit heerlijk geurende water is gemaakt van rozenblaadjes en is een destillaat van rozenolie. Verwar dit middeltje niet met rozensiroop, dit is suikerwater met rode kleurstof. Bij de Kruidvat scoor je dit flesje rozenwater al voor €1,99.